icon

Ako reagovať na zazerajúce ženy, keď vaše dieťa trucuje?

28. dec 2023

Mám dcéru 3,5 r. pravdepodobne ADHD. Zažila som si s ňou už asi 10 x situáciu, že sa mi hodila o zem a musela som ju niesť aj 7 minút domov pod pazuchou, lebo mala taký amok.. Raz mi dostala taký amok von (mala nádchu), že mi ženská kričala z okna čo s ňou stváram že ju neukľudním (vtedy to len zhorší situáciu). Má zdravotné problémy čo u nej často podnecuje takéto stavy. Mám chuť dokonalým zazerajúcim ženským s deťmi povedať nech nečumia a hľadia si svojho a asi to rak už začnem praktizovať. Nikdy bytom neverila aké drbnuté môžu byť niektoré ženy.

Strana
z2
mable123
28. dec 2023

žiadno, poviem si že je chudera... Dieťa vie pekne prekvapiť hocikedy a hocikde. Každá matka to dokáže pochopiť. Treba sa naučiť byť tolerantní, nie všetko funguje podľa tabuliek.

hipuska
28. dec 2023

No, mne sa to stava. Často si vypočujem, že dieťa je nevychovane..keby som ja mala také dieta...atď. Zabolí to. Vyhýbam sa takým.miestam, kde by sa toto mohlo stať.

kacena4
28. dec 2023

moj je autista a v detstve mal taketo amoky bezne, neriesila som to naucila som sa ludi ignorovat. (tiez sme fungovali na sposob vezmem pod pazuchy a idem) ak ma oslovili vysvetlila som, ze vsetky deti prechadzaju obdobim vzdoru aj tie jej ich určite mali tiez, akurat ona mala dieta v skolke/jasliach a nemusela ich tolko riesit... a miesto pindania moze skusit take dieta ukludnit sama....

gab
28. dec 2023

môj chlap povedal jednej komentujucej zene v Bille, ze im syna kludne na 2 dni pozicia, ale ho nesmie priniest skôr😅. Len sa otocila na opätku a odisla.
Uprimne, velmi malo ludi tu v okoli nieco take komentuje, väcsinou starsie zeny, ktore mali a praktizovali inu vychovu. Dnesni mladi ani nie, len s ucastou pozeraju, lebo vedia, ze nieco podobne maju doma. 😀

veklipo
28. dec 2023

Nesúď ich, nebudeš súdená. Ja som zažila takéto scény aj u detí, kde som presvedčená, že je to výchovou. A aj moje deti urobili pár scén na verejnosti, hoci ako bežná matka verím, že ich vychovávam správne.
Je mi preto jedno, čo si o mne myslia cudzí, no nie je mi jedno, čo si o mne myslia ľudia, ktorých mám rada.

radkaradix
28. dec 2023

ja sa vždy chápavo usmejem, keď vidím také dieťa.. a našťastie sa mi nikdy nestalo, že by naše dieťa niekto komentoval, ale asi by som sa neudržala v tých nervoch by som poslala zazerajúcu pani do .....

dzejny656
28. dec 2023

Aj moja malá mala obdobie asi ako všetky deti keď dokázala na verejnosti urobiť poriadne hlučnú scénu a pár nepekných pohľadov sme si vyslúžili. Ja to celkom chápem, vrieskajúce dieťa na verejnosti je proste pre okolie nepríjemné. Mne to tiež vadí. Obzvlášť v obchodoch a uzavretom priestore. Ja som sa malú čím skôr snažila zobrať z dohľadu a utíšiť ju, pohľady ľudí mi boli ukradnuté v tej chvíli.

queen_mary
28. dec 2023

A si predstav, ze to mas v rodine 😅 cast muzovej rodiny vychovavala krikom a bitkou. A velmi podobne to vyzera, ked sa nam nieco take stane pred nimi.

bluka2
28. dec 2023

Mne sa to nestáva často, ale minule bol syn unavený, hladný, zdržali sme sa nechtiac, nešli spoje… niesla som ho tiež, lebo už sa inak nedalio. Ale ľudia sa mi zdá, že pozerajú skôr iba preto, že to budí pozornosť a sú to skôr také pohľady, že mi želali, aby to čoskoro prešlo. Neber to v zlom, keď je ticho a dieta vrieska, pozrela by si sa zrejme aj ty sama

fantaghiro21
28. dec 2023

Vypulila oci a vyplazila jazyk...taka neslusna verzia a zobrata s" humorom".
Alebo povedat,ze civiet sa nepatri...

