icon

Ako sa efektívne zbaviť vecí z detstva bez stresu?

11. júl 2025

ako sa prosim zbavujeteveci z dectva?
mna chyta vzdy nostalgia a depka.
nedokazem vyhodit ale chapem ze to nemozem stale drzat.
placem ze som dnes vyhodila hracku co mam robit viem ze pri prani by sa rozpadla :(

Strana
z2
kavasmliekom
11. júl 2025

@anonym_autor mam už cez 35r mončiči a nerozpadava sa 🙈 a manžel trojkolku u rodičov cez 45rokov. Tiež ako nová. Nevyhodila by som to.
Nechaj si 2-3 veci a zbytok vyhod, predaj, daruj. (ak to je ozaj retro, staré...po svojich deťoch tiež jedno dve na pamiatku.

autor
11. júl 2025
@kavasmliekom

@anonym_autor mam už cez 35r mončiči a nerozpadava sa 🙈 a manžel trojkolku u rodičov cez 45rokov. Tiež ako nová. Nevyhodila by som to.
Nechaj si 2-3 veci a zbytok vyhod, predaj, daruj. (ak to je ozaj retro, staré...po svojich deťoch tiež jedno dve na pamiatku.

@kavasmliekom jedna sa o plysove hracky

anonym_cb15d3
11. júl 2025
@anonym_autor

@kavasmliekom jedna sa o plysove hracky

@anonym_autor keď som sa odsťahovala od rodičov žiadne takéto ,,haraburdy ,, som so sebou nebrala, lebo nebolo dosť miesta, potom som to nezobrala lebo sa s nimi u našich hrali moje deti, keď sa zničili mama vyhodila

kikusenka1
11. júl 2025

Za mňa moje hračky z detstva vybavila mamina. Všetko vyhodila a hotovo 😂

marianarem
11. júl 2025

@anonym_autor Ved si poplac, niektori ludia to tak maju. Aj moj muz ma obrovsky problem nieco vyhodit a vie byt velmi nostalgicky.

panonia
12. júl 2025

Sesternica ma u rodičov v detskej izbe este zabalene hračky v original krabici, aby sa jej nezašpinili. Barbie má skoro úplne nove....Ma 38

autor
12. júl 2025
@panonia

Sesternica ma u rodičov v detskej izbe este zabalene hračky v original krabici, aby sa jej nezašpinili. Barbie má skoro úplne nove....Ma 38

@panonia zial na tieto roky padal prach. to uz asi nema vyznam skladovat , zanedbala som to a je mi to hrozne luto.

anonym_dba177
12. júl 2025

@anonym_autor predtym ako to vyhodis, tak si urob fotku 🙂 Mozes si zalozit potom album so spomienkami 🙂

tianna
13. júl 2025
@anonym_dba177

@anonym_autor predtym ako to vyhodis, tak si urob fotku 🙂 Mozes si zalozit potom album so spomienkami 🙂

@anonym_dba177 toto presne robím aj ja 🙂

autor
13. júl 2025
@anonym_dba177

@anonym_dba177 ano to robim tiez :(

laila22
13. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_dba177 ano to robim tiez :(

@anonym_autor moje hračky rozdali rodičia kým som bola v tábore.. nikto sa ma nepýtal čo si chcem nechať. V teda sme sa sťahovali.. Usúdili, že už sú mi není treba...

autor
13. júl 2025
@laila22

@anonym_autor moje hračky rozdali rodičia kým som bola v tábore.. nikto sa ma nepýtal čo si chcem nechať. V teda sme sa sťahovali.. Usúdili, že už sú mi není treba...

@laila22 ver ze je to jednoduchsie, ako ked ta na cele to miesto s dectva viaze kazda ''blbost'' a ty ten byt musis upratat

minenkaa
13. júl 2025

Normálne to nahadz do vreca a do smeti.Su to len veci

autor
13. júl 2025
@minenkaa

@minenkaa veci s ktorymi ma viazu spomienky :( to akoby som seba vyhodila

autor
13. júl 2025
@minenkaa

@minenkaa samozrejme zezas nesmutim za vsetkym ale su iste veci ktore proste patria do mojho srdca navzdy :(

minenkaa
13. júl 2025
@anonym_autor

@minenkaa veci s ktorymi ma viazu spomienky :( to akoby som seba vyhodila

@anonym_autor ake prosim ta,spomienky sú v hlave,veci sú len veci

autor
13. júl 2025
@minenkaa

@minenkaa spomienky na mrtvych ludi na stastne destvto s nimi, preto

autor
13. júl 2025
@minenkaa

minenkaa
13. júl 2025
@anonym_autor

@anonym_autor a bez tých veci nebudú spomienky?

autor
13. júl 2025
@minenkaa

@anonym_autor a bez tých veci nebudú spomienky?

