icon

Ako sa chovať, keď vás niekto ponižuje?

zuzulk
23. feb 2018

Opakovane. Žena ženu . Nechcem si to pripúšťať ale je to asi to najhoršie čo môže byť 😑jedná sa o prácu

vevesh
23. feb 2018

Je to nadriadena? Ak ano, bud to riesit este vyssie alebo ignorovat. Ja to radovy zamestnanec - riesit u nadriadeneho, alebo utok opatovat, alebo ignorovat....ak je situacia zla a nevidis riesenie resp. Sa necitis dobre - daj vypoved...

zuzulk
autor
23. feb 2018

@vevesh viem že najjednoduchšie je výpoveď ale zatiaľ nechcem ..zatiaľ píšem preto lebo mám toho už fakt dosť . Je to nadriadena ale nie až tak ..

vevesh
23. feb 2018

@zuzulk zvacsa kazdy nadriadeny ma este nadriadeneho - tak asi by som sa najprv stazovala tam, ze jej spravanie prechadza medziludske a pracovne medze..

bonnie2
23. feb 2018

@zuzulk mozno sa tvarit ze to mas na haku a prestane ju to bavit.skus.tiez som mala nieco podobne.este som len orisla a uz ma buzerovala pred 20 timi ludmi.a ja furt milo som sa bala hubu otvorit vsak o 30 rokov mala viac. Nakoniec jej zrusili kiesto chvalabohu a musela odist.

lilyianka
23. feb 2018

@zuzulk ak sa jedna o nadriadenu tak to ries este vyssie, samozrejme ak nie je nadriadeneho oblubenkyna, inak neporiesis nic 🤔

lussy211
23. feb 2018

Asertívne...kludne napíš poradím ti pár trikov;)

domculik
23. feb 2018

@zuzulk musis na nu hlavne reagovat sebavedome. Ci uz prirodzene alebo naucene. Daj jej jasne najavo ze sa jej nebojis, jasne si stanov hranice, ziadne sukromne info ktore by mohla zneuzit. A mimo prace sa snaz odreagovat, mysli na seba, nemozes si to nosit aj domov. Zasmej sa nad tym ze takych mrch bolo aj bude. Musis byt nad vecou, je to tvoj zivot! Taketo sikanovatelky su zvacsa frustrovane a samy nevedia co so svojim zivotom a vrsia sa casto na inych. To vsak nie je tvoj problem, ale jej diagnoza! ;) Vela sil ! ;)

juliet86
23. feb 2018

Nahravaj si. Fot si to. Nebud s nou sama. Ked ti povie nieco nevhodne pomaly to zopakuj. Tym jej nastavis zrkadlo. Napr. Ten report by zvladol aj skolak. Pochopila som spravne ze mi vravitw ze ten repirt by zvladol aj skolak? Naozaj si to myslite alebo sa ma snazite tymti pririvnanim ponizit?

katharines
24. feb 2018

@lussy211 ved napis aj verejne. Nie je jedina, ktoeu ponizuju.

@zuzulk ja by som jej rovno povedala, ze prestrelila z oci do oci. Obcas ludia do teba skacu v domneni, ved ona si to necha, preto sa treba ozvat a vyjasnit odkial pokial.

katharines
24. feb 2018

@juliet86 to sa mi paci 👍

katharines
24. feb 2018

@domculik suhlasim s tebou, avsak niekedy to odstrihnutie nejde len tak.

katharines
24. feb 2018

@juliet86 len to nahravanie je bez jej vedomia protipravne, tak by jej to nepomohlo. Avsak tvoja navrhovana reakcia na ponizujucu poznamku sa mi paci.

