icon

Ako reagovať na podozrivé volania?

matka0087
4. apr 2025

Ahojte,chcem sa len opýtať náhodou vam nevyvolavaju nejaké cudzie čísla?? Ja som včera nezdvihla jedno cudzie číslo len napísala sms Že cudzie čísla nezdvíham a odpoveď boli rehotajuce smajle,a ďalšie číslo dnes dvihla som a také divné zvuky ako by niekto chrčal do telefónu... Blokla som aj to ... :/ neviem čo to malo znamenať ale mám divný pocit... Ak máte nejakú skúsenosť s cudzími číslami tak sa o ňu podeľte... Ďakujem a prajem pekný slnečný deň všetkým...

januska12323
4. apr 2025

Nedvíham a určite im nepíšem.

misulkar
4. apr 2025

Cuzdie čísla - také, že mi volajú kdesi z Angoly, alebo cudzie čísla, ktoré len nemám uložené?
Načo potom ten telefón máš, keď sa ti druhí nemôžu dovolať? Mne "cudzie" čísla volajú ohľadom termínu u dr., vybabenia objednávok alebo keď prinesú pizzu 🤷 Nerozumiem tomuto "trendu", že nedvíham neznáme čísla 🙈

blanblan
4. apr 2025

Ak by to bolo niečo dôležité nechajú predsa odkaz. Cudzím číslam nedvíham

beronsche
4. apr 2025

Nik mi " nevyvoláva". Cudzie čísla dviham, na to primárne ten telefón je, keď je to blbosť, zložím, zablokujem. Ale teda nestáva sa.
Nedvihat neznáme čísla považujem za veľmi divné, zrejme to bude nejaký druh sociálnej fóbie...

ifava
4. apr 2025

Taktiez nedviham absolutne cudzie cisla, ak by to bolo take dolezite, tak ma budu kontaktovat aj inac.

beronsche
4. apr 2025

@ifava napr. ako? Poštový holub? 😉
Áno, áno, viem napísali by sms, volali opakovane..

Tie čo nezdvihate, aby ste na to raz nedoplatili...

matka0087
autor
4. apr 2025

@misulkar áno na to ten telefón mám ale cudzie čísla ktoré ja nepoznám a viem že nikto s mojich známych to nebol tak nemám dôvod to dvíhať,dnes som skúsila dvihnúť a počula som chrčanie v telefóne ako keby niekto chrapal a myslela som si že to bol niekto známy a pritom vôbec ... Nikto zo známych nové číslo nemá ... A takíto telefonát nebol prvý krát,rada by som zistila kto to je a čo chce ale som kľudnejšia keď to číslo hneď zablokujem a nezdá sa mi že by to bolo slovenské číslo

ifava
4. apr 2025

@beronsche Akoze ako by som na to doplatila? 😀 Nechapem. Vsak ty tiez si pisala, ze ked si zdvihla, tak len chrcanie si pocula.

unicornlady
4. apr 2025

Mne v poslednej dobe čísla +421 888 6080xx (rôzne čísla, len tie x sa potom menia)..
ja to ani nedvíham. Už samo osebe to vyzerá divne, a aj tak som našla na nete, že to sú nejaké otravné čísla.

pribinak
4. apr 2025

Ja som tu asi rok dozadu písala story, ako u nás kúsok od lidla sa pani vysypala na chodníku. Bola cela doráňana a zoizimla členok
Samozrejme mobil vybitý. Volala som z mijho najskôr sanitku a potom dcére. . Snáď 10x. Nedvíhala. Pani tvrdila že určite je doma. Ušla som do prace, šoférovala som. Nemá čas vypisovať sms
Nikto nezdvihol a ani nenapisala kto ste a čo chcete

Potom poobede mi volal trtko agresívny ktorý jačal a vrieskal do telefónu ala drsný chlap čo vyvolávať jeho zene čo otravujem a obťažujem
Hovorím že ty trtko, tvojej zene mamu brala sanitka do nemocnice
Zložila som. Ani ďakujem nič
Akurát sa mi muž smial že ten terko bude volať zas že kde je tá 100 z peňaženky čo som babke vzala

Toľko k dvíhaniu cudzích čísiel. Niekedy s treba prekonať, dvihnúť a slušne sa optat o čo ide. Nwtreba sa hrať na princeznú ja cudzie čísla Nedviham lebo som dôležitá. To cislo sa vždy dá zablokovať

beronsche
4. apr 2025

@ifava to som nepísala ja.. 🙂 a nie je nič jednoduchšie, ako zložiť telefón...
No, môže ťa niekto zháňať a ty budeš "nezastihnutelna".. a ten niekto sa vykašle na vypisovanie sms.

Len taká v podstate bezvyznamna maličkosť - kamarátka žijúca v zahraničí ma chcela prekvapiť a poslala mi neočakávane darček. Volal mi kuriér. Dvihla som, dala mu inštrukcie, kde balíček nechať. A opytala som sa ho, čo keby som mu nedvihla. Vraj po opakovanom zlyhaní kontaktovať adresáta by balíček skončil ich depe, kde by som si poň musela ísť sama (nejakých 20km od môjho bydliska)..

beronsche
4. apr 2025

@pribinak niektorí nikdy nepochopia..

kleopatra114
4. apr 2025

Tiež neviem , čo je to za “trend” Nedvihat cudzie cisla. Veď pokial to nie je uplne odveci číslo zo zahraničia , tak zdvihnem a zistim . Môže to byt muž volajúci z kolegovho mobilu, mama, ktorá vola od susedky, že sa vymkla, ucitelka , lekár , personalista z prace, o ktorú som sa uchadzal, pracovníčka z dôvery, ktorá ti pripomína ,aby si si dal preplatiť lieky , aby ti tento bonus neprepadol….

