icon

Ako predať motocykel bez problémov?

1. júl 2025

Tak predávam motocykel a volal mi ukrajinec žijúci na Slovensku dosť ďaleko od môjho mesta čiže ak by odomňa kúpil potrebujem jeho splnomocnenie.
Prišli traja pozerali motocykel a že či sa môže ísť na ňom prejsť. Vravím áno ale až po zložení plnej sumy a on nechápal akože prečo??? Náhodou spadne rozbije to a ja nebudem mať ani motorku ani peniaze nie.
Potom vraví ak mi dá teraz peniaze tak či si ju môže zobrať už. Vravím až keď mi dáš splnomocnenie overené potom si ju môžeš zobrať. Tiež nechápal na čo veď peniaze mi dá 😃 no napríklad na to že ty budeš jazdiť a mne budú chodiť pokuty??? A potom vraví že u seba i tak nemá celú sumu na zaplatenie.
Ja neviem to čo sú za móresy ísť niečo kupovať resp.sa len pozrieť 150km a nezoberiem si na to peniaze ani splnomocnenie? Nonsens toto fakt

madeincssr
1. júl 2025

Uz v inzerate na moto sa uvadza, ze skusobna jazda (vodic zaujemca) len po zlozeni plnej predajnej ceny. Auto/moto by som zahranicnej osobe nepredaval, moze to byt zbytocne komplikovane (minimalne by bolo treba vygooglit/ist sa porozpravat na DI - Evidenciu vozidiel, ako to presne urobit v pripade zahranicneho kupujuceho).

autor
1. júl 2025
@madeincssr

Uz v inzerate na moto sa uvadza, ze skusobna jazda (vodic zaujemca) len po zlozeni plnej predajnej ceny. Auto/moto by som zahranicnej osobe nepredaval, moze to byt zbytocne komplikovane (minimalne by bolo treba vygooglit/ist sa porozpravat na DI - Evidenciu vozidiel, ako to presne urobit v pripade zahranicneho kupujuceho).

@madeincssr mám to uvedené v inzeráte a aj to že bez splnomocnenia z domu nepôjde

autor
1. júl 2025
@madeincssr

@madeincssr v čom komplikované

tundra
1. júl 2025

Pri exporte auta,motocykla musis ist na kontrolu originality,az potom dostanes exportny tech.preukaz.

madeincssr
1. júl 2025

@tundra moze cudzi statny prislusnik kupit vozidlo v SR (od SR drzitela) a prihlasit si ho na seba tu v SR? V tom pripade by sa to dalo, ak by hned pri predaji spolu urobili prepis (asi jednoduchsie fyzicky na DI Evidencii vozidiel, aby tam hned riesili pripadne zadrhely).

autor
1. júl 2025
@tundra

Pri exporte auta,motocykla musis ist na kontrolu originality,az potom dostanes exportny tech.preukaz.

@tundra žije v BA,aj si tam robili VP, nechce ju vyviezť

pako24
1. júl 2025

človek má pri vozidle radosť dvakrát - prvý raz, keď ho nadobudne, druhý raz, keď sa ho zbaví....

tundra
1. júl 2025

Pokial ma pobyt na Slovensku,nemal by to byt problem.Ja som kupil za poslednych 10 rokov 6 motoriek,zijem v zahranici a ziadny problem som nemal.Väcsinou som kupil a odviezol na voziku.
Skus dat inzerat na motorkari.cz

frflos_nespokojny
1. júl 2025

autor: to nie su kupci, ale ludia co sa chcu iba zadarmo povozit a najlepsie ak natankujes plnu nadrz . 🙂