Ako poslať balík poštou najlacnejšie?
Ahojte, chcem sa opýtať, ako najlepšie poslať balík poštou, ak ide o dva kusy oblečenia? Viem, ako to zabaliť, ale nie som si istá, ako je to s rozmermi balíka, aby to bolo čo najlacnejšie
mozno by si sa mohla opytat na poste, tam ti budu vediet najlepsie povedat.
do 1 kg ako balík na poštu s EPH za 3,10
ak je hmotnosť zabaleného balíka do 500 g môžeš aj doporučene s EPH za 3 E
https://cennik.posta.sk/ - nájdeš tu aj rozmery zásielky
Do 500g môžeš poslať ako listovú zásielku, cena 2€ (do 1kg 2,50€), max veľkosť 25 x 35 x 3 cm.
Doporučene do 500g, cena 3,50€, súčet dĺžky, šírky a hrúbky je max. 90 cm, pričom najväčší rozmer nesmie presiahnuť 60 cm.
Do 1 kg ako balík na poštu, cena 3,90€, max veľkosť 150 cm pre ktorýkoľvek z rozmerov alebo 300 cm pre súčet dĺžky a najväčšieho obvodu meraného v inom smere ako dĺžka.
Alebo cez EPH - ePodací hárok je elektronická služba na podávanie zásielok a je to tak lacnejšie, ako píše @patka06
Do 500g môžeš poslať ako listovú zásielku, cena 2€ (do 1kg 2,50€), max veľkosť 25 x 35 x 3 cm.
Doporučene do 500g, cena 3,50€, súčet dĺžky, šírky a hrúbky je max. 90 cm, pričom najväčší rozmer nesmie presiahnuť 60 cm.
Do 1 kg ako balík na poštu, cena 3,90€, max veľkosť 150 cm pre ktorýkoľvek z rozmerov alebo 300 cm pre súčet dĺžky a najväčšieho obvodu meraného v inom smere ako dĺžka.
Alebo cez EPH - ePodací hárok je elektronická služba na podávanie zásielok a je to tak lacnejšie, ako píše @patka06
môžeš poslať ako list ako píše @sovica - len dobre pozri na hrúbku celého - max 3 cm
do 500 g -ak nie je to list tak dopor. 3,50 eur a nad 500 g do 3 kg 3,90 ako balík na poštu.
Vymeníš na balíku adresu odosielatela a prijimatela. Das známky v tej hodnote, akú chceš. Oni ten balík poslu "späť" odosielatelovi - ale to bude vlastne ta spravna osoba, ku ktorej sa ten balík ma dostať - a ona doplatí poštovné (a možno manipulacny poplatok) 😀 Pozor, neoverene, raz som to citala ako extremny tip, ako poslať list, keď nemáš ani na známku.

To máš asi jedno, záleží od váhy, či?