icon

Ako predať motorku do Čiech?

terezia98
6. apr 2025

Možno to sem nepatrí ale potrebujem poradiť ak má niekdo skúsenosti a predával v poslednej dobe vozidlo do zahraničia konkrétne do Čiech. Ozval sa mi záujemca o motorku z Čiech a chcel by kúpiť len on s tým nemá skúsenosti ja tiež nie a keďže som majiteľ tak by som chcela vedieť ako to zrealizovať a co potrebujem urobiť aby som to odhlásila zo seba a predala na kupcu ..viete mi niekdo poradiť ?

tundra
6. apr 2025

@terezia98 neviem ci to este plati,ale pred par rokmi sa muselo ist pri exporte na KO-kontrola originality.

simca06022011
6. apr 2025

takto sa postupuje pri aute: https://www.netfinancie.sk/predaj-vozidla-do-za...
Tak je dost pravdepodobne ze aj pri motorke, nezabudni aj na poistenie, treba to riesit, lebo pri odhlaseni musis dokazat ze motorku uz nemas, tak aby si mala doklady.
A potom ten link co tundra dala, tiez je o tom. A tam na DI aj poradia podla mna ak nevies s niecim si rady.

terezia98
autor
6. apr 2025

@tundra áno platí už som si to nejako našla na webe a pisal mi aj známi čiže sa tam musí urobiť kontrola originality keďže to ide do Čiech bez toho by som to ani neodhlásila na inšpektoráte to budú potrebovať plus technicak veľký aj maly a tiež občiansky a poistku

terezia98
autor
6. apr 2025

@simca06022011 áno už viem ako to funguje pozistovala som si to a už tomu rozumiem je to vlastne jednoduché