icon

Ako reagovať na priznanie o prečítaní denníčka dieťaťa?

4. okt 2024

Ako by ste reagovali, keby sa Vám niekto zdôverí, že nakukol do denníčka svojho dieťaťa? Ja úprimne neviem, ako by som sa zachovala, keby niečo také objavím u svojho dieťaťa, asi by mnou lomcovala zvedavosť 🙂

Strana
z2
thirstymonk
4. okt 2024

No a čo myslíš, že čo také v tom denníčku môže dieťa schovávať? Nič hrozné tam nebude, ja by som si to normálne prečítal (tak aby dieťa o tom nevedelo samozrejme) a bolo by to veľmi zlaté, podľa mňa 🙂

pribinak
4. okt 2024

Tak treba sa zachovať tak, že predstav si, že niekto by čítal tvoj denník. Ako by si sa cítila?

autor
4. okt 2024

@thirstymonk No možno by si bol prekvapený s čím všetkým deti sa môžu deti trápiť a nemusí to byť príjemné zistenie.

breznica
4. okt 2024

@thirstymonk zlaté asi len do určitého veku dieťaťa. Ja sa doteraz hrozim toho,že sa moja mama kedysi dostala k mojim dennikom z obdobia 17-22 rokov🙈

bloger
4. okt 2024

Podľa mňa by sa to nemalo. Hoci to môže človeka lákať.

autor
4. okt 2024

@pribinak Zle, veď preto sa pýtam.

cubos
4. okt 2024

@breznica tiež mám takúto skúsenosť 🙈😁
Vtedy som bola veľmi nahnevaná na ňu 😌

h2
4. okt 2024

Je to porušenie súkromia. Či dieťa nemá právo na súkromie?

bororka
4. okt 2024

Nakukol 😃 Skvelé slovo. Úplne vidím ako ho otvorí a zavrie v sekunde.
Moja reakcia by záležala od toho, kto by bol ten čo nakukol.
Mňa učili rodičia, že každý má právo na súkromie. Rešpektujem základné súkromné veci ako poštu, správy a čítať niekoho denník mi príde úplne za hranicou. Nevidím rozdiel v tom či je dieťaťa, alebo dospelého.

pribinak
4. okt 2024

No tak to nerob. Respektuj súkromie, tak ako by si si to želala ty od ostatných

thirstymonk
4. okt 2024

@breznica Tak nepíše, že koľko rokov má dieťa... nejako automaticky som predpokladal, že tak 6, možno 7. :D

h2
4. okt 2024

@thirstymonk Koľko 6 ročných detí si píše denník???

pribinak
4. okt 2024

@thirstymonk fakt 6 ročný si píše denník? Asi sotva

thirstymonk
4. okt 2024

@pribinak A čo ja viem človeče. Moj 6 ročný ešte nevie ani rozprávať poriadne (NKS), nieto si písať denník. Ale svoje meno sa už naučil 🙂

annm81
4. okt 2024

Pokiaľ by šlo o malého školáčika a jeho prvý denník, môže to byť pre rodiča strašne dojimavé čítanie. Syn si taký píše a zatiaľ to nevníma ako nejaké veľké súkromie. Spolužiakom by to asi neukázal, ale ak vstúpim do izby práve, keď si píše, neschováva to a nechá ma aj nakuknúť cez plece a opraviť nejaké chyby . Vidieť takýto denníček je pre rodiča veľké pokušenie🙂. Pri dieťati v neskoršej puberte, povedzme 14+ by som už tajné čítanie neriskovala. Jednak to už pre rodiča nemusí byť príjemné čítanie pri ktorom sa usmieva a jednak to môže viesť k takému narušeniu dôvery medzi dieťaťom a rodičom, ktoré sa už nemusí dať nijako jednoducho napraviť.

pribinak
4. okt 2024

@thirstymonk tak potom nepis koniny

autor
4. okt 2024

@pribinak Som rada že sa našlo toľko zásadových ľudí, ktorí by žiadnych okolností nečítali denník svojho dieťaťa.

autor
4. okt 2024

@annm81 Áno, prvý stupeň ZŠ.

pribinak
4. okt 2024

No necitala. Ja by som tiež nechcela aby si niekto Čítal moje sukromne veci

autor
4. okt 2024

@pribinak Keď raz budem v budúcnosti čeliť podobnej výzve, určite si spomeniem na túto diskusiu 🙂

h2
4. okt 2024

Ani ja by som nečítala, nechodím synovi ani do mobilu.

sszuzu8
4. okt 2024

Je to dieťa. Ja osobne sledujem dcére konverzácie s kamoškami. Ved rodičovi nepovie toľko ako kamoskam alebo denníku. Mne to robieval otec hnevala som sa a nechápala som to. Dnes viem ze rodič rozmýšľa inak a nemysli to zle. Je To úplne v poriadku. Nemusí hneď dieťa konfrontovať. Ale ticho sledovať co sa deje pripadne nenapadne pomôcť

januska12323
4. okt 2024

A ja sa priznám, že by som asi prečítala ale nikoho o tom neinformovala.

autor
4. okt 2024

@sszuzu8 Tento prístup (podobne aj od annm81)sa mi páči na rozdiel od nekompromisného nie.

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
mikadooo
4. okt 2024

Nijak. Nakukla som do svojho denníčka po 20 rokoch a... úprimne? Akože nedalo sa to čítať tie drísty. Nechcem nakukávať do denníčkov svojich detí, fakt nie.

autor
4. okt 2024

@deborahzelenkava Ešte raz si prečítaj príspevky a pochopíš... píšem o prvom stupni ZŠ.

autor
4. okt 2024

@deborahzelenkava V tvojom prípade (ako opisuješ vzťah s matkou) asi išlo o viac než len o odhalený denník.

deborahzelenkava
Autor odpoveď zmazal
Strana
z2