tenerifka
4. apr 2025

Samozrejme ze zdviham aj cisla, ktore nepoznam, ved to moze byt z hocijakeho uradu, alebo sa mohlo nieco stat.... Ak je to spam, zablokujem a idem dalej. Co by som urcite nerobila je pisat sms, za prve, u nas su sms-ky vo vacsine zmluv spoplatnene (ludia v 99% pripadoch komunikuju cez whatsapp), a za druhe, moze to vtedy stiahnut dost velku sumu, ak je to niekam do tramtarie....

ekira1
4. apr 2025

No mne keď volá neznáme číslo je to zubár, očný, kuriér.. majú rôzne čísla. Keď mi mobil píše podozrenie na obťažovanie, viem, že to je nejaký prieskum, predaj.. keď zdvihnem niekomu takému, slušne poviem ďakujem, nie.. môže to byť niečo vážne a ja nezodvihnem, pretože.. pretože som hviezda, ktorá dvíha telefón len známym..

nynia
4. apr 2025

Nedviham nepisem, ak je zahranicne blokujem ak opakovane vola bez SMS blokujem (predtym si este cez google overim cislo). Ja som toho nazoru, kto vie zavolat a naozaj nieco potrebuje napise aj spravu "som ten a ten a volam ohladom toho a toho" (s vynimkou pevnej linky samozrejme). A samozrejme ked cakam balik vtedy dviham kvoli kurierovi ale to viem aj prostrednictvom emailu alebo sms v akych casoch bude doruceny balik.

jana_eyre_2
4. apr 2025

Dvihnem a keď mi niekto ponúka ponožky alebo iný super produkt, jednoducho poviem, ďakujem nemám záujem.. alebo jednoduché nie, ďakujem, dovidenia.. ak mi niekto zavolá a ja volám späť lebo som nestihla dvihnúť q vidím že to bolo nejaké otravovanie, proste číslo zablokujem a neriešim ďalej.. nemusím nikomu nič vysvetľovať v sms..

adulikka
4. apr 2025

Mne tiež volalo včera neznáme číslo,ale hneď som tam mala pod číslom napísané spam

beronsche
4. apr 2025

@nynia tebe príde jednoduchšie guglit číslo ako proste dvihnúť a hneď vedieť, kto vola?
Máš nejakú sociálnu fóbiu?
**
Ľudia, ako ste fungovali s pevnou linkou? Čakali na list?

nynia
4. apr 2025

@beronsche na 99% mam letovy rezim takze pokial s niekym nemam dohodnuty hovor alebo necakam uvidim len neprijaty hovor. Nie je to o socialnej fobii ale v minulosti som riesila obtazovanie od istej osoby (aj cez policiu), musela som niekolko krat menit telefonne cislo kvoli nej opakovane ho od niekoho zistila preto teraz som opatrna ale to je o inom.

beronsche
4. apr 2025

@nynia tak tomu rozumiem, po obťažovaní by to mal každý nastavené inak.
Aj keď, veľmi si týmto nepomozes, keď sa nejaký psychopat rozhodne obťažovať, nezastavis ho tým, že nedvihnes.. akurat to môže komplikovať život, keďže človek je v podstate bez mobilu.

mircalla
4. apr 2025

Zdviham, okrem roznych predvolieb z Afriky a pod. Moze to byt daco dolezite
Ak to je blbost ci prieskum, blokujem
Niekedy rovno ukaze, ze mozny spam

majka2959
4. apr 2025

@matka0087 Zdvíham vždy. A položím, ak je to obťažujúce. Niekedy aj napíšem toto číslo do "Kto mi volal". Tiež nechápem, prečo by som nemala zobrať, veď na to ten telefón je. Stalo sa mi, že som niekoľkokrát volala kamarátke z maminho telefónu, ale ona ho naschvál nebrala, lebo vraj číslo nemala uložené a cudzie neberie. Raz mi volali z úradu a číslo bolo označené ako spam. Pritom to bola veľmi dôležitá správa. A potom niektorí radia, že neber telefón.

matka0087
autor
4. apr 2025

@pribinak nikde som tu nepísala ani len nedala na javo že som dôležitá... Ja už otca a mamu nemám,otec mi zomrel teraz tomu bude 4 roky,matka alkoholička,úrad to nebol lebo číslo začínalo normálne +421... Viem kedy mi odkiaľ volajú s úradu alebo práce ... Mám čísla uložené a moje číslo majú len moji známy ... Toto obťažovanie riešim každý pol rok,nie som povinná dvíhať číslo ktoré nepoznám a stresovať sa že to môže byť aj môj bývalý! ... Takže asi tak a pýtala som sa preto lebo na internete tiež vidím mnoho príspevkov kde ľuďom vyvolávajú neznáme čísla a ľudia sa idú zblázniť niektorí že kto to zase môže byť,alebo zdvihnú raz a nemajú vôbec potom pokoj ... Takže nerozumiem vašej vete že ja sa robím dôležitou... Pekný zvyšok večera prajem.

pribinak
4. apr 2025

@matka0087 nemusíš byt hystericka z jedneho slova
Okrem toho ten príspevok bol písaný všeobecne. Neohnacila som tá ako autorku
Ja nemám problém dvihnúť cudzie cislo, ak je to nejak blbosť, poviem ďakujem už má viac nekontaktujte.
Jednoduché rieisenie

Ale možní máš muža, priateľa, nejakú kamosku.

matka0087
autor
4. apr 2025

@pribinak niesom ani dôležitá ani histerická ale milión krát si premyslim čo človeku napíšem aby ho to neurazilo... 😉 A ďalšia vec mám kamošky, kolegyne a všetky majú moje číslo takže určite viem že oni to neboli keďže na druhom tel.čisle nebola naša slovenská predvoľba 😉😉