Ako prekonať strach z jazdy autom?
Mám 45 r.a bez auta si nenájdem ani prácu, ktorú idem hľadať. Bývame na dedine. Na jeseň som šoférovala skoro denne dva mesiace, tú istú krátku trasu. A nepomohlo. Stále búchanie srdca, ruky sa mi triasli keď som sadla za volant. Bola som svedkom viacerých havarií a poslednou dobou sa bojím v aute aj s dlhoročnými, skúsenými šoférmi. Dokonca aj v autobuse mám strach. Keď vidím, koľko je havárií a ako ľudia bezohľadne jazdia. Dá sa toto prekonať alebo aké je riešenie? Teraz menili aj autobusy, takže ťažko sa mi je niekam dostať bez veľkej časovej straty.
Jazdit,jazdit,jazdit a casom to prejde,ani nebudes vediet ako.
jazdiť známe trasy, pomaly a ísť radšej o niekoľko minút skôr, mne to veľmi pomohlo na začiatku, a teraz v pohode ...aj keď diaľnice sa neodvážim ešte šoférovať
ja ti neporadim, sice trasy ktore poznam - s tymi som ok, vybavim nakupy, lekarov, kruzky, ak musim idem vsade kam treba... ale akonahle som si nie ista parkovanim, nepoznam miesto, tak radsej idem vlakom....
Jazdiť a neprestať, na začiatku skús mimo hustej premávky po meste, ktoré poznáš, tam si zvykneš na jazdenie ako také. Potom postupne to budeš brať ako niečo úplne normálne, nad čím sa nebudeš nijak zamýšlať -sadneš a ideš.
@ajka19 prečo nie? Diaľnice mi prídu ďaleko bezpečnejšie, než bežná mestská premávka, rýchlosť si tam človek ani neuvedomuje, kedže ide stále rovno 🙂
Absolvovať kondičné jazdy,to ťa nakopne 😁a potom skúšať v nedeľu v sobotu večer keď je menšia premávka naučiť sa trasy potom to už pôjde samo
Dva mesiace jázd sú málo.. Ja som si robila vodičák 2 roky dozadu a až po roku mi prešiel stres z toho, že si mám do auta čo i len sadnúť.. Hrozne som sa bála, nevedela som si predstaviť, že raz budem šoférovať bez stresu. Chce to naozaj len jazdiť, jazdiť a jazdiť.. Držím palce.
Riešenie- prestaň sledovať správy. Tým, že si sama zažila havárie ťa také správy evidentne ovplyvňujú viac ako je zdravé..zruš si sledovanie takých stránok a neotváraj články. A plus ber v úvahu, že väčšina (žiaľ nie všetky) dopravných nehôd sa stane priamo "vinníkom"

Ja si myslím, že len pravidelným jazdením. Ak si veriaca, mne pomôže pomodliť sa , napr. K sv. Krištofovi, on je patron šoférov. Zaobstaraj si kľúčenku Krištof. Prípadne si zaplať kondičné jazdy. Možno budeš sebavedomejšia, keď budeš mať pár jázd so skúseným inštruktorom. Držím palce.