icon

Ako odstrániť žlté fľaky na obrazovke notebooku?

aneta1234aneta
3. feb 2025

Ahojte, akurat som si pri zapnuti vsimla, ze na obrazovke mojho notebooku su dva zlte flaky. Vcera vecer tam este neboli, tak sa domnievam, ze to moze byt z tepla/slnka? Da sa to nejako odstranit prosim?

lubossi
3. feb 2025

mas foto? to pomoze v diagnostike
a hlupa otazka, skusila si to nejakym alkoholovym roztokom na cistenie displeja umyt? 🙂

cocolino234
3. feb 2025

Dôvodov môže byť viac, nepošleš fotku? Môže to byť spálený lcd panel, to sama neopravíš, musí ísť do servisu. Ale na tvojom mieste by som to riešila čím skôr. Ano, môže to byť od slnka, ale musel by tam byť dosť dlho, stalo sa to včera? Píšeš, že večer to tam ešte nebolo, neviem či sa to mohlo stať počas dnešného dňa. Ďalší dôvod môže byť poškodená batéria a vytekanie kyseliny, čo spálilo lcd panel. Toto je nebezpečné, pretože to môže začať horieť/vybuchnúť. Prípadne keď sa notebook zohne, tiež sa vytvoria takéto fľaky, nepíšeš, že ti spadol, tak to neberiem do úvahy a okrem toho zohnutie môže spôsobiť vysoká teplota alebo znovu, keď vyteká kyselina z batérie, zväčšuje púzdo batérie, ktoré je umiestnené v časti obrazovky a to spôsobuje ohnutie, ktoré si ani nemusíš všimnúť. A napíš mi prosím ešte aký model notebooku máš, pozrela by som sa či máš IPS displej, pri nich často vzniká tzv. ips glow a možno to nebude nič z vyššie uvedeného.