montemotherone
24. feb 2018

@zuzulk tiež by som rada vedela ako sa to dá :-/ Hlavne ak si človek, ktorý chce v práci pracovať a nie s niekým neustále bojovať, súťažiť, či nechať na sebe orať a liečiť jeho komplexy... Lebo ono to tak je. Vždy. Vyrovnaní, spokojní ľudia nepotrebujú nikoho urážať a ponižovať. V podstate je to len ich volanie o pomoc 😕 Ja som to často riešila výpoveďou, alebo bojom... Ale ani jedno ani druhé myslím nie je dobré. Ideálne je začať hrať hry, nájsť spojencov, intrigovať a takého človeka spoločne odpálkovať... To chce ale dobré zručnosti a schopnosť byť riadna sviňa. Iba takí prežijú.

montemotherone
24. feb 2018

@juliet86 zrkadlenie je super, len najhoršie je, že takýto ľudia nejdú do otvorenej verbálnej komunikácie. Často sú to rôzne neverbálne náznaky, gulanie očami, ochkanie, mávnutie rukou... A verbálna kritika ide niekde do iných uší... Čo s takým zhadzovaním, kde sa nemôžeš priamo brániť? 😕

andilek31
Autor odpoveď zmazal
katharines
24. feb 2018

@andilek31 a manzel sa ta nezastal? V takomto pripade totiz pomaha, ked sa za teba manzel postavi.

andilek31
Autor odpoveď zmazal
katharines
24. feb 2018

@andilek31 tak je potom dobre, ze sa ta zastal. Zatrpknutie voci nim nie je dobre, ale snad raz sa uvedomia a tvoje malicke bude mat super dedka i babku, niekedy v buducnosti.

andilek31
Autor odpoveď zmazal
juliet86
24. feb 2018

@katharines ano maspravdu. Nahravanie by sa dalo pouzit len ako vyjednavacia taktika. Ano nie cista

misiakkk
24. feb 2018

@lussy211 veru aj by som si rada prečítala pár takých rád🙂

mirka17
24. feb 2018

@zuzulk taký ľudia sa nemenia, zmen seba, svoj postoj, tvoj zlý pocit nie je z toho že o tebe šíri nepravdu, alebo ta ponižuje, ale z toho že tam stojiš ako tlk a nebrániš sa, Najhoršie je vždy sa prvykrát ozvať, ked prelomíš tu barieru, ani nevieš ako sa ti uľaví a potom to už ide ako po masle. Existuju rozne spôsoby komunikácie, napr. ako už bolo spomenuté také zrkadlenie, a ešte ked sa pri tom tváriš natvrdle tak to je uplne že odfajč, alebo jednoducho jej to povedz tak ako ti huba narástla, alebo nemusíš hovoriť absolutne nič, stačí si prekrýžiť ruky cez prsia, a pozerať jej na čelo bez mihnutia oka, a ked sa začne podvedome chytať za hlavu, tak sa aj zasmeješ, mam to otestované ako pubertiačka na vlastnom tatkovi 🙂, su rôzne knihy ako sa brániť skus si niečo prečítať. Výpoved by som dala iba v prípade že by ta práca bola o ničom a cítila by som sa tam zle kvôli práci, určite by som nedala výpoved kvôli niekomu, už len z princípu, že ja sa nikdy nevzdávam, aj ja som sa stretla s rôznymi individuami, musím povedať že ma takýto ludia zocelili, veľa som sa pri nich naučila, hlavne otvoriť hubu a ked som ju otvorila tak ju potom otvarali aj oni, ale naprázdno, jednoducho som ich šokla.

lussy211
24. feb 2018

@montemotherone no to je pravda o tých neverbálnych prejavoch, treba reagovať rovnako ;)Ale trochu teatrálnejšie 🙂Aby pochopil ten dotyčný že sa z neho smejete a jeho správanie vás nerozhodí.

cecilia68
24. feb 2018

@andilek31 A to mužovi nevadí, že dieťa nepozná starých rodičov? To, že teba nemajú radi, ako súvisí s dieťaťom?

miriam11
Odpoveď bola odstránená
andilek31
Autor odpoveď zmazal
cecilia68
25. feb 2018

@andilek31 V úvode si toto tvrdenie neuviedla....to si si ho práve vymyslela?

andilek31
Autor odpoveď zmazal
andilek31
Autor odpoveď zmazal