icon

Ako postupovať pri stratenom balíku na pošte?

muneca
3. dec 2019

Viem,že sa táto téma rozoberala X krát,ale teraz sa týka mňa a ja neviem čo mám robiť.Vlastne je to klasika.Pani si kúpila bundu za necelých 40eur.Dala som jej na výber poštovné,sama si zvolila obyčajne.Poslala som jej potvrdenie o zaplatení známky(čo na pošte na požiadanie dajú)Ona mi tvrdí,že bundu nemá,vyhráža sa a chce nazad peniaze.Posielala som ju asi 15dní dozadu.Ja,ale nemám mať takto nič?Mám z nej akurát prevrátený žalúdok a stresov aj bez nej dosť..

Strana
z2
patka06
3. dec 2019

Ak si posielala obyčajne, zásielka sa nedá sledovať, pretože nie je podacie číslo. Nedá sa ani reklamovať na pošte. Ak si zvolila kupujúca poslať obyčajne je to na jej riziko. Ja by som to neriešila, bunda jej pokojne mohla prísť a aj tak chce naspäť peniaze ...mohla ju aj pošta stratiť, ale je to nedokázateľné.

muneca
autor
3. dec 2019

@patka06 Áno viem,ale pani sa vyhráža,že vie moje meno,priezvisko čo je pravda a,že všade napíše aká som podvodníčka a že príde osobne sem..Ja mám aj iné problémy okrem nej.

korunka1
3. dec 2019

@muneca a odkiaľ vie meno, adresu?

kittykat22
3. dec 2019

@korunka1 pretoze jej prisiel balik 😂

korunka1
3. dec 2019

@kittykat22 no veď preto sa pýtam 😀

muneca
autor
3. dec 2019

@korunka1 komunikovali sme potom cez, email tam ho mám uvedené,adresu asi nevie.

korunka1
3. dec 2019

@muneca aha, tak potom je to jej problém, chcela obyčajne, má ho mať. A ak máš uložené maily, že si to tak žiadala ona, niet čo riešiť. Na vyhrážky nereaguj.

nika82
3. dec 2019

mate policiu, chod tam a udaj ju za vyhrazky
mozes ju akurat tak bozat v zadnicu kedze to chcela obycajne

kittykat22
3. dec 2019

@muneca Mas 2 moznosti. Posles jej ustrizok, a povies jej, ze balik si odoslala, a neveris, ze ho nedostala. Este by som jej napisala, ze pokial sa ti bude vyhrazat, tak pojdes na policiu a podas trestne oznamenie. Zablokujes - koniec diskusie. Druha moznost je, ze jej vratis peniaze aby si mala pokoj, a nabuduce ziadna obycajna posta. Zostava si len vybrat.

sono2
3. dec 2019

@muneca ja nakupujem výlučne obyčajne, nikdy sa mi nič nestratilo a nechce sa mi tomu moc veriť. Na obyčajné balíky nedávaj adresu, ale veď odkiaľ teda tu adresu má?
Ona sama tie ako to je s obyčajnou poštou. Je tam aj možnosť straty. To je fakt. Ďalej sa s ňou nebav, ak máš čisté svedomie.

sono2
3. dec 2019

@kittykat22 ešte to tak! Vracať peniaze. Neviem načo?

sono2
3. dec 2019

@muneca ešte ma napadlo že chyba v adrese či sa nemýlil ona alebo ty

muneca
autor
3. dec 2019

Adresu som si vytlačila, tú čo mi poslala.To potvrdenie o známke,kde je vidieť dátum,razítko pošty aj podpis aj cenu koľko som platila som jej poslala hneď v ten deň..

tribratri
3. dec 2019

Pokial to bolo obycajnou postou, tak neries.

Do inzeratu je dobre napisat, ze ak je to obycajnou zasielkou, tak je to na vlastne riziko.

veronikaszabova
3. dec 2019

@muneca zavolaj k nej na postu. Ak je to nejaka dedina, opis im ako vyzeral balik, ci jej taky nebol vydany.
Mozno si budu pamatat.

muneca
autor
3. dec 2019

@veronikaszabova Bolo to do Bratislavy a ak neviem či si to budú 15 dní do zadu pamätať.Peniaze sa mi vracať nechce,to môže každý urobiť,dať si poslať obyčajne a pýtať peniaze nazad.Ale trápi ma,že bude naozaj rozširovať po nete moje meno,priezvisko,prípadne email,alebo mesto odkiaľ som s nálepkou podvodníčka😢

veronikaszabova
3. dec 2019

@muneca ked da niekde post, urob si printscrean a posli jej to aj s linkom na GDPR

katkaseiner
3. dec 2019

Vobec by som ju neriesila. Chcela usetrit na postovnom, holt balicek sa neda dohladat bez toho ciselka. Ja vzdy posielam obycajne len na vlastne riziko. Doteraz sa stratila jedna zasielka, s kupujucou som niekolkokrat komunikovala este odvtedy (to uz je pomaly rok). Obe sme dufali ze sa este moze objavit zasielka, ale zial nie. Takze sme to ukoncili a ona tiez uznala ze inokedy radsej da o par centov viac aby sa toto nestalo. Stalo sa to aj jej prvykrat aj mne prvykrat.

