Ako prekonať pocit zbytočnosti počas nezamestnanosti?
Dobry den,
je niekto na tom podobne ? Som nezamestnana len par dni, ale chyba mi ta moja rutina - kazde rano niekam vstavat, chystat sa do prace, byt mimo domu.. proste taky ten pocit ze som uzitocna.. Trochu som si myslela ze konecne budem mat volnicko, vyspim sa, oddychnem si. No pravda je taka, ze radsej by som pracovala, citim sa dobre ked mam nejaku tu rutinu a zrazu som z toho kolotoca vonku. V praci som sa minimalne pol dna nudila vzdy (aj to bol jeden z dovodov odchodu) avsak aspon som si to odsedela mimo domu, s inymi ludmi.. Nemam nejake depresivne myslienky alebo tak, skor proste taka prazdnota a pocit ze teraz ked nemam pracu som zbytocna:D neviem si to uzivat. A tiez neviem co zrazu mam robit cele dni doma.. Pracu si aktivne hladam, ak by si niekto chcel rypnut.. :D
Ak mate niekto nejake tipy ako toto prekonat, budem rada 🙂
a tiez, kazdy den skusam aspon 12 minut meditovat - prestanem ked mi zazvoni budik...
a kazdu sobotu plan ist mimo mesta, vacsinou s niekym z rodiny.
vybehnut do prirody kupat sa upratat doma vytriedit veci vymalovat atd
proste zrelaxuj tak ako ta bavi
@anonym_autor ja by som to vyuzila na oddych,rano by som spala kolko by som chcela, potom by som isla cvicit, spravila si vylety, venovala sa tomu na co nie je kvoli praci cas, naucila sa nieco nove, nejaky recept, rucne prace.
...skús dobrovoľnú činnosť - domovy dôchodcov soc.služieb, hospic...ak teda Ti to Tvoja psychika dovolí...ísť tam a len tak pacientom/klientom čítať z knihy, porozprávať sa s nimi...možno pomôžeš pri kŕmení...
ja by som sa vzdelavala, kurz jazyka alebo excelu
Ráno o 6.30 byt na bežeckej drahe a dať si poriadne do tela
A nejaká brigáda? Nejaký on line kurz?
joj daj tomu par dni a uvidis ako si budes uzivat slobodu 🫠

@anonym_autor urcite sa da najst aj ina rutina popritom. Kazdy druhy den ist niekam cvicit, na plavaren, vyliezt na kopec, zabehnut alebo odbicyklovat kusok.
Kazdy den precitat aspon 3 kapitoly z novej knizky...
Kazdy den najst na internete a aj na zivo nejake nove pekne miesto na vylet.
Kazdy den si poctivo jednu vec uvarit. Mne to moc nejde, takze ja hlavne robim kavu cez porcelanovy filter a rozne smoothie v mixeri 😎 skusam co vsetko sa do neho da nahadzat, aby to bolo dobre...
Proste si niektore veci nastavit, naplanovat sam, urobit si vlastnu rutinu a skusit ju dodrziavat. Je to dost tazke, nebudem klamat, ale tak sam seba prekonat
je super... Ked sa da, ked su peniaze, tak napr pravidelne aj na nejaky kurz chodit, mne sa dalo aj ked som hladala pracu, na kurz cudzieho jazyka , 2x tyzdene.