icon

Ako prebieha skupinový tréning na cvičisku?

9. mar 2025

Ahojte. Vedeli by ste mi tak objasniť, sako sa cvičí na cvičisku v skupinovom tréningu? Sú tam aj nejaké konkrétne pomôcky ktoré tréner používa?

mimikarol
9. mar 2025

Odporúčam ísť sa pozrieť na cvičák ako to prebieha. U nás je nástup. Chôdza pri nohe, poklus pri nohe. Psi ležia v skupinke a tréner ich rôznymi spôsobmi vyrušuje. Trénujeme odloženie psa v ľahu, sede, privolanie. A všetko to prebieha v skupine. Psi chodia cez rôzne prekážky(nepríde mi na rozum teraz ako sa volá).

wolf_
9. mar 2025

Podľa mňa je to individuálne, záleží od trénera. Ako áno, na každom skupinovom tréningu sa rieši pozornosť psa v skupine ďalších psov/ľudí. To je také to spoločné, že gro skupinového tréningu je toto. Ale ako to presne bude prebiehať,.. čo presne sa tam bude precvičovať.. či sa využijú aj nejaké pomôcky a ak áno, tak aké... záleží od toho na čo ďalšie je tréning zameraný, aký má tréner prístup k psom, aké výcvikové metódy používa atď.

autor
9. mar 2025

@wolf_ myslela som všeobecne, najbežnejšie aké pomôcky sa používajú

nynia
Autor odpoveď zmazal
zuzanaam
9. mar 2025

obojok, alebo postroj (stopovanie, obrany), vodítko, náhubok, odmeny, stopovačka, na obrany pešek, rukáv, poplašná pištoľ

wolf_
9. mar 2025

Všeobecne sa dá povedať akurát tak to, že obojok, vodítko (pevné, nie flexi), odmeny-pamlsky (ideálne aspoň dva rôzne druhy), hračka/y ... To je za mňa také všeobecné... A ostatné fakt záleží... Skočka, kavalety alebo celkovo rôzne agility alebo hoopers alebo iné prekážky, rukáv, targety, kužele, target tyčka, balančné pomôcky, výstavný stôl, výstavné vodítko, postroj, náhubok, stopovačka, kliker, puller, frisbee, rally kartičky, niektorí averzné korekčné pomôcky... A som si istá, že mnoho z možných pomôcok som nenapísala.. Pýtaš sa všeobecne na niečo čo všeobecnú odpoveď proste nemá