Ako posilniť a spevniť tenkú kožu?
Má niekto tak tenkú kožu, že keď si dá čiapku trebárs hneď sa otlači na čele. Alebo hocičo. Premýšľam či to má tiež niekto, alebo som sama. Trebárs po robote len tak si zdiemnem na 20 minút a trebárs gombík od vankúša, alebo zips na tvári otlaceny. Stáva sa mi to aj vo viac prípadoch. Napríklad čelenka, pekne vzory. A ja keď si ju dám normálne tie vzory mám na čele. Veľká mi nieje. Už ma to nebavi. Robotu mám 5 minút od domu a ja prídem do roboty, dám dole čiapku a ja vzory mám na sebe. Ako posilniť kožu? Alebo spevniť alebo niečo. To mám ale aj po tele všade toto. Nie len na tvári, čele.....aj nohy, ruky. Nohavice pekne vzory ja ich mám na sebe. Som chudá. Tuk žiadny. Len koža a kosť. Ale mám aspoň 50 kg. Dlho som priberala čo som pribrať nemohla od mlada. Nemám ešte ani 40 rokov. Ak máte niekto skúsenosti tak budem rada, ak mi poprípade poradíte.
Môžeš byť celkovo dehydrovaná, na pleti sa to ukáže v tom, že sa tak rýchlo nevráti do pôvodného stavu. Skús viac piť vodu.
@grof_monte_christo zatiaľ som to neriešila ale asi budem musieť
@michaela329 môže aj to byť. Keďže pijem vodu za deň ale mám sjoger syndróm a to je vlastne syndróm suchosti a s tým spojené viac
@grof_monte_christo napíšeš mi, aký bol dôvod u teba?
Aj mne sa vzdy vsetko otlaci, presne ako tebe, ciapka, celenka za par minut uz otlacene. Ja som to nikdy neriesila, nikto mi nepovedal, ze to nieje normalne 🤭 Teraz neviem co si mam o tom mysliet 🤔
@veve889 a vraj sa tu preberajú len blbosti a aha ...
A toto je skutocne problem? Tak mas dve minuty nieco otlacene a potom to zmizne…
@veve889 samozrejme ze to je normalne
Tak akoze ked lezis na gombiku alebo zipse, tak ako by sa ti mohol neotlacit? Pises ze vzorovana celenka sa ti otlaci a “velka mi nie je”, no ved logicky by ti skor mala byt mala ked sa otlaca, nie mala. Neviem, mne to pride normalne, cudne by bolo, keby sa ti hladke veci otlacali. Kazdopadne ak vies, ze mozes byt malo hydratovana, tak treba telo a pokozku skusit poriadne hydratovat zvnutra aj zvonka.
Chcela by som vidieť človeka, ktorému sa ani gombík neotlačí, však to nie je možné.
@anonym No tiež mi zistili autoimunitne ochorenie ako mas aj ty. V prepúšťacej správe so mala Sjogrenov syndróm, ako mas aj ty, ale nakoniec sa to uzavrelo ako iné autoimunitne ochorenie.
@vanilkovazmrzka Ak máme s autorkou to isté, tak je to niečo iné ako klasické otlacenie na koži. Podľa mna to súvisí s diagnózou, ktorú mame de facto spoločnú. Ako mi nastavili liečbu, tato extrémna citlivosť na otlacenie na koži sa stratila.
@grof_monte_christo oj....je toto možné? Tak predsa len ten sjoger môže človeka poriadne potrápiť. Nemáš aj reumu?
@anonym Nie, reumu nemám. Teda RF faktor mam v poriadku, ale občasné bolesti kĺbov mávam, hlavne na chodidlách a rukách.
To je podla mna znak ze je koza dehydrovana.
@grof_monte_christo ja takisto. Áno sjoger je peklo
@anonym Ja som už v dlhodobej remisii. Tento problém s kožou sa už stratil, zostala mi už len občasná znížená tvorba sĺz a pálenie žalúdka alebo jazyka.
Ale keď som tento problém s otlaceninami na koži niekomu ukazovala, tak na mňa pozerali ako na blázna. Že co to preboha riešim 😅. Takže já ta úplne chápem.
@grof_monte_christo sjögrenov syndróm mám aj ja suspektný. mne keď sa niečo otlaci, tak mi to miesto aj akoby opuchne. akú liečbu ti dali? ja zatiaľ nemám žiadnu na to
@zmrzlinka8 Ja som mala tento problém len pri spustení ochorenia. Já som to miesto mala skôr červené. Napr. keď sa mi opasok od nohavíc otlacal na kožu, tak sa mi na tomto mieste vytvorila hnedá pigmentacia, ktorá po čase zmizla. Užívala som 8 rokov Medrol a Plaquenil. Tieto problémy sa mi spustili po očkovaní a postupne to odoznievalo, ale očkovanie na covid ma dorazilo. Už som ale opäť ako tak v poriadku a nic už pol roka neuzivam.
@grof_monte_christo áno mám to tiež. Ja mám nulovú tvorbu slín. Nepracujú mi priušne slinne žľazy
@grof_monte_christo ďakujem naozaj. Áno aj tu ľudia zjavne nevedia o čom píšeme. A áno aj mne to opuchne. A nechce to zo mňa zijst dlhšiu dobu.
Ja so slinami nemám problém, len so slzami. Já som mala to miesto tiež dlho otlacene. Keď som mala kabelku na pleci, len cestou do prace, tak sa mi vytvorili také zárezy do koze na pleci, že som ich tam mala ešte celý deň.
to je ked je v tele viac vody, vtedy sa otlaci skor, kebyze si das nieco na odvodnenie nerobilo by sa to
@anonym A je úplne jasné, že nikto nevie, o com píšeme. Ja by som toto takisto nikomu neverila, keby ze sa mi to nestane.
@grof_monte_christo presne aj kabelka aj obyčajná taška. A tiež otlak až do kosti a tiež dlho to tam mám. Ale ani vo sne by ma nenapadlo že to môže mať súvis s našou chorobou. Ďakujem, že som ťa našla.
@anonym Prajem nech sa ti polepší. Ak chceš napiš správu. ❤️
@grof_monte_christo ok diky
@vanilkovazmrzka tak u nás to nieje dve minúty. Našla som tu dve osoby s tým istým a spojuje nás rovnaká choroba. Takže celkom normálne to u nás nieje.

A vždy si to mala takto? Mne sa toto začalo diat zrazu. Boleli ma aj hodinky na ruke. Celá ruka otlačená. Podprsenka ma zrazu neskutočne tlačila. Tie vzory od ponožiek ako píšeš aj ty. Mala som extrémne citlivú pokožku. Ale dôvod sa potom našiel. Nechcem to zatiaľ písať.