icon

Ako odstrániť omietku z oblečenia?

lencul559
6. apr 2010

Prajem vám pekný deň. Mne začal dosť blbo, lebo mi volal MM z práce, že dajakému šikovnému robotníkovi spadol z lešenia kýbel plný čerstvej omitkovej zmesy a ,, rozčvachol sa ,, v okolí 20m . Samozrejme aj na dolu stojaceho MM. Keby mal na sebe monterky, tak sa na to vykašlem, ale odniesli si to značkové rifle aj bunda. Neviete niektorá, ako to operiem? Zostanú fľaky, však? ☹ ....... PS: Som rada, že mu to nepadlo rovno na hlavu

ankan
7. apr 2010

Najskôr to očisti s kefkou. ALE NENAMÁČAJ. Suchá zmes sapekne očistí a potom operieš. Ak sa ti to nevyperie na prvý krát na druhý by to určite malo byť čisté. Mne sa stalo niečo podobné a krásne som to vyčistila. Držím palce. 🙂

lencul559
autor
7. apr 2010

ankan-ďakujem, tak som to očistila a namočila do studenej vody, pridala L.O.C. od AMWAY a čakala, čo to spraví. Večer do práčky a dala som to vysušiť. Rifle sú perfektné. O bunde sa to povedať nedá. Sem tam biely fliačik vidno. Na čiernej to asi ostane. A kožené topánky môže vyhodiť. Alebo zakaždým natierať čiernym krémom na topánky. 😠 No, ale hlavne, že sa vrátil domov celý. Veď ten kýbeľ spadol zo 14-teho poschodia! A ešte raz ďakujem 🙂

ankan
7. apr 2010

Tak to mal asi pri sebe celé nebo anjelov strážnych a nie len toho svojho. Skús tú bundu ešte raz vyprať. Čo je to L.O.C?