Ako sa rýchlo upokojiť pri hneve?
Ahoj, v poslednom case sa mi kopia veci ktore ma nahnevaju. Najlepsie by bolo ich vyriesit, ale bohuzial ich riesenie nie je momentalne v mojom dosahu. Chcela by som sa v tychto situaciach aspon rychlejsie ukludnit aby mi bolo aspon psychicky lepsie, ked je situacia cela na ****. Nemate rady ako na to?
cvicenie, beh, dychanie. podla toho, na co mam prave cas. a spanok.
U mňa beh/rýchla chôdza, buchnutie do niečoho (bezpečne), vykričanie sa (o samote, nie priamo na niekoho), drsnejšia hudba a precítenie tej hudby, dýchacia technika, meditácia...
...žehlením 😆
Upratovanie pri hlasnej hudbe, bike velmi rychlo a velmi daleko 🤣 aj spanok
nebyvam nahnevana a ked uz tak az tak ze z toho placem, az mi je to vtipne ale stale nejak dufam ze nie som jedina
vtedy mi nepomoze nic iba to nejak rozdychat, kazdopadne take tie bezne cinnosti ktore ma naplnaju (upratovanie, hudba, cvicenie)
Mňa ukľudňuje, keď hladkám naše mačky. Zvieratká majú veľa pozitívnej energie.
Počúvam hudbu.
Beh a box
Záleží od situácie xD keď niekto v praci, tak i vezmem papier a napíšem si nan, čo by som danému človeku povedala, keby som mohla hovoriť zo srdca xD potom sa nadýchneme a idem ďalej. Inác počítanie do 10 a späť a keď mám priestor tak online hry xD
Ja ničím nejak úplne. :D Buď musím eliminovať príčinu hnevu alebo vytesniť..
Ja zavolám mojej sestre a navzájom sme si úplne najviac terapeutky. Úprimne si dáme pohľad aj "z vonku" a preberieme to do hĺbky. Bez seba by sme boli stratené..
Modlitba a spomeniem si nato ze nieje to nic hrozne ked niesom v nemocnici
Hmmm, jedlom alebo nakupovanim.
Prechadzky v prirode, kde sa sustredim na pekne pohlady v okoli. Na oblohu, stromy, udolie, rieku,…
Upratovanie. Napr. kupelna, kde vidim rychlo vysledky. Vybijem energiu a za mnou vsetko ciste, leskle a pekne poukladane. Instantna satisfakcia (oplatilo sa).
Podobne zehlenie. Ked vidim, ako ta kopa pradla zmizla.
Obcas hovorim mm, nech ma niecim dobre naserie, lebo potrebujem upratat.
Alebo premiestnujem nabytok, aby izby vyzerali inak, novo.
Hudba. Pustim si oblubene vesele skladby a zatancujem si, alebo naopak nieco dojemne, polutujem sa a vyplacem sa.
V najhorsom sa idem postazovat najlepsej kamoske.
Hudba
Počkám 15 min a potom prehodnotím, či sa mi oplatí hnevať sa. Väčšinou nie.🙂
Magnézium + medovkový, kamilkový, valeriána čaje.
Stres a šport vyčerpávajú telo, prechádzka na čerstvom vzduchu s hlbokým dýchaním ťa upokojí a dobrý spánok.

Daj si magnezko😀 ja musím tu zlu energiu niekde vybiť .