icon

Ako riešiť opakovaný defekt na parkovisku?

25. dec 2024

Ahojte. Bývam s manželom zatiaľ v podnájme a tu na sídlisku sa zaviedlo rezidenčné parkovanie pre tých čo tu majú trvalý pobyt. My sme si nemenili trvalý lebo na jar chceme ísť odtiaľto preč budeme mať svoje bývanie. Auto si parkujem vyššie pri garážach, kde parkujú takto viacerí, ktorí tu nemajú trvalý pobyt a kde už nie je rezidentská zóna. Nikomu nezavadziam pred garážou, stojím na ceste pri krajnici. Ide o to, že som opakovane dostala defekt mala som klince dopichané v pneumatikách niekoľko krát. Manžel nič iné nerobí len chodí lepiť do servisu pneumatiky. Určite to niekto musí robiť naschvál pretože pred tým som problém s týmto nemala, že by som mala klince v pneumatikách. Neviem kto to robí, ale zrejme niekomu moc vadí to parkovanie, no nikomu nezavadziam. Ako to mám riešiť?

aalt
25. dec 2024

Vydrzat do jari. Mozno sa niekto iba "zabava", mozno ma konflikt s majitelom bytu, mozno ste niekoho zablokovali niekedy v minulosti, mozno na tom mieste chce parkovat niekto iny ... na Slovensku na to moze byt milion "dovodov". Mozete skusit dat do auta kameru.

marsmykkok
25. dec 2024

Skús sa opýtať v mestkej skupine, či majú to takto aj ostatní čo parkujú na tom mieste, teda či to robí niekto všetkým alebo je to vyslovene namierené voči tebe... Ja by som sa k tomu nikdy neuchýlila, ale zase ak si kúpim garáž za 35 000 napríklad nebola by som nadšená keby ju používam vždy so stiahnutým žalúdkom či niekoho "nešuchnem" lebo autá nastavané všade dookola, predsa len dnu alebo von musí aj vodič ísť cúvaním a to nie je príjemné ak máš autá nastavené tak, že vyjdeš na milimetre len tak tak. Nie každý je v tých vzdialenostiach úplný macher pri cúvaní. Vždy máš možnosť zaplatiť si parkovanie alebo parkovať niekde dalej pri nákupnom centre, odstavnej ploche mimo sídliska kde nebudeš nikomu zavadzať. Bohužial namiesto stavania nových plôch na parkovanie sa všade to rieši tým rezidentským parkovaním a trpia kvôli tomu ostatní. Tu napríklad majitelia garáži čo musia byť extrémne opatrný pri využívaní garáži, u nás v meste napríklad nakupujúci v obchodnom centre, kde sa autá presunuli a obchody sú prázdne a nemáš kde zaparkovať ak ideš na nákup, lebo autá tam stoja celé dni a noci dlhodobo.

aalt
25. dec 2024

Stojis na ceste kde su z jej druhej strany cesty garaze? U nas sa takto majitelia stazovali, ze sa im zle vchadza/vychadza a aj si vybavili neskor znacku zakaz statia a chodili tam davat papuce.