Ako riešiť nočné putovanie dieťaťa?
Neviem ci tu cosi take je, ale skusim ci tu niekto zaziva podobne ako my...
Syn ma 8 rokov... A v noci sa vyberie na zachod, ale casto sa stane, ze ide do kotolne, spalne, chodby...nevie o tom, chce len cikat... A nevie sa vratot vzdy naspat do postele, uz som ho rano nasla spat aj pod stolom... Väčšinou sa zobudime a nasmerujeme ho, snazime sa ho nezobudit, oci ma velke, zrenicky cele cierne, no obcas aj oci zavrete... No a naposledy sa stalo, ze vysiel na terasu, esteze muz vybehol za nim... Bojim sa ze dakedy nezapocujeme, neviem co robit... Treba sa obratit na doktora? Dakujem za kazdy nazor.
@martina28p namesacny.. ako mala som tiez bola, nasi boli na nervy a vobec sa im nedivim.. preslo to samo.. asi hlavne zamykajte 😎
Aj môj ex bol údajne namesacny. Ja som ho nezažila ale svokra popisovala presne toto
@martina28p aj môj muž je, ale len keď je prepracovaný, raz som sa zobudila a ťahal v izbe elektrinu 😂😂 druhýkrát som sa veľmi zľakla, siel k oknu, už som sa bála ze ide vyskočiť a on tam robil nejaké zliabky ci co! A svokra hovorila, že aj mužov brat bol ako dieťa namesačný a raz ho len tak tak chytila v otvorenom okne, lebo by vyskočil! Fuuu, až mi stoja chlpy z toho na rukách! No nieje to sranda 🤷♀️ vravela, že potom sa bála už aj spat
@martina28p aj náš syn bol namesacny, v noci hral futbal, hľadal pavúkov a pravidelne spal kdekoľvek len nie v posteli. Našťastie z toho vyrastol🙏
@martina28p aj náš syn presne v tomto veku putoval po byte, našli sme ho spať pod stolom, raz dokonca sa vybral preč z bytu, iba sme ho stiahli z výťahu 🙈 Veľmi ma to vystrasilo, ktovie ako by to dopadlo. Odvtedy vyberáme kľúč z dverí. Trvalo to asi rok, dva, teraz má 12 a keď tak rozmýšľam, už asi rok sa nič podobné nestalo.
@martina28p treba všetko pozamykat a odkladať kľúče, namesacny si vie dvere odomknúť. Určite by som dala na dvere jeho izby nejaku rušičku aby vás to zobudilo keď vyjde z izby.
V prvom rade odmontovať kľúčku z okna. Dať k dverám senzor,že keď prejde okolo,aby ste počuli+druhý senzor na chodbu (rezervný). Stačí napr.zvonček nad dvere. A podľa možnosti kameru do izby-stačí zapnúť na noc. Deti by mali z toho vyrásť. No ak počas puberty neprejde je potrebné riešiť s lekárom.
@martina28p vyrastie z toho, zväčša to trvá do 15r, nie dlhšie. A skôr, keď je organizmus veľmi vyčerpaný. Dôležité je zamykania bytových dverí, a odložiť kľúče, aby na ne nedociahol. ideálne všetkých, kde si môže ublížiť. Napr. Aj ta kotolňa
@martina28p no takto ti poviem, ja som v spánku vycisitila záchod keď som spala u Tety a uja, doma som pravidelne chodila, rozprávala, okná otvárala a podobne, s vekom sa to zlepšilo, ale minula som v spánku stala na posteli a išla som mužovi skočiť na krk, ešteže už sme spolu roky, pozná ma... Mne stačí povedať, nech si lahnem a ja si lahnem..... Podľa mňa sa mu to s vekom zlepší....
Baby, vsetkym vam moc dakujem za nazory...
Je nmaesacny...aj ja som.taka byvala...raz ako dieta som sa vycurala na kreslo 🙈, raz som.sla do mrazaku padlo mi maso na malicek,ten cely modry samozrejme nevedela som z coho az ked mamka.nasla polorozmrazene maso ma.zemi a mrazak otvoreny tak to bolo jasne...a raz zabudla zsmknut dvere a nasla ma s paplonom.ako stojim pri vytahu ... takze tada xamknut dvere, odstranit veci kt si moze ublizit...ono byto vekom malom prestat

@martina28p je namesacny