Ako predĺžiť životnosť batérie na iPhone?
Ahojte, ako dlho vám vydrží baterka na iphone? Ja mám iphone 11 a zdravie mojej baterky je 86%. Telefón budem mať v júni 3 roky. No a mám pocit, že sa vybíja celkom rýchlejšie ale doteraz to bolo uplne v pohode a mala som pocit,že sa nejak extra nevybíja. Len včera som mala nabitý na 80% a za hodinu som mala už 49%…ale dnes sa zas tak rychlo nevybija. Koľko vydrží vám ak je zdravie baterky takéto trošku nižšie? Mám pocit, že furt len sledujem koľko mám percent😂😂😂
v zime isla rychlo dole, v teple vydrzala dlhsie. ale ked som bola niekde na cestach, v mobile listky a pod., tak furt banka v taske, kabel😒
ja som vymenila baterku.
presne jak pises, za hodinu z 90% na 40%.. teraz mi vydrzi aj den a pol v pohode.
@kofa77 mne sa toto reálne stalo len včera. doteraz som si žiadnu extra zmenu nevšimla a vydržal mi pohode tak pol dňa povedzme, ako kedy…záleží čo na ňom zrovna robím a ja som človek čo býva na mobile dosť často. Stačilo nabiť tak raz za deň, prípadne dobiť. Mala som podozrenie, že za to môže instagram lebo ešte včera som pozerala nejaké reelska a potom kukám, že celkom dosť išlo dole. Od včerajšej noci ho mám vymazany a akoze baterka celkom drzi. Ja si zas nezvyknem nabijat mobil na 100% vacsinou okolo 80% si ho nabijem a staci. Koľko stojí taká výmena baterky?
tusim 30 eur som platila. kdesi som citala, ze iphony na to trpia najviac, neviem to ale porovnat s inymi znackami.
vraj je chyba nechat ho uplne vybit, ked uz je okolo 20%, tak dat nabit. ja som na veci celkovo strasna, fut muz ma s tym buzeroval, on si veci viac chrani a stara sa🙄
raz za čas ho treba nechať uplne vybiť do vypnutia nabiť znovu
@minesasubu myslis, ze pomoze?
vraj je chyba nechat ho uplne vybit, ked uz je okolo 20%, tak dat nabit. ja som na veci celkovo strasna, fut muz ma s tym buzeroval, on si veci viac chrani a stara sa🙄
@kofa77 no ja som toto robila takto vždy. Ja som tento este nikdy nenechala nabijat celu noc a tiež pri 20% som už nabíjala.
Kazda bateria ma zivotnost urcity pocet cyklov (vybiijanie/nabijanie), spravidla ovela nizsi ako slubuju technicke specifikacie daneho typu baterie. Nabijaci manazment v mobile/nabijacke uz dodrziava spravnu hlbku vybitia (ked ukazuje 0%, neznamena to, ze bateriu vybil pod "zdravu" uroven) a nabitia. Ked mobil nevybijate celkom (do vypnutia alebo aspon do 2-3-4%) a nenabijate ho uplne (do 100%, kludne celu noc, ak ho rano odpojite od nabijacky a pouzivate), alebo ho len tak trochu dobijete, cykly sa vam "minaju" a bateria vam odchadza (zhorsuje svoje vlastnosti) skor. Pisalkovia stale pisu o vybijani/nabijani len v rozsahu 20% - 80%, vsetci tomu veria a po 2-3 rokoch musia vymienat baterie. Tato legenda mozno vznikla preto, lebo dobitie poslednych 10-15% do uplneho nabitia trva dlhsie (a ponahlaci to nevydrzia, resp. u elektromobilov verejna nabijacka ta po hodine vypne). Baterii skodi: prilisne zahrievanie (rychlonabijanie, prehrievanie mobilu...) a niektorym aj trvaly stav plneho nabitia (nabijem na 100% a vypnem mobil, nepouzivam ho).
Iphony sú najhoršie telefóny v baterkách, takže ma táto informácia vôbec neprekvapuje. To, čo ti tu radia ľudia, tak to by som bral ako úsmevné. Za prvé, bude nutná výmena baterky, pretože sa vynechávajú cykly + sa zvyknú iphony prehrievať a preto sa vybíja rýchlejšie. Určite ho nevybíjaj do nuly, to nemá absolútne žiadny zmysel, to sa robilo pred 15 rokmi s Nokiami. Nabíjaj si ho kľudne do 100%, v Iphone je to jedno, ale myslím si, že si ho držíš stále dobre - 86% je ešte veľmi dobré pre trojročný iphone :D. Androidy majú mnohonásobne lepšie baterky. Takže len výmena za novú, je to bežná vec, ktorá sa robí. 🙂. Skús si reštartnúť telefon, je fajn to robiť aspoň raz týždenne 🙂.
