icon

Ako sa môžu robotníci takto ničiť?

ahhola
10. sep 2022

Dobry večer dámy... a páni,
keď to tu občas zaiskri nejakou zaujímavou historkou, hneď sú tu podozrenia, ze je príbeh vymyslený. Po tomto týždni tvrdím, ze možné je všetko.
Mali sme partiu chlapov na prácu na dome. Jeden fachman, 35., životospráva na zaplakanie. Každý deň po ňom plný popolník. Ráno nástup s 2l kolou. Neviem, ako to ma s ovocím, ale keď som im k obedu podala zeleninový šalát, všetci chlapi si zmlsli, len on nič. Ani kapusta, oharok, strúhana mrkva, kukurica,rajčina... nič,ešte vnatku vyrypal zo zemiakov. Jeden deň poprosil ranajky, lebo si nestihol kúpiť a kúsky papriky vyhodil z chlebickov. Jedine jeho plus je, ze nepije a nedroguje, asi,... zatiaľ. Ja teda neviem, ako sa môže mladý človek takto ničiť? To sa sťažuje, ze prvý týždeň v mesiaci maká na odvody, druhý na alimenty, ze tretí na cigy už nehovoril. Možno sem chodí jeho družka a objasní. 🙆‍♀️Lebo sa mi pri nom vybavila MUDr Siracka s jej príbehom o fajčiarovi, rušňovodičovi. 🗣️Churchilov gen asi nema💦

Strana
z3
jaskolka
11. sep 2022

Tak je to jeho zdravie, jeho život. Chlapi stavbári bežne si nosia do roboty kolu a sladké vody, aj tie také energy drinky,akoby rýchlo potrebujú sa na budiť, keď si predstavíš, že makajú často v 35 horúčavách na strechách, alebo opačne vonku je zima, leje a oni trebárs robia fasády, či sú na lešení, aj fajčia mnohí.
Muž je stavbár, akurát on nefajčí, to je pravda. Ale tiež mu vravím, že nech tie Helly a podobne obmedzi.
No a zelenina... Nie každý ju má rád, to viem pochopiť.
Je to jeho život, jeho zdravie, zbytočne sa budeš ty nad ním zamýšľať.

jenn7
11. sep 2022

A co je teba do toho, ako sa stravuje cudzi chlap? Ty tiez neovladas pomenovania zakladnych druhov zeleniny a nikto o tom nezaklada temu na nete.....

h2
11. sep 2022

A prečo to zovseobecňovanie v názve diskusie? Veď si písala, že ste mali partiu chlapov a toto robil len jeden z nich. To je, ako keby si videla povedzme účtovníčku, ako tlačí čokoládu a pýtala by si sa, prečo ju účtovníčky jedia. S profesiou to nemá nič spoločné.

h2
11. sep 2022

@jenn7 Presne. Ten "oharok" ma dostal. Na sekundu som si myslela, že ešte stále píše o tých cigaretách.

ahoj0
11. sep 2022

@h2 😂 ja som si až do teraz myslela že je to nejaká nepodarená veta a že je to fakt ohorok z cigarety 😂

andreatytler
11. sep 2022

@ahoj0 Ja tiez ze nedofajcena cigareta? A co je to? Uhorka?

moonlight1210
11. sep 2022

@andreatytler ano, uhorka. Ale neviem teraz narychlo, v ktorom nareci.

beata_k
11. sep 2022

@andreatytler ano, zrejme myslela uhorku

moonlight1210
11. sep 2022

@andreatytler naslo mi zahorie, trnava, bratislava.

ndrag
11. sep 2022

@ahhola to nieje problem iba robotnikov, poznam vela office ludi s podobnou zivotospravou. Cast z tych ludi sa mozno preberie ked ich zastihnu prve zdravotne problemy po 40tke, cast mozno po prvom infarkte a cast nikdy, lebo zdravie nieje ich priorita. My mozme iba vychovat nase deti k inej zivotosprave, dospelych uz maloco napravi.

andreatytler
11. sep 2022

@moonlight1210
@beata_k
Dakujem. Prvy krat to pocujem.

andreatytler
11. sep 2022

@ahhola Nie je to skor tym ze ohrdol tvoj salat a dovolil si upravit chlebicky ktore si mu urobila?
Ja by som si naprklad nedovolila vyhodit nieco z chlebika ak mi ho niekto ponukne. Ja sama neznasam uhorku, ale ked sme na navsteve a podavaju chlebiky s uhorkou, zjem ju.

mandzula
11. sep 2022

Robotnika si vypichla, lebo mas osobny zazitok, no staci sa prejst po meste, ist sa rano pozriet do obchodu, co si kupuju deti do skoly (donuty, cipsy, energetaky... , papriku a uhorku tak isto nenajdes) a pochopis, ze je to zalezitost sirokeho spektra. A ako to mozu robit? Robia vacsinou tak, ako to odpozorovali v rodine.

