Ako prekonať strach zo získania vodičského preukazu?
Bojim sa urobiť vodicak možno koli tomu ze si myslím ze ho nezvládnem možno zo strachu zo šoférovania.Ako sa odhodlať?
Ahoj, Barka dobre píše, treba ti najprv si ujasniť, prečo vlastne vodičák chceš. Strachy budeš riešiť potom.
Odporúčam ti však sa zamyslieť tak nejak hlbšie. Lebo každý ti tu napíše, že chcel vodičák, aby mohol voziť deti, aby mohol mať lepšiu prácu dakde v meste, aby sa nemusel doprosovať manželovi a pod. Ale toto ti nebude stačiť, keď prídu strachy. Pravá motivácia je schovaná ako keby ešte o vrstvu nižšie. Sú to väčšinou také tie silné slová ako sloboda, flexibilita, viac možností, pohodlie atď.
Keď zistíš, prečo vlastne chceš jazdiť, tak môžeš začať riešiť že ako.
V tomto bode odporúčam nájsť dobrú autoškolu, spraviť si rešerš, zavolať si, možno si to aj obehať osobne. Prečítať si recenzie, popýtať sa ľudí, aké majú skúsenosti, pýtaj sa aj na konkrétnych inštruktorov.
Pretože “jediný” človek, ktorý ťa môže zadupať do zeme, alebo ti pomôcť prejsť cez tvoje tiene, je inštruktor.
V autoškole nebudeš prvý človek, ktorý bude mať strach. Prakticky každý, kto tade prejde, má nejakú väčšiu či menšiu formu strachu. Oni sú už plus mínus naučení s tým robiť a ak nie, tak proste treba zmeniť inštruktora alebo celú autoškolu.
No a po celej tejto paráde budeš mať vodičák a potom len objavíš pravú tvár strachu zo šoférovania… 🤣 A vtedy sa treba vrátiť k tomu prečo…

@anonym_autor aku máš motivaciu? Prečo chceš vodičak? Mas k dispozicii auto, ktoré budeš pravidelne používat? Skusala si niekedy soferovat? Často sa vozíš ako spolujazdec? Sleduješ aktivne, co sa okolo deje?
Ja som sa bála a dlho (=15 rokov) po skuskach som nesoferovala. Ale život ( = rozvedena, 2 deti, mama 300 km od nás) ma donutil opat sadnut za volant a milujem to!