wivienka111
3. dec 2019

chcela to poslat obycajne, jej problem. ak si jej dala na vyber tak zakazdym treba ratat pri nasej poste, ze sa proste balik strati. ja by som to ignorovala. nech si pise co chce, ked niekde na nieco take narazis, napriklad tu na koniku tak tam napis ako to bolo a hotovo. ak jej balik ozaj neprisiel tak je to neprijemne ale keby to nechcela poslat obycajne tak by mala istotu, ze jej to pride, riskla to a nedopadlo to dobre. nie je prva ani posledna. osobne keby si kupujem bundu za 40 eur tak uz si zaplatim za to postovne navyse aby sa mi taketo nieco nestalo

dzonik
3. dec 2019

baby, nezvyknem prispievať, ale: https://index.sme.sk/c/22269911/posta-nestiha-p...
ja posielam veľa obyčajne a nikdy sa mi nič nestratilo

simca06022011
3. dec 2019

Kludne jej to moze prist, alebo to ma na poste, kedze je to vacsia obalka urcite a nedali jej zlty listok.. tie ked nestihaju nenosia ako nadrozmerne... Nech sa ide hadat na postu.
Vybrala si osobnu postu, nemozete za to, ze sa to nedorucilo este...

sono2
3. dec 2019

Ináč čo som si prečítala tuto pod diskusie ohľadom straty, tak keby sa aj stratilo tak že vyplácajú max nejakých 12 euro. Tak celkom nechápem o čom ta doporučena pošta celé je. Ale tak je prehladnejšia. Ja ked chytím nákupné chute kupujem aj po 5,6 veci od jedného preto tiež volím obyčajne. Ale tak, u mňa zatiaľ bez straty

zojkaaa
3. dec 2019

@sono2 ja yiez za 7r obycajnej posty nic nezmizlo az mesiac dozadu....kupila som od pani mikinu a nohavice malej cca 10e a nemam ani balik ani peniaze, viem zw to slo obycajne, preto zial ja sa nevyhrazam, ale yiez sa mi to nezda, ci to vobec ppslala....

muneca
autor
3. dec 2019

@zojkaaa Ja viem,že si toto tiež môže myslieť a chápem 40 eur nie je málo..Len ja nemôžem za každého doplácať doporučenú poštu z vlastného..A ja mám aspoň to potvrdenie,že som to odoslala aj keď tam podacie číslo nie je..

patka06
3. dec 2019

@muneca to potvrdenie síce máš ale nie je veľa platné, nie je to doklad o odoslaní tej konkrétnej zásielky, pretože tam nie je adresát ani hmotnosť, pokojne môže tvrdiť, že si poslala balíček niekomu inému za rovnakú výšku poštovného.

juliet86
3. dec 2019

akoze ja mam praveze s postou velmi zle skusenosti. uz dvakrat sa mi stalo ze proste obycajne poslana zasielka zmizla z povrchu zemskeho. dvakrat!!!! a ja som to riesila ze kaslat na to. no tak nemam peniaze ani tovar. kazdopadne na zaklade tohto nikdy by som ani nikomu neposielala ani si nenechala poslat inak ako doporucene. nieco sa stane a zbyticny stres a dotahovacky potom. nestoji mi za to tych par eur

blunka
3. dec 2019

Mne teraz tiež neprišla obyčajna zasielka papučky za 6 eur plus postovne. Tak moj problem ze som chcela obycajnu postu. Neriešim to.
Možno sa stane zazrak a este ich jezisko donesie 😀.
Ak mas aspon v mailovej komunikacii dokaz ze ONA si vybrala obycajne postovne tak ser na nu.
V tom pripade to bola jej zodpovednost a rovno aj hlupost posielat obycajne 40 eurovu bundu.
To tvoje potvrdenie z posty ze si platila znamku nema ziadnu hodnotu a nic nedokazuje ze si to poslala.

haanovajana
3. dec 2019

@muneca chcela ona obycajne,nic by som jej neposlala.

zojkaaa
3. dec 2019

@muneca ja som to nemyslela zle,iba ze ja som nerobila coro moro lebo viem, ze obycajna posta=moje riziko bohuxial, nakup za 40e by som uz idto 2e na doporucene obetovala...

kuka221
3. dec 2019

Ja som si raz dala poslať obyčajne papučky. Neprišli. Hold smola. Po mesiaci mi píše predávajúca že sa jej balíček vrátil a na ňom že adresát neznámy 🙂 Poslala mi fotku a adresa bola správne. Poslala ešte raz a už ma pošta našla 😀

Strana
z2