mandzula
11. sep 2022

@andreatytler ja napriklad aj na navsteve bez milosti vysmarim, co mi nevyhovuje, a nemam problem, ked to niekto urobi u mna. Beriem to tak, ze chute nie su zalezitostou slusnosti. Samozrejme, ze to nerobim ostentativne s tym, ze fuj, hnus, ale decentne odlozim.🙂

cawes
11. sep 2022

@andreatytler oharek je uhorka po zahoracky🤣 tak ako škvarezina je prazenica a rajčák je paradajka🤣🤣🤣🤣 mame viacej takych zvlastnych slov

sense
11. sep 2022

@andreatytler aj moja babka z dolniakov robievala oharkovy šalát (uhorkový)

pallacinka29
11. sep 2022

@ahhola oharok 🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️🤦🏼‍♀️

pragmaticka
11. sep 2022

Ako môj svokor. Na raňajky údeniny s chlebom, na obed mäso so zemiakmi ideálne vyprážané, na večeru údeníny s chlebom. Takto každý deň! Cleba len biely!! Do toho cigarety a pivo a není mu ani korela... Ťaha mu na 70tku...

andreatytler
11. sep 2022

@mandzula To by som veru nedokazala... asi to mam tak zafixovane z detstva, ze navstevy su vdy zalezitost slusnosti... asi preto si ich nikdy velmi neuzijem. Ak je to nieco co vyslovene neznasam, tak sa ani vobec neponuknem. Vtedy nemam problem povedat ze, nie dakujem, nemam to rada, ale upravovat ponuknute jedlo by som sa neodvazila. A vadilo by to aj mne ak by sa niekto pitval v mojich chlebickoch. Niezeby som nieco povedala, ale pomyslela by som ze: ked nechces, nechaj tak, ludia zjedia.

aimee77
11. sep 2022

@ahhola Mozem ako Dr povedat, ze ten Churchilovsky gen, kt radi spominaju onkologovia(aj mne pri atestacii) mam v obvode poriadne rozsireny.Kazdy 2 rok mi chodi na preventivky cca 75r pan s obdobnou zivotospravou, kt ma labaky +ekg uplne v norme, ak ho nezabije auto, ked ide stvornozky cez hlavnu cestu z krcmy...Pred atestaciou nam prezentovali mladeho, uplne zdravo sa stravujuceho pacienta, kt prekonal tazky IM.Nemal ziadne stratifikovane riziko...

andreatytler
11. sep 2022

@cawes
@sense Aj moja starka bola z dolniakov a ako dieta som tam chodila na prazdniny a teda som to musela pocut, asi som uz zabudla... ten rajcak si pamatam. Milujem vsetky narecia. Druha babka bola vychodniarka.

mandzula
11. sep 2022

@andreatytler ked som hladna a ponuknu mi len chlebicky, na ktorych je vsetko ok, len je tam kapia, ktoru neznasam, tak ju zlozim dole. Nikto ma zatial z domu nevysmaril.😀 Praveze pri dalsej navsteve boli pre mna nachystane chlebiky bez kapie.

zuzubb007
11. sep 2022

Je to robotnik, neviem co sa pozastavujes nad tym, vsetci takto funguju a navyse polovica z robotnikov pije ako duha, fajci viac ako robi, obed su rozky s treskou alebo klobasou, kazdy ma svoj zivot pod palcom, radsej sa staraj o svoj zivot a zivot rodiny

diwotworna
11. sep 2022

@ahhola toto snáď sa mi už len zdá??? Taký chlap ktorý drie ako kôň sa nenaje s papriky a úplne majú iné stravovanie.... Omg mňa picne tu už...

beata_k
11. sep 2022

@andreatytler myslim, ze len preklep

andreatytler
11. sep 2022

@mandzula No vidis a ja by som tu kapiu (ktoru tiez nemam rada) pozula s tym chlebikom, chutilo by to hrozne a vobec by som si ho neuzila a este by som pochvalila ake dobre chlebiky.😀

diwotworna
11. sep 2022
jenn7
11. sep 2022

@ahhola a na celom tvojom prispevku je najsprostejsie to, ze si ohovorila chlapa, ktory ti bol makat na dome. Nabuduce urob manzelovi zeleninovy tanier, bylinkovy caj a nech sa pusti do prac😉

mandzula
11. sep 2022

@andreatytler ale to nie je o kapii, to bol len priklad, ze nebudem jest nieco len zo slusnosti, na taketo divadielka som nikdy nebola, proste nezjem doma, nezjem na navsteve. My si na navstevach bezne poprehadzujeme na chlebikoch, co komu chuti, mne niekto prihodi vajce, ja jemu tu kapiu, sme proste taki menej zosnurovani ludia.🙂

h2
11. sep 2022

@mandzula Tiež nevidím absolútne nič neslušné na tom, keď niekto odloží z obloženého chlebíka niečo, čo nemá rád. Čo je na tom?

Strana
z3