Ako sa prejavuje psychopat?
máte nejaké skusenosti?
Definuj slovo psychopat. Ak aj odhliadnem od toho, ze slovo psychopat v MKCH10 nieje zadefinovane, poruch osobnosti, je velmi vela (ak si myslela pod psychopatom poruchy osobnosti). Dalsia vec su rozne odchylky od normalu, ktore vsak este nie su poruchy osobnosti (teda, ze ich psychiater ako poruchy osobnosti nediagnostikoval), ale skor nejake rysy.
Ahoj, pozri na youtube - najdi sveho psychopata, myslim ze sa to tak vola, ten pan to velmi dobre vysvetluje.
Ja som poznala jedneho velmi funkcneho psychopata. Karierista, velmi uspesny manazer a ucelovy klamar. Vedel nejako odhadnut, co na koho zabera a vymyslal si podla potreby. Bol.to frajer mojej kamosky a 2 roky sme na to neprisli, ze oblbuje ju, ale aj mna a inych ludi, ktori boli pre nu doleziti. Potom sa ukazalo, ze mal popri nej este dalsie paralelne vztahy, do toho si pravidelne volal eskortky. Aj vselijake ine klamstva vysli na povrch. Zaujimave bolo, ze posobil uplne normalne, nebolo na nom nic vysinute, nic divne, nic podozrive. Ja mam cit na ludi a toto bolo asi jediny raz, co som si nic cudne nevsimla. Dokonca jeho blizky dlhorocny kamarat bol sokovany, ked vyplavalo na povrch, co je zac.
@marianarem A jak ste si tým istý? Ved nemusi byt hned psychopat, ze ma paralelne vztahy.
@marianarem veď to je kurevník, nie psychopat
Keď každý psychopat môže mať iné prejavy, môže to byť ozaj rôzne.
@lesana25 @annamarin To neboli len paralelne vztahy. Hlavnou crtou jeho osobnosti boli klamstva podavane absolutne doveryhodne a manipulacia s ludmi. Vedel, co na koho plati a podla toho daneho cloveka namotaval. Vsimol si, ktori ludia su pre moju kamosku doleziti a tym sa venoval. Ostatnych viac menej ignoroval. Kto bol na majetky, tomu rozpraval o tom, co vsetko ma. U mna vedel, ze s tym nepochodi, tak si vymyslal romanticke chvile, co sa akoze v ich vztahu stali, aby mi predviedol, ako ju ma rad. No a potom v praci tiez nebol uplne cisty. Nie je Slovak, vo svojej krajine sa vysplhal naozaj velmi vysoko, no nedavno som uz videla o nom clanky v novinach, ze ma za usami ohladom kratenia dani. Ako sa to prevalilo s tymi vztahmi, tak vysvitlo vselico. Proste clovek, ktory hybal s ludmi okolo seba ako s figurkami, aby dosiahol, co chce.
@marianarem Presne viem, o com pises. Poznala som uplne rovnakeho. Cele roky 3 paralelne vztahy (ak teda nie viac, je mozne, ze ano), manipulator, dokazal klamat neskutocne mnozstvo ludi, nikdy sa do tych klamstiev nezamotal, klamstva a vymysly aj o svojej praci, zivote, aby bol zaujimavy. Pozorny a starostlivy k ludom, ku ktorym potreboval... Bolo toho vela...
Kontroluje ťa, vo všetkom, neverí ti, chorobne žiarli. Nič čo urobíš nie je dobré pre neho a podľa jeho predstáv a nezáleží mu na tvojom názore. Peniaze sú jeho.
Pozri si film Dosť s JL, alebo podobný starší s Julie Roberts - Noci s nepriateľom.
Navonok je úžasný muž.
Psychopat je osoba ktora nema absolutne ziadnu empatiu, a teda sucit s inymi. za svojimi cielmi nech su akekolvek ide aj cez mrtvoly a teda bez empatie nema potrebu hladiet komu pri tom ublizi. nerozumie pocitom ale vie sa ich dokonale naucit, presne vie co ludia ocakavaju, vzdy vie co povedat, vzdy od neho pocujes to, co pocut chces - to su zaciatky dokonaly clovek. kedze nema cit bude ta vsak len vyuzivat dovody su rozne (masovy vrahovia potrebuju manzelku aby normalne vyzerali, niekto sa necha vydrziavat, a vyciciava partnera, dalsi kvoli sexu, kvoli konexiam, kvoli manipulacii na inych ludi....) ked ta prestane potrebovat alebo sa mu znepacis, nenecha ta len tak ist ale znici ti manipulaciami zivot. povymysla si, a hlavne pamata si co si mu za dobrych cias povedala. ak si mu povedala ze toto a toto by ma znicilo toto by bola moja smrt, tak presne cez to ta bude nicit, pretoze mu to proste robi radost. prestane az vtedy ked ta bud neznici a uplne alebo si nenajde novu obet.
Absencia empatie, manipulativne sklony, chladnokrvnost…atd.
Klamstvá ,manipulácia ľudmi vo svoj prospech ,dvojitý život .A niektorí veľmi i teligentní muži ,nemusí vôbec žiarliť ,kontrolovať, veľa z nich sa tak neponíži……skôr tymi manipuláciami a klamstvami človeka dostanú kde chcú až ho zničia …
Ja som čerstvo s touto skúsenosťou, a nevedela som, čo sa to udialo, správanie môjho muža sa zmenilo v sekunde po jednej hádke, a odvtedy bol vedľa mňa iný človek, z milujúceho, nežného, pozorného, chladný, drsný, ponižujúci ma za veci, ktoré ani nie sú pravda, nasledovali neskutočné manipulácie... Našla som užitočné články v denníku postoj, ale úplne mi otvorila oči kniha od Shadida Arabi: Ako sa chrániť pred toxickými ľuďmi. Mala som pocit, že takmer každá veta je o ňom. Vďaka nej som pochopila, ako reagovať, ako sa obrniť pred jeho urážkami a manipuláciami (už po rozchode)...veľmi odporúčam!
@lenni33 ja som tiež čerstvo po, je to mesiac mne zasa pomohli videá na YouTube poznaj svojho psychopata. Tiež všetko sedelo. Ale môj má narcistickú poruchu osobnosti. Tiež sa zo začiatku začal bezdovodne urážať, nechápala som čo sa deje, myslela som si, že na vine som ja. A tak som sa ospravedlňovala aj za to, co som vôbec neurobila.a takto somnou manipuloval, kým som nestratila sebaúctu , sebadôveru, psychicky ma zdeptal, položil na úplne dno. Máte aj deti ?

Odkedy som na koníku, tak mám tuším dosť skúseností.