Ako podať stažnosť na políciu za podvod?
Ahojte, mam taky problem potrebujem poradit: uverila som jednej nemenovanej a dala som jej kopu detskych veci, topanočky aj niektore uplne nove, čakam už 3 mesiace a ona nie a nie doniest už som ju aj stretla vonku slubila že donesie ale mam taky pocit že mi klame, chcem ju nejko postrašit že jej ukažem stažnost na policiju treba mi napisat oznamenie o trestnom čine podvod ked nepomože tak naozaj pojdem na policiju, len neviem čo mam robit ako prve? za odpoved dakujem
No ved to, ja som ich jej predala len povedala že mi da peniaze ked jej nabehnu na učet, ale spravila som zle že som s nov nepodpisala nijaku zmluvu bola to len ustna dohoda, ja som si vedoma že ma vysmeju len by som ju chcela vystrašit alebo čo lebo tiež nemam peniazy habadej, a ona ma normalne oklamala a ja som jej naletela, no nič dakujem aj za to
Zmluva nemusí byť písomná. Jediný spôsob je podať žalobu o zaplatenie kúpnej ceny na ktorej ste sa dohodli. Vieš aspoň jej meno a adresu?
Ahoj, ano viem o nej všetko, aha... no dakujem asi to budem musiat spravit, pekny den Sveta ešte raz dakujem

Tak v prvom rade nerozumiem, čo sa vlastne stalo. Ty si jej veci požičala zadarmo alebo predala? Ako ste sa medzi sebou dohodli? Ide o občianskoprávny vzťah medzi vami dvomi, ktorý nemá nič spoločné s trestným činom a už vôbec nejde o trestný čin podvodu, takže chodiť na políciu máš zbytočné, len ťa tam vysmejú.