icon

Ako prebieha predmanželská príprava?

1. jan 2025

Ahojte ako to prebiehalo? My máme svadbu síce až v septembri ale zaujíma ma to skrz to, že keď napríklad v danú prednášku nemôžem prísť pretože má neuvolnia z práce alebo sa niečo stane a musím ísť okamžite do roboty tak potom čo?

frflos_nespokojny
1. jan 2025

vsak vec dohody, nie? dohodnes s fararom

autor
1. jan 2025

@frflos_nespokojny že vraj to máme ísť na nejaký 3 dňový pobyt či co

kristie571
1. jan 2025

My sme mali stretka s knazom, ktory nas sobasil. Je to o dohode, mali sme asi 3 stretka po cca 1,5-2h, pre niekoho dlho, no nas to zaujimalo, knaz je velmi prijemny clovek, vie veci pekne vysvetlit, sam ma 4 deti, tak aj o tychto temach vedel lepsie rozpravat🙂 tak nam to zbehlo. Potom sme mali este posledne stretko vecer pred sobasom, kratke, par otazok, vramci pripravy na dalsi den, ze co a ako bude. Bud absolvujete to, alebo potom su pobyty, vikendove, kde s vami tie take veci prejdu. Viaceri znami, ktori boli na pobytoch si to chvalia, ze je to tiez super. Nam ale vyhovovali tie stretka s knazom, bolo nas tam viac parov, bolo to take hromadne ale moc fajn, väcsinou rozpraval len knaz. Ale sme greckokatolici🙂 u rimo, co mi spominala kamoska, to byva ine.
Ak nemozte na stretko prist, prevolaj dopredu knazovi nech vas neocakava, dohodnete nahradny termin, ziadna veda.

pininka1
1. jan 2025

No každý to robí inak. My sme takto boli na pobyt pred prvym svetym prijímaním a teda dieťa ktoré to s rodičom neabsolvovalo, nešlo ten rok na to sväté prijímanie. Ak to nechcete absolvovať, alebo chcete chodiť prezenčné, tak potom asi treba nájsť iného farára, resp kostol. My sme mali šťastie keďže bývame v Košiciach a mali sme na výber viac kostolov aj farárov,chvalabohu lebo v mojej farnosti bol hrozný farár.

jaskolka
1. jan 2025

My sme boli na takom trojdennom pobyte (za mňa to bola strata času,nič podstatné nám tam nepovedali). Termín si musíš dopredu dohodnúť v práci,keď ťa nepustia,tak jednoducho si musíte zariadiť iné náuky v inom termíne. Treba sa opýtať vo farnosti,kde máte plánovany sobáš,či si v takomto prípade môžete dohodnúť aj iné náuky inde po "vlastnej linii"

katica06
1. jan 2025

,Absolvovali sme predmanželskú prípravu pred viac ako 18 rokmi. Mne aj mužovi sa sedenia na fare páčili, ja by som to prirovnala k teambuildingu. Veľa mám to dalo.

30majka71
1. jan 2025

A v deň svadby, keď neuvoľnia z práce? Alebo bude treba ísť okamžite do roboty, tak čo?

koniarova
1. jan 2025

3 dňový pobyt? Tak to som v živote nepočula. 🤦Ďakujem, neprosím. Prídem denne.

mimuska328
1. jan 2025

@koniarova aj my sme to mali ze piatok večer sa začalo, sobotu celý den a nedeľu doobeda u nás v meste. Lepšie ako chodiť polroka k farárovi. A my sme teda to vedeli asi 2 mesiace dopredu ten dátum takže som si to vedela v praci vybaviť aby som mala voľný víkend

lasona
1. jan 2025

Nuž niektorí sú viac benevolentni, iní nie. To sa musíš dohodnúť s tým konkrétnym farárom. Veľa som čítala ze robia 3 dňové aktivity. Máš ešte možnosť vziat sa na úrade a tam ti žiadne náuky netreba. My sme boli par krát na fare asi 3 krát na hodinu. Ale nič nám to nedalo.

michaela329
1. jan 2025

U nás sa chodí cez soboty do nejakého centra na sedenia s veriacim manželským párom... také ťahanie peňazí mi to príde ( no a ten pár je od nás z dediny a keďže ich človek pozná, aj ich menej kresťanské stránky, tak niektoré páry chodia na sobáš do dediny vedľa, tam je to ešte stále formou pokecu s farárom).

modraslamka
1. jan 2025

Nam dali zoznam na ktorom boli datumy prednasok v danom mesiaci, museli sme ich absolvovat 5, kazda mala hodinu. Kazda ina tema. Ak nestihnes prednasku o nejakej teme tak prides na iny termin v ktorom je. Musis do sobasa to stihnut. Ak nie ides na pobyt tak 2 dni kde ti to naraz prednesu.

oblecenie99
1. jan 2025

Ja sa už nepamätám,.koľko sme mali prednášok, tuším 10? Či 12? Manžel na polovici chýbal, lebo on v Tom čase robil, vždy sme dopredu napísali email a vysvetlili.. ja som poctivo absolvovala všetky, niektoré aj bez neho 😅 ináč, nebolo to zle, mňa to až prekvapilo, dokonca nám to aj niečo dalo a pomohlo.

princezna_bosorka
2. jan 2025

ze vam to neride divne, nechat so sebou takto cvicit... panbohzaplat za civilny sobas🤪

bobaas
Autor odpoveď zmazal