icon

Ako riešiť nočné putovanie dieťaťa?

martina28p
16. jún 2020

Neviem ci tu cosi take je, ale skusim ci tu niekto zaziva podobne ako my...
Syn ma 8 rokov... A v noci sa vyberie na zachod, ale casto sa stane, ze ide do kotolne, spalne, chodby...nevie o tom, chce len cikat... A nevie sa vratot vzdy naspat do postele, uz som ho rano nasla spat aj pod stolom... Väčšinou sa zobudime a nasmerujeme ho, snazime sa ho nezobudit, oci ma velke, zrenicky cele cierne, no obcas aj oci zavrete... No a naposledy sa stalo, ze vysiel na terasu, esteze muz vybehol za nim... Bojim sa ze dakedy nezapocujeme, neviem co robit... Treba sa obratit na doktora? Dakujem za kazdy nazor.

evitka83
16. jún 2020

@martina28p je namesacny

denden77
16. jún 2020

@martina28p namesacny.. ako mala som tiez bola, nasi boli na nervy a vobec sa im nedivim.. preslo to samo.. asi hlavne zamykajte 😎

sunny8
16. jún 2020

Aj môj ex bol údajne namesacny. Ja som ho nezažila ale svokra popisovala presne toto

lenka2710
16. jún 2020

@martina28p aj môj muž je, ale len keď je prepracovaný, raz som sa zobudila a ťahal v izbe elektrinu 😂😂 druhýkrát som sa veľmi zľakla, siel k oknu, už som sa bála ze ide vyskočiť a on tam robil nejaké zliabky ci co! A svokra hovorila, že aj mužov brat bol ako dieťa namesačný a raz ho len tak tak chytila v otvorenom okne, lebo by vyskočil! Fuuu, až mi stoja chlpy z toho na rukách! No nieje to sranda 🤷‍♀️ vravela, že potom sa bála už aj spat

eriksonka1234
16. jún 2020

@martina28p aj náš syn bol namesacny, v noci hral futbal, hľadal pavúkov a pravidelne spal kdekoľvek len nie v posteli. Našťastie z toho vyrastol🙏

sandra2308
16. jún 2020

@martina28p aj náš syn presne v tomto veku putoval po byte, našli sme ho spať pod stolom, raz dokonca sa vybral preč z bytu, iba sme ho stiahli z výťahu 🙈 Veľmi ma to vystrasilo, ktovie ako by to dopadlo. Odvtedy vyberáme kľúč z dverí. Trvalo to asi rok, dva, teraz má 12 a keď tak rozmýšľam, už asi rok sa nič podobné nestalo.

laguna28
16. jún 2020

@martina28p treba všetko pozamykat a odkladať kľúče, namesacny si vie dvere odomknúť. Určite by som dala na dvere jeho izby nejaku rušičku aby vás to zobudilo keď vyjde z izby.

tomcimka
17. jún 2020

V prvom rade odmontovať kľúčku z okna. Dať k dverám senzor,že keď prejde okolo,aby ste počuli+druhý senzor na chodbu (rezervný). Stačí napr.zvonček nad dvere. A podľa možnosti kameru do izby-stačí zapnúť na noc. Deti by mali z toho vyrásť. No ak počas puberty neprejde je potrebné riešiť s lekárom.

dadka36
17. jún 2020

@martina28p vyrastie z toho, zväčša to trvá do 15r, nie dlhšie. A skôr, keď je organizmus veľmi vyčerpaný. Dôležité je zamykania bytových dverí, a odložiť kľúče, aby na ne nedociahol. ideálne všetkých, kde si môže ublížiť. Napr. Aj ta kotolňa

pseudomonas87
17. jún 2020

@martina28p no takto ti poviem, ja som v spánku vycisitila záchod keď som spala u Tety a uja, doma som pravidelne chodila, rozprávala, okná otvárala a podobne, s vekom sa to zlepšilo, ale minula som v spánku stala na posteli a išla som mužovi skočiť na krk, ešteže už sme spolu roky, pozná ma... Mne stačí povedať, nech si lahnem a ja si lahnem..... Podľa mňa sa mu to s vekom zlepší....

martina28p
autor
18. jún 2020

Baby, vsetkym vam moc dakujem za nazory...

sense
18. jún 2020

Je nmaesacny...aj ja som.taka byvala...raz ako dieta som sa vycurala na kreslo 🙈, raz som.sla do mrazaku padlo mi maso na malicek,ten cely modry samozrejme nevedela som z coho az ked mamka.nasla polorozmrazene maso ma.zemi a mrazak otvoreny tak to bolo jasne...a raz zabudla zsmknut dvere a nasla ma s paplonom.ako stojim pri vytahu ... takze tada xamknut dvere, odstranit veci kt si moze ublizit...ono byto vekom malom prestat