petamich
28. dec 2023

ja sa vzdy pozriem skor s ucastou, kym som nemala dieta, tiez som nechapavo pozerala (a mozno aj odsudzujuco, za co sa ospravedlnujem) a teraz, ked raz za cas dokaze taku scenu vyrobit, si to bud nevsimam alebo si poviem, kto nezazije nepochopi a chapem, ze to moze byt druhej strane neprijemne v obchode, restauracii...

minule sla oproti mamicka, dieta jej robilo scenu v kociku, ona sa ponahlala a polo-utekala, moj bol prave jaciaci na zemi a jedoval sa, lebo som mu nedovolila chytat nejake uhynutne zviera, sme s tou pani na seba pozreli pohladom "chapem", usmiali sme sa, povedali si, ze dnes je den DEN a obe nas to asi potesilo, ze v tom nie sme same

danica2711
28. dec 2023

nijako nereagujem, mám ich v paži

terezka1947
28. dec 2023

A možno nezazerajú. Iba ty si nešťastná zo situácie a reagujes precitlivelo.
Keď niekde kričí dieťa, dospelý, či hocikto,je normálne,že každý sa pozrie. Veď je to normálne,nikdy predsa nevieme,či niekomu sa niečo zle nerobí. Keď človek zhodnotí situáciu,že je to ok,pozeráme inde, neriesime.
No a k tej žene,kriciacej z okna sa vyjadrovať ani nejdem. Ľudia sú všelijakí 😉
Inak,ja sa často aj mimovoľne usmejem-ze chápem ta,prešla som si tým.

dadka1997
28. dec 2023

Mam to uprdele, kazde mame nejake to dieťa, veď je moje nie ich, ale ano, je to neprijemna situacia, ale nech sa kazdy stara sam o seba, matky nematky, nevedia co im raz z deti moze vyrásť

kitycat
28. dec 2023

Ruku na srdce. Ty si sa predtym, nez si mala dieta, nikdy nedostala do situacie, ze si bola svedkom takej sceny a nepovedala si si "boze" alebo " este ze to neo som ja"?

autor
28. dec 2023

@veklipo povedz mi prosím ťa, čo konkrétne tí ľudia robili vo výchove zle, keď vieš že to bolo ich výchovou? Lebo život nie je nalinkovaný ružový obláčik ale vyskytujú sa aj ťažšie chvíle, či v rodine či zdravotné, s bývaním…

katka700
28. dec 2023

Nerieš tie ženy múdre ako rádio, rieš dieťa, pomôž jej naučiť sa zvládať negatívne emócie aby dokázala fungovať medzi ľuďmi. Môj syn bol ťažká povaha, roztomilé dieťa kým ho niečo (pre dospeleho nepochopiteľné) vytočilo a chytil amok. Trvalo roky kým sa naučil zvládať hnev a došiel k tomu že áno som nahnevaný ale to neznamená že sa mám správať ako idiot a ničiť všetko čo vidím.

jessica6
28. dec 2023

No mna to absolutne ze nezaujima co ostatni, mala som co robit s dietatom..ja som mala u synov extremny vzdor, mne to robili zakazdym, velmi narocne to bolo..pomaly sme ani nikde nemohli chodit, kazdy ma lutoval, ake to mam tazke..a ked nahodou som sa neudrzala, tak som splechla nieco v tom zmysle, ze vsetky deti a rodicia si tym prejdu..ak mi oponovali, ze ich deti to nerobili, tak s este vacsimi nervami som povedala, ze maju byt radi a dakovat kazdy den, ze si toto nemuseli zazivat a nie este komentovat ine matky, ktore to stastie nemali a musia znasat takyto extrem..

autor
28. dec 2023

@kitycat nie … keď som videla vyslovene amok nikdy som si tak nepomyslela a nikdy by som si nedovolila tak povedať niekomu. Jediný krát som zareagovala a nie len ja, keď zjavne asociácia matka nechala trápiť dcéru v obchode ktorá ju hľadala, dievčatko plakalo a ona kričala po nej že keď plače nemá za ňou chodiť. Dievčatko nerobilo žiadne scény, žiaden amok nemalo, len ľútostivo šlo za mamou ktorá ju od seba odháňala❗️

autor
28. dec 2023

@katka700 aj si s ním bola za odborníkom, či sa ti to podarilo zvládnuť doma?

