icon

Ako opraviť poškriabaný nárazník pri kúpe auta?

arexka
15. máj 2024

Dobrý deň pozerame auta keďže sa nam rozrasie rodinka 🙂 neviem či mi tu poradi niekto ohľadom tohto ale skusim v bazare sme boli včera a pozerali sme misubishi asx ma dobre km i rok vyroby a všetko motoricke je ok že hned by som ho brala ale ma nedokonalosti karoserie odfotila som ..a preto vaham s kúpou chcela by som sa poradiť s niekým či sa to da nejako ešte opravit zalakovat alebo čo alebo je to moc ..budem vďačná za každú odpoveď vďaka 🍀🍀🍀🙂 príkladam foto

Ako opraviť poškriabaný nárazník pri kúpe auta?Ako opraviť poškriabaný nárazník pri kúpe auta?Ako opraviť poškriabaný nárazník pri kúpe auta?Ako opraviť poškriabaný nárazník pri kúpe auta?Ako opraviť poškriabaný nárazník pri kúpe auta?
martinmmartin
15. máj 2024

Kupit a vysr*t sa na narazniky. Vsak ich aj ty budes furt otlkat.
Auto je nastroj ktory ma sluzit tebe nie ty jemu

arexka
autor
15. máj 2024

@martinmmartin mala som zatiaľ dve auta a ani jedno som neotlkala a to tiež boli staršie ale starala som sa ..stat sa môže jasne kadečo ale tak každá žena pozera hlavne na výzor auta 🙂 motoricky je super len pre toto vaham keď je na troch miestach oskrete či by to šlo aspom nejako zamaskovat🫣

madeincssr
15. máj 2024

@arexka to su prave take poskodenia, ze moc nie, ale dost na pokazenie radosti z auta - dat ci nedat prelakovat? Lakuje sa vzdy cely diel, cize oba narazniky. A ak skrabance/deformacia pokracuje aj na kovovy blatnik, dalo by sa to urobit aj lokalne (tzv. do pristreku), ale tazko najdes autolak-dielnu, kde sa na to daju. Ak to budes davat robit (aspon oba plastove narazniky), hladal by som autolak-dielnu niekde na vidieku, ktora ma TOP referencie (najlepsie na automobilovych forach). Cena niekolko stoviek EUR, v znackovom servise viac troviek EUR. Mna by skor odradzala cierna farba auta (neprakticka, auto vyzera stale spinave a navyse pri stojacom na slnku velka horucava).
Cize tiez by som sa prihovaral nechat tie poskodenia tak, ale chapem, ze ti to moze vadit.

sasula1333
15. máj 2024

Ja by som to neriesila. Das prelakovat a za tyzden ti to nejaky dobrak otuka. Mne uz tak sa stalo 4x ze som iba prisla k autu a ani odkaz ani nic. Odrete vpresu, vzadu po 2 razy a prevaleny bok nad kolesom. A nikto sa nepriznal. Zbytocne vyhodene peniaze, nechat tak ako to je a neriesit...

arexka
autor
15. máj 2024

@madeincssr mne sa tiež čierna auta nepáči nejak ale typ auta mi pasuje najviac a neni ich toľko na vyber na bazaroch je ich malo a keď je biela ci strieborna zas ma kopa km starší ročník vyssia cena každý si da aku chce ..to je ťažko pri tych autach jedno ma to druhe ono ..toto ma malo km a dobrý ročník neni az tak stare vnutro ma pekné čisté radio take modernejšie to sa mi na ňom páči proste je to o kompromise hej no je to na ňom vidieť ten prach ked sme ho boli včera pozrieť je dosť zaprašene ale tak v lete je tam klima ta dobre funguje ukazoval nam ..tie škrabance sú len na plastovych častiach auta ma aj cenu ešte pre mňa prijateľnú kamaratka ma teóriu že čierna farba auta prinaša smolu atď na ceste ale ja niesom poverčiva farba je len farba mne ide o to aby bolo to auto spoľahlive skôr len tie škrabance kazia dojem no preto som sa chcela poradiť prečítať skúsenosti 🙂 aky ma kto nazor na to

thoughtfulweirdo
15. máj 2024

Mne by toto nevadilo, určite neplatí, že každá žena pozerá hlavne na výzor auta 😅 toto by som si na cudzom ani nevšimla a na vlastnom by ma to vôbec nerušilo. Pri autách pokladám za dôležitejšie iné veci, než drobné ošúchance.

