Ako sa modliť ruženec?
Ahojte.
Ruženec sa modliť viem a však zaujíma ma, či sa môžem pomodliť každý deň len 1 desiatok a nie celý ruženec.
Ak áno je v poriadku že sa pomodlim zakaždým Verím v Boha a potom už Otče náš - 10x Zdravas - Sláva Otcu?
Tie 3 preddesiatky sa modlím len keď začínam nový ruženec. Napr začnem Bolestný tak vtedy sa pomodlim a teda plus 1 desiatok, ostatné dni už len ako som spomínala vyššie.
Aj to aký ruženec sa modlím v ktorý deň...viem že je písané ktorý deň sa aký modlí ale je jedno ak si to idem po svojom?
Ďakujem za objasnenie.
@janai1 načo sa k tomu vyjadruje taký človek ako ty? Naozaj nerozumiem
Máte to aj na YouTube, ako to cítite, aj desiatok je fajn
@21karolina ďakujem
Áno podľa mňa sa modlis správne. Keď začínaš ruženec,tak Verím v Boha, a 3 preddesiatky a ďalej každý deň už len po desiatku.
@mata90 ďakujem 😊
Akurat v nedelu mal knaz u nas v kazni taku radu. Ked vies, kde je problem a vies ho vyriesit, vyries. Ked nevies vyriesit, modli sa a uc sa to prijat (aj to zle po vzore Panny Marie). No a ked nie cely ruzenec, tak aj desiatok. Ze on to tak robi. Ked je nervozny, ma problem a nevie, co s tym, pomodli sa desiatok, len tak, akykolvek a prejde to 🙃. Upokoji sa. Takze podla mna to robis dobre. Hlavne je umysel byt s Panom...
@nevenka ďakujem 🙏
Presne takú odpoveď som čakala 🙂 útočnú a arogantnú... sranda, že žiaden "kresťan" nevie vysvetliť prečo niečo robí
Tak ja budem ďalej žiť vo svojej krásne ateistickej nevedomosti, že modlenie má ísť zo srdca
@janai1 a tvoja odpoveď na moju otázku bola aká? Milá? Alebo si poprosila o vysvetlenie? Alebo si len hádzala útočné otázky?
Ja nepotrebujem vysvetľovať nikomu prečo a ako sa modlím...a ani žiaden kresťan to nemusí robiť...a už vôbec nie tebe 😊
@mata90 presne tak..ďakujem 💞
Ja sa modlím Pompéjsku novenu, ale neviem, či som to dobre pochopil.
Modlím gréckokatolícky Verím v jedného Boha, Otče náš aj Raduj sa Bohorodička, ale to je jedno.
Idem takto:
Začína znamením kríža, slovami: V mene Otca ...,
Verím v jedného Boha...
Otče náš....
Sláva Otcovi, ktorý nás Stvoril. I teraz: Raduj sa....
Sláva Synovi, ktorý nás vykúpil. I teraz: Raduj sa....
Sláva Svätému Duchu, ktorý nás posväcuje. I teraz: Raduj sa.....
Sláva Otcu i Synu, i Svätému Duchu. I teraz, i vždycky, i na veky vekov. Amen.
Otče náš:
Ó, Ježišu, odpusť nám naše hriechy, zachráň nás od pekelného ohňa a priveď do neba všetky duše, najmä tie, ktoré najviac potrebujú tvoje milosrdenstvo.
Tento ruženec sa modlím natvoju česť, Kráľovná posvätného ruženca.
Radostný ruženec
1. Prečistá Panna Mária, ktorá si počala zo Svätého Ducha, daj, aby sme boli pokorní.
Po každom desiatku na konci:
Sláva Otcu i Synu, i Svätému Duchu. I teraz, i vždycky, i na veky vekov. Amen.
Ó, Ježišu, odpusť nám naše hriechy, zachráň nás od pekelného ohňa a priveď do neba všetky duše, najmä tie, ktoré najviac potrebujú tvoje milosrdenstvo.
Po 5tom pridám modlitbu prosebnej časti prvých 27 dní Spomeň si....v Pompejách.
Amen. /28.deň-54.deň to samozrejme zmením na Ďakovnú časť: Čo ti môžem dať,.......sa utiekame k tebe. Amen./
Kráľovná posvätného ruženca, oroduj za nás. 3X
Potom idem od začiatku už bez Verím....Bolestný a Slávnostnýý ruženec.
JE TO OK?

Modlenie má pravidlá? Inak čo ? Je to akokeby si sa nemodlila keď nejdeš podľa presného návodu?