icon

Ako sa naučiť oddychovať a riešiť stres?

30. mar 2024

Ahojte.
Má/mal niekto z vás podobný problém? Ak áno, ako ste to riešili?
Ide o to, že absolútne neviem oddychovať, vypnúť od povinností a venovať sa aj nejakým svojim záľubám. Študujem na VŠ a už od začiatku štúdia sa to so mnou tiahne. Mám problém sa ísť prejsť bez toho, aby som si so sebou nebrala niečo ma učenie. Niekedy ani nejdem a radšej sa učím, lebo mám potom stres, že nebudem stíhať a celkovo by som si akúkoľvek aktivitu ani neužila, lebo myšlienkami som stále v povinnostiach. Viete mi niekto poradiť, ako si s týmto dať rady?

anketkarka
30. mar 2024

Nie si náhodou Kozorožec?
Dôležité je si racionálne ujasniť, koľko času môžeš venovať záľubám, aby to neohrozilo Tvoj pokoj, že nebudeš stíhať. Ten čas dôsledne dodržať podľa plánu a vtieravé myšlienky na povinnosti zahnať hneď keď prídu. Disciplíny máš dosť, tak len ju uplatniť aj pri oddychu. Benefitom je lepší výkon regenerovaného človeka.

sima_20
30. mar 2024

Toto mám presne aj ja. A tiež neviem čo s tým. Prechádzky si tiež neviem užiť.

libusak
2. apr 2024

Neskusila si denny zoznam povinnosti? Zapis si, co musis v ten den stihnut a rob si fajovky ako vybavene. Ak mas vsetko splnene, tak chod niekam idealne nie sama a uzi si spolocnost

naneta258
2. apr 2024

Akoby som tento príspevok písala ja. Tiež som na vš a neviem vypnúť. Keď viem koľko je toho veľa tak dokážem byť za knihami hodiny.

ibatanecnica
2. apr 2024

no neviem či sa s tým dá niečo robiť. Tiež som taká istá. Jednoducho som to potom neriešila. Keď skončila škola, skončilo ajtoto.

lubina
2. apr 2024

Som zvedava, co tu napisu lebo toto je ako o mojej dcere, tiez nevie vypnut a len za knihami sedi a hovori, ze musi lebo nestihne....☹

naneta258
2. apr 2024

Minule som sa zamyslala aj nad tým, že ja vlastne nemôžem mať ani vzťah popri skole. Pretože už premýšľam ci sa stíham ucit, kedy sa potom budem ucit a ak aj som s niekym niekde tak premýšľam nad školou.