katarinaba
15. máj 2024

@arexka ja mam nove auto, fungel. Po dvoch tyzdnoch od jeho prevzatia mi urobili na dvoch miestach take preliaciny, ze som sa takmer rozplakala. Nastasie sa to vyriesilo cez havarijnu poistku a auto je opat pekne. Ja byt tebou, kaslem na nejake skrabance, ktore dnes mat nemusis, ale zajtra ich budes mat tri. Ak ti to prekaza a mas na to peniaze, tak to daj prelakovat. Toto ozaj nie je zavada, ktora by bola dovodom nekupit motoricky dobre auto.
A k ciernej - to je totalny nezmysel, ze v lete je v nom horuco - mozno o par stupnov oproti ostatnym, ale ten rozhodne nemas sancu pocitit. Ak ma dobru klimu, ziadny problem. Ja mam uz druhe auto cierne a do ineho by som nesla. Spinu na nom vidiet rovnako ako na bielom, cervenom alebo akejkolvek inej farbe. A ze je to farba nestastia? Vacsiu hlupost si ludia vymysliet nemozu.
Kupujes ojazdenku, ozaj najst take auto presne podla poziadaviek je takmer nemozne. Nespekuluj, lebo ti ho niekto vyfukne.

madeincssr
15. máj 2024

@arexka mas pravdu. Pekna jazdenka sa hlada velmi tazko a vzdy je to o kompromisoch. A ked navyse hladas konkretnu znacku/model, je to takmer nemozne. Ak je inak v poriadku, tak ta farba (ak ti az tak nevadi) a oderky su lepsi kompromis ako opravovane po buracke a pod. Nechaj skrabance tak ako su a jazdite. Ked bude nahodou nejake vyznamnejsie poskodenie (vieme ako to chodi na parkoviskach v mestach), date vtedy prelakovat tie narazniky.

gas1201
15. máj 2024

pokiaľ sa jedná len o plasty, tak by som neriešil. hlavne si zoberte so sebou mechanika ktorý vám pozrie podvozok, brzdy, motor, prípadne nosníky, prahy, či niekde nie je začínajúca hrdza, spraví aj diagnostiku či nie sú v pamäti nejaký chyby atď. to je oveľa podstatnejšie ako dať nalakovať plasty.. pokiaľ je všetko okej a kúpu si rozmyslíte kvôli plastovým nárazníkom, je možné že to budete časom ľutovať pretože kvalitné jazdenky v správnej cene sa zháňajú ťažko.

arexka
autor
15. máj 2024

@gas1201 to je misubishi asx 1,6 benzinovy motor ten si chvalia ja to chcem len do mesta s deťmi sem tam možno menší vylet nič veľké budem ešte tri roky na materskej teraz sa nam narodi druhe babo tak ono zas toho veľa zatial jazdit nebude muž ma dieselové ešte..ale chcela som aj ja mať také vyššie nie zas veľké toto misubishi je také akurát a to uplne nahoda ze vybehlo s malym najazdom a fajn ročník aj cena asi ho zoberiem teda to nenájdem už tento typ auta s tymito km atď idu za drahšie a aj ked sú staršie ročníky

vroni
15. máj 2024

Keď ti tak strašne vadia skrabance a inak je auto vyborne, daj si na neho fóliu. Škrabance pod ňou nevidno, môžeš si vybrať ľubovoľnú farbu a keď sa podarí aj nejaký nový skrabanec, nie je problém opraviť (vymeniť) fóliu na jednom diely. A foliovanie stojí približne rovnako ako prelakovanie nárazníkov a pripadne blatníka.

gas1201
15. máj 2024

@arexka smelo do toho. teoreticky by sa to ešte ako tak dalo zachrániť aj rozleštením. nebude to 100%né ale bude to na pohľad krajšie.

gumkac19
15. máj 2024

@arexka tieto dolné nárazníky sú plastové, čiže nebála by som sa kúpiť aj také poškriabané keď vám zvyšok vyhovuje

arexka
autor
15. máj 2024

@gumkac19 zvyšok ano len toto je nedostatok

natinka36
15. máj 2024

@arexka podla mna v pohode ked si to das nastriekat za par 100vak ked je auto v dobrom stave. Popripade pytaj zlavu.

simca06022011
15. máj 2024

Dnes sme boli v servise po auto... vyklepanie a prelakovanie komplet veľkých dverí na dodávke 300eur, prelakovanie na druhej strane + brúsenie kvôli hrdzavym dobkam 70eur...
Záleží na tom koľko si ochotná platiť. Koľko vezme servis atď. .A ak nie hlboké škrabance dá sa to rozlestit.

arexka
autor
16. máj 2024

@natinka36 ano dali nam zľavu zobrali sme ho

arexka
autor
16. máj 2024

@gumkac19 ano je to len plast našťastie to sa zamaskuje dnes ideme preň bereme ho

arexka
autor
16. máj 2024

@simca06022011 ja som pisala jednemu znamu čo ma servis a vravel no že su to dva diely ze 300-400 € cele diely ked nastriekat ale tak uvidíme mne skôr ide o ten zadny naraznik vpredu ze to neni az take ...ešte sa popytame inde ke tu kusok lakovňa ľudia ju chvália že nemaju hrozne ceny alebo to chce skúsiť aj muž aj ked to mam trocha obavu😃

3petka
16. máj 2024

@arexka tak hlavne že je motoricky ok, to je omnoho väčšia investícia. Niekto kto sa venuje karosériami by ti to mal vedieť pekne vyleštiť, nie je to až tak strašne.