@minesasubu vobec nie. Nenechat ho pod 20% a zapnut si optimalizovane nabijanie
Kazda bateria ma zivotnost urcity pocet cyklov (vybiijanie/nabijanie), spravidla ovela nizsi ako slubuju technicke specifikacie daneho typu baterie. Nabijaci manazment v mobile/nabijacke uz dodrziava spravnu hlbku vybitia (ked ukazuje 0%, neznamena to, ze bateriu vybil pod "zdravu" uroven) a nabitia. Ked mobil nevybijate celkom (do vypnutia alebo aspon do 2-3-4%) a nenabijate ho uplne (do 100%, kludne celu noc, ak ho rano odpojite od nabijacky a pouzivate), alebo ho len tak trochu dobijete, cykly sa vam "minaju" a bateria vam odchadza (zhorsuje svoje vlastnosti) skor. Pisalkovia stale pisu o vybijani/nabijani len v rozsahu 20% - 80%, vsetci tomu veria a po 2-3 rokoch musia vymienat baterie. Tato legenda mozno vznikla preto, lebo dobitie poslednych 10-15% do uplneho nabitia trva dlhsie (a ponahlaci to nevydrzia, resp. u elektromobilov verejna nabijacka ta po hodine vypne). Baterii skodi: prilisne zahrievanie (rychlonabijanie, prehrievanie mobilu...) a niektorym aj trvaly stav plneho nabitia (nabijem na 100% a vypnem mobil, nepouzivam ho).
@madeincssr najnovsie iphony uz maju len usbc konektory, takze tam to pomalsie klasicke usb ani nedas.
rychlonabijanie neskodi. skodi vybijanie a nechavanie iphonu do mrtva vybit
@madeincssr najnovsie iphony uz maju len usbc konektory, takze tam to pomalsie klasicke usb ani nedas.
rychlonabijanie neskodi. skodi vybijanie a nechavanie iphonu do mrtva vybit
@zuzuliennka1 rychlonabijanie je vtedy, ked mas vacsiu (vykon, nabijaci prud) nabijacku, aj mobil umoznuje rychlonabijanie a za pol-tristvrte hodky je mobil nabity na 80-90%. Danou za tuto rychlost nabijania je zahrievanie baterie a znizuje sa jej zivotnost.
Kazdy nech robi, ako mysli. Ja som bateriu na ziadnom smartfone (ale som Androidak) este nemusel menit a pouzivam ich roky (kupujem si aku-taku vyssiu strednu triedu a nerad mobily zbytocne menim).
Vraj nie. Manžel mi vysvetľoval prečo je lepšie mať stále nabitý telefón od 20-80% vraj je to lepšie pre baterku. Vysvetlenie som si nezapamatala 😅 ale chat gpt to potvrdil tiež https://chatgpt.com/c/68165d21-33f8-800c-9693-b...
@zuzuliennka1 rychlonabijanie je vtedy, ked mas vacsiu (vykon, nabijaci prud) nabijacku, aj mobil umoznuje rychlonabijanie a za pol-tristvrte hodky je mobil nabity na 80-90%. Danou za tuto rychlost nabijania je zahrievanie baterie a znizuje sa jej zivotnost.
Kazdy nech robi, ako mysli. Ja som bateriu na ziadnom smartfone (ale som Androidak) este nemusel menit a pouzivam ich roky (kupujem si aku-taku vyssiu strednu triedu a nerad mobily zbytocne menim).
@madeincssr mam iphony roky a baterka mi vydrzi. Mne to vysvetlovat nemusis. Najnovsie iphony uz maju len usb c konektory, nie klasicke usb-a takze tam uz aj tak nic nenavymyslas.
zaklad je baterku nevybijat pod 20% a udrziavat telefon nabity proste.
baterke viac skodi pocet cyklov a ako su urobene, nez to, ci sa nabija usb-a alebo usb-c

ja som vymenila baterku.
presne jak pises, za hodinu z 90% na 40%.. teraz mi vydrzi aj den a pol v pohode.