Ľudia si neuvedomujú, že dnešné deti sú chorľavé a preto častejšie nervózne. Že doba je rýchla, stresujúca aj pre dospelého, nieto pre deti.

xsuzannex
28. dec 2023

Moj syn je autista, cize bezne sa nam to stava.. nornalna zena sa chapavo usmeje (lebo urcite kazda zena matka zazila amok dietata na ulici).. a ostatne co krutia hlavami pripadne maju mudre poznamky ignorujem a myslim si svoje.. jediny raz som jednej skaredo vynadala ked slovne zautocila na moje dieta a doteraz si stojim za kazdym slovom co som jej povedala..

autor
28. dec 2023

@jessica6 do plaču aj mne bolo neraz a mne tá pič. zakričala z balkóna či malú bijeme, že je v takom stave! Som jej povedala, že je poriadne drzá a má sa starať do seba, a ona ďalej že jej to deti nikdy nerobili, vravím je horúco má nádchu som ju nechtiac prebudila a tá pichla ďalej… že keď je chorá prečo nie sme doma s nádchou (to už vo mne vrela krv, dcéra je chorľavá často ne v nemocnici a dva týždne ležala doma kým to prešlo do tej nádchy). Som sa jej spýtala, či je doktorka keď nám ide rozkazovať kedy má malá chodiť von…uzavrela som to že ste veľmi drzá pani a starajte sa láskavo o seba (dcéra celý čas ticho dala si prestávku🤣). Keby nebola tá pichla na balkóne tak jej takú dám vylepím, že by odletela.

autor
28. dec 2023

@xsuzannex ns mňa cez víkend jedna mamička s kočíkom a s dcérkou za rúčku opovržlivo zazerala tak som myslela že ju pohľadom prepichnem. Už sle nebudem ticho pri takých chsmzach a slovne zareagujem lebo už mám fakt dosť dokonalých kráv ktoré si rady zdvihnú ego na cudzom nešťastí. Mamičku pozdravujem, dúfam že sa spoznala a vie čo ju čaká 😘.

autor
28. dec 2023

@xsuzannex ale naozaj že v dnešnej dobe čo majú amok sa ešte niekto pozastavuje nad deťmi, keď vedia aký je nárast len autistov!

siska53
28. dec 2023

Nam sa stalo len raz, ze daka babka sa nam zastarala, tak sme len odvrkli, ze nech sa stara o seba, ked nevie, o co ide.. maly mal vtedy 5 rokov. Inak sa nam nic take nestalo, skor ludia chceli pomoct... A aj starsi, myslim babky, dedkovia ( lebo to by som aj ja musela byt uz ta starsia, mam 48 r.😁). Ja sa vzdy len pousmejem a poviem mojim cerstvym pubertakom, akoby som vas videla pred par rokmi 😁).

katka700
28. dec 2023

Mali sme v tom čase odbornicku vo vzdialenejsej rodine, rozprávala sa s ním tak kamarátsky aj nám povedala že prejavuje znaky nejakých diagnóz ale na jednoznačnú diagnózu to vďaka bohu nebolo. S jej pomocou a veľkou dávkou trpezlivosti sme to zvládli.

autor
28. dec 2023

Mne nejde do hlavy. Doma mi dcéra taký amok nikdy nedostala. Vždy von.

autor
28. dec 2023

@katka700 tiež zrejme pôjdeme na diagnostiku.

xsuzannex
28. dec 2023

Len sa znizis na ich uroven, nestoji ti to za to.. potom pridu reci typu "necudujem sa ze mate take dieta ked vy sama takto reagujete".. zbytocna strata casu, detto aj vysvetlovat cudzim ludom ze dieta ma diagnozu.. mnohi to stale povazuju za vyhovorku nevychovaneho dietata.. kasli na ne, ozaj ti za to nestoja..
A co sa narastu autistov tyka. V tomto smere chyba ludom osveta lebo netusia co je to autista. Maju jednu poucku a dve tri charakteristiky ale jakziv so ziadnym neboli v kontakte. A v tejto dobe je to nutnost kedze uz takmer kazde desiate dieta je na spektre..

katka700
28. dec 2023

Možno bolo vonku niečo čo ju vylakalo a reagovala tým výstupom. Keď ste sa vrátili domov skúšala si zistiť čo ju nahnevalo?

Strana
z2