@minenkaa su ale vidno ze tebe asi nic nehovori perzonifikovat si veci,tak musis byt velmi pragmaticka osoba.

minenkaa
13. júl 2025
@anonym_autor

@minenkaa su ale vidno ze tebe asi nic nehovori perzonifikovat si veci,tak musis byt velmi pragmaticka osoba.

@anonym_autor ale hovorí ,ale hovoria mi niečo aj zbytocne odložené veci ,ktoré sú už nanič ,zbytocne zaberajú miesto a ich vyhodením s nič nezmení na spomienkach ,ale veľká zmena nastane na vyčistení životného priestoru
zbytocne sa upinas na veci

heleninamama
13. júl 2025

Ďalšia, ktorá nie je psychicky zdravá. Ja len dúfam, že tieto sprostosti tu píše jedna a tá istá osoba, maximálne dve, pretože má desí narastajúci počet psychicky chorých ľudí v populácii. A tieto anonymné témy im len nahrávajú, aby sa úplne prestali kontrolovať.

karolinakr
14. júl 2025
@heleninamama

Ďalšia, ktorá nie je psychicky zdravá. Ja len dúfam, že tieto sprostosti tu píše jedna a tá istá osoba, maximálne dve, pretože má desí narastajúci počet psychicky chorých ľudí v populácii. A tieto anonymné témy im len nahrávajú, aby sa úplne prestali kontrolovať.

@heleninamama 😆 presne tak.
teraz medzi sexualnymi temami všetci anonymne pišu, pripadám si ako medzi zombíkmi

autor
14. júl 2025
@karolinakr

@heleninamama 😆 presne tak.
teraz medzi sexualnymi temami všetci anonymne pišu, pripadám si ako medzi zombíkmi

@heleninamama
@karolinakr nemusite reagovat, je mi luto, ze si robite srandu.

jarmila456
14. júl 2025

Vyber si najmilšie, vyčisti a odlož niekde do krabice. Jedna, dve krabice ti zavadzať nebudú. Takých nás je viac, ako si ty. Mám známu, ktorá prišla zo zahraničia, kde trvalo žije s rodinkou a naspäť si niesla plastového pinocchia, sedel jej v aute na kolenách. Ak sa dá odložiť, odlož si a ak nie, poplač si a vyhoď. Ako 5 ročná som dostala miesto vytúženej bábiky medvedíka, bola som veľmi smutná, ale medvedík sa mi stal akýmsi spovedníkom. Keď sa mi narodila dcéra, som veľkoryso mame povedala, že nech ho vyhodí. Potom mi dlho bolo za ním smutno, dnes mám 67 a s úsmevom na medvedíka spomínam, ešte že nevedel rozprávať 🙂

anonym_7be454
14. júl 2025
@anonym_autor

@heleninamama
@karolinakr nemusite reagovat, je mi luto, ze si robite srandu.

@anonym_autor ja som dodnes sklamaná, že mama vyhodila veľa mojich veci, ktoré som si chcela odložiť.Po deťoch mám tiež veľa veci dodnes v hosťovskej a deti sú teenageri.Kszdy má iný vzťah k veciam a citovú vybavu

autor
14. júl 2025
@anonym_7be454

@anonym_autor ja som dodnes sklamaná, že mama vyhodila veľa mojich veci, ktoré som si chcela odložiť.Po deťoch mám tiež veľa veci dodnes v hosťovskej a deti sú teenageri.Kszdy má iný vzťah k veciam a citovú vybavu

@anonym_7be454 presne. akoze zas nie som naviazana na kazdy kus. dakujem ze ma niekto chape.

igiana
14. júl 2025

Mam ich u mamy a s mojou babikou spava moja dcera od malicka 😄

autor
14. júl 2025
@igiana

Mam ich u mamy a s mojou babikou spava moja dcera od malicka 😄

@igiana ja som mala hlavne plysaky a ver, ze tam musela byt uz taka flora fauna ze...no to kebyze operiem sa asi rozpadne, bavime sa i 38 rokov starych hrackach

igiana
14. júl 2025
@anonym_autor

@igiana ja som mala hlavne plysaky a ver, ze tam musela byt uz taka flora fauna ze...no to kebyze operiem sa asi rozpadne, bavime sa i 38 rokov starych hrackach

@anonym_autor chapem, moje su u mamy a tam im je dobre. Tak ale zase ich je iba pár. Jasne ze nie su v dobrom stave, ale tiez mi ich neda vyhodit.

Strana
z2