icon

Ako sa naučiť parkovať aj bez logiky?

27. júl 2025

Bol tu niekto antitalent na parkovanie a predsa sa to naučil? Niekto bez logického myslenia. Lebo mám pocit nech sa snažím akokoľvek nikdy nezaparkujem pozdĺžne ani zadom

anonym_57a12d
27. júl 2025

Nie som anitalent, ale keď som dostala vodičák, tak som chodila večer na prázdnejšie veľké parkoviská trenovať parkovanie.

natinka36
27. júl 2025

@anonym_autor ja nie ale mne to perfektne vysvetlila instruktorka v autoskole, skus najst nejake instruktazne video na nete. Najlepsie je riadit sa spatnymi tam vidis vsetko co potrebujes a len pochopit ako sa hybe auto ked tocis a kde ti ide.
No moja mama jazdi roky ale zaparkuje aj tak krivo a na 3x 😆

anonym_fc2e9c
27. júl 2025

Ahoj, ako dlho máš vodičák? To cúvanie treba nacvičiť s niekým, kto Ti poradí pár krokov, ktoré musíš dodržať a pôjdeš podľa akéhosi vzorca. Je to jednoduché, len treba si to párkrát nacvičiť a pôjde to. Daj si kondičku v autoškole (len na to cúvanie) a uvidíš, že sa to naučíš rýchlo.

pribinak
27. júl 2025

Auto so zadnou kamerou, to je pre antitalent najväčší pomocník
Krásne ti pomôže

Ale ísť večer potrebovať niekde k nejakému supermarketu ti nijak neuškodí

eeffka
27. júl 2025

Parkovat predkom je ovela riskantnejsie, zadkom vojdes aj do mysacej diery. Neviem ako sa uci teraz ale mna pred 20r ucili parkovet cez spatne zrkadla.

anonym_c0455f
27. júl 2025

Pri parkovaní nejde ani tak o logiku, skôr o taký zdravý sedliacky rozum. Najprv si zhodnoť, aké veľké máš auto a či sa vojdeš medzi autá s dostatočným priestorom na vystúpenie, nielen ty, ale aj spolujazdec alebo vodič vedľajšieho auta.

Pri pozdĺžnom parkovaní je dôležité správne si nabehnúť. Ide o vhodný uhol nájazdu. Počas manévrovania si priebežne sleduj spätné zrkadlá, pravé aj ľavé. Ak máš v aute aspoň zadné parkovacie senzory, prípadne kameru, uľahčí ti to orientáciu. Ideálne je, ak máš senzory aj vpredu, ale tie zadné by mali vo väčšine situácií stačiť. AK nie, spätné zrkadlá pomôžu. A chce to len cvik. Nič iné.

olimuc
27. júl 2025
@eeffka

Parkovat predkom je ovela riskantnejsie, zadkom vojdes aj do mysacej diery. Neviem ako sa uci teraz ale mna pred 20r ucili parkovet cez spatne zrkadla.

@eeffka Presne zadok strcis vsade - niektore auta to priam vyzaduju lebo su vzadu uzsie ako vpredu. Ja parkujem predom len vynimocne. Nemam ziadne senzory ani kameru a volne min 2 zrkadla … ale ked som sa ucila jazdit nebol v aute ani posilovac riadenia😂
Parkovisko supermarketu je fajn … pekne vidiet ciary … natrenuj. Inak najhorsie zaparkujem ked je vela miesta pretoze sa neviem rozhodnut kde a nic ma neohranicuje

denkabemommy
27. júl 2025

@anonym_autor na to netreba žiadnu logiku, treba len vedieť, čo máš vidieť v späťáku 🙂. K tomu nájdeš rôzne videa na pozdĺžne parkovanie a zas na cúvanie som si zo začiatku vždy sklopila jeden späťák, aby som videla na čiaru na parkovisku

really8
27. júl 2025

Parkovacia kamera a parkovat parkovat parkovat

pe_mi
27. júl 2025

@anonym_autor ahoj,ja mám nulové logické myslenie dovolím si kriticky po povedat 😁
Len tréning, milujem parkovať zadkom a pozdĺžne na prvý krát
Skús si skúšať na prazdnejsie parkoviska ako radili vyššie

petkavka
Autor odpoveď zmazal
pe_mi
27. júl 2025
@petkavka
Odpoveď bola zmazaná

@petkavka na anonymných prispievateľov sa nereaguje, či čo tým myslíš
Všetci sme tu predsa anonymní
Údaje nemusíme mať ani v Biu správne..

anonym_00d510
27. júl 2025

360° kamera, načo sa trápiť

margotka17
28. júl 2025

@anonym_autor časom ti to pôjde, viac krát skúšaj, hoci aj doma na dvore, lebo večer na voľnom mieste pri nákupných centrách, keď už sú zavreté. Držím palceky 👍

hefo
28. júl 2025

Ja mám už najazdených hádam tak 450 000 km, ale aj tak pozdĺžne neparkujem, ak naozaj vážne nemusím 😉
Každopádne do pozdĺžneho parkovania sa ide vždy cúvaním, lebo manévrovateľnosť je oveľa lepšia, keď sa otáčajú kolesá "vzadu".

brendaa
28. júl 2025
saxana000
28. júl 2025

Len skusat a skusat a skusat.najprv na 20x postupne na 15x na 10x postupne na to prides zžijes sa s autom a potom uz to pojde automaticky aj na prvy šup. byvala som na preplnenom sidlisku kde sa ti hocikto hocijak zaparkoval pred auto.nez odtial vycuvavat naucila som sa parkovat zadkom a potom uz len jednoducho frnk obist a zmiznut.rovnako pozdlzne pri jednej byvalej robote sa inak nedalo no tak hold musela som sa naucit.. s mojim autom zaparkujem vzdy a vsade s muzovym len predkom alebo zadkom pozdlzne si netrufam je to kombik a este aj sprosto skoseny jednoducho na tu rit nevidim..ked moje auto dosluzi a bude ho treba vymenit chvilku to potrva zase najst ten spravny odhad.. ale vsetko sa da natrenovat.

zuzanka1390
28. júl 2025

@anonym_autor ja ak nemusím, tak pozdĺžne neparkujem a to mám vodičák 5-6 rokov (samozrejme viem zaparkovať aj tak), ale príde mi to zdlhavé. Parkovať som sa naučila až po vodičáku. Samozrejme na cvičisku sa naučíš ten základ. Tým, že chodím každý deň do práce autom si radšej nacúvam na parkovacie miesto, ako potom šaškovať, keď zaparkujem "predkom"...nemám cúvaciu kameru, tak len podľa spätných zrkadiel a naučila som sa celkom pekne, väčšinou na 1x sa podarí...

dianaaaaa
29. júl 2025

Ja len zadom a pozdĺž parkujem... Je to prax,nič zložité 😉