icon

Ako naučiť psa, aby dal labku?

simply_aura
7. apr 2021

Ahojte psíčkarky/psíčkari,
Mám jednu Border Kóliu ktorú som si kúpila pred 5. mesiacmi. Vie sadni, ľahni, daj loptičku a skúšala som ju učiť daj labku. Pomohla som si video Ako so psom? no moja borderka tomu nerozumie. Neviete poradiť ako naučiť psa daj labku? Ďakujem za každú radu.❤️

littlebubble
7. apr 2021

Zobrať labku a položiť na ruku a opakovať.Labka, daj labku.Ukázať mu, že toto je labka.Zobrať labku a dať ju na ruku a popri tom rozprávať povel.
To je ako s dieťaťom.Ukazovať a opakovať.Najlepšie mať pamlsok nech si to spojí s tým, že tak sa prosí.

Za pár dní by to mal vedieť postupne už aj sám od seba 😊.Naučí sa, že pamlsok bude až keď bude labka.

simply_aura
autor
7. apr 2021

Ďakujem veľmi pekne!

mijunik
7. apr 2021

@simply_aura a keď to bude už vedieť, tak skús "labku na to" alebo pomenuj so to ako Ty chceš - to "high five". Je to jednoduché a vyzerá to milo. 🙂🐕

lula313
7. apr 2021

Je to ľahké. Daj do zavretej päste maškrtu, bude do ruky narážať ňufákom, jazykom, keď sa dotkne labkou, vtedy otvoris past a maškrtu zje. Za par minut to pochopí a po par dňoch maškrtu prestanes dávať a len vystrieť dlaň.

simply_aura
autor
7. apr 2021

@lula313 to som skúšala tomu práveže nerozumela tri hodiny to mala pred nosom a nič na to labku nedala.

lula313
7. apr 2021

@simply_aura musis dat ruku nizsie a daj tam nieco vonave. My sme docaskovali psov, naucila som takto davat labku aspon 50 psov, cize niekde musis robit chybu. Skus si pripadne na youtube pozriet video navody.

simply_aura
autor
7. apr 2021

@lula313 asi máš pravdu...Neviem budem skúšať dookola

zuzka_66
7. apr 2021

@simply_aura my sme tiez naucili nasho psika podla videa Ako so psom. je prirodzene, ze psik sa bude snazit dostat k pamlske vsetkymi vymyslami a nakoniec aj labkou, ale poznam psikov, ktori sa to nevedeli (mozno nechceli 😁) naucit. asi to zalezi od psika. drzim prsty!☺️

simply_aura
autor
8. apr 2021

@zuzka_66 ďakujem, dúfam že to vyjde skúsim naozaj všetko

zuvelyn
8. apr 2021

Hlavne ju nauc dva najdolezitejsie povely: Ku mne a ostan 🙂

simca06022011
8. apr 2021

@zuvelyn Akurat som to chcela napisat :D odvolanie je zaklad. Ja som ako amater tiez zacinala povelmi tu.. a odvolat toho mojho dementka neviem :D musi prist za kazdych okolnosti.. ale kdeze :D

simply_aura
autor
8. apr 2021

@zuvelyn ona už vie ku mne a ostaňme ešte trénujeme