icon

Ako sa správne modliť Novénu k Panne Márii?

2. sep 2024

Ahojte, chcela by som sa začať modliť Novenu k Panne Márii rozväzovačke uzlov. Len by som potrebovala poradiť, uolne nerozumiem ako presne sa modliť. Je potrrbne sa pomodliť celý ruzenec? Lebo pisane je 3 desiatky ruzenca a potom 2 desiatky. A tomuto nerozumiem, mam zacat sa modliť rovno desiatok alebo ako? Prosim poradte mi, mam velmi zlozitu zivotnu situaciu a natrafila som na túto Novénu a velmi sa ju chcě naucit správne modliť

30majka71
3. sep 2024

Áno, treba sa pomodliť 3 desiatky, začala by som tak ako normálny ruženec, normálne otčenáš, 3 preddesiatky, potom 3 desiatky, následne tá modlitba a na to posledné 2 desiatky. Plus všetky tie modlitby predtým a potom ako sú písané v poradí.

ivka225
3. sep 2024

To naozaj Bohovi alebo Márii záleží na takýchto detailoch?

martinmmartin
3. sep 2024

@ivka225 samozrejme, inak sa nahnevaju a daju nejakemu novirodencovi obrnu

nika23t
3. sep 2024

@ivka225
@martinmmartin
Strašne ste vtipni, obaja. Záleží na tom veriacemu, niekedy je viera to jediné, co človeka drží nad hladinou. A modlitba. Ak si potrebujes kopnúť, nájdi si inú tému. Denne ich tu je kopa.

ivka225
3. sep 2024

@nika23t Úplne chápem modlitbu, v ktorej človek či už sám pre seba, alebo pre niekoho iného sformuluje svoje pocity, trápenia, radosti a túžby. Ale modlitba, v ktorej záleží na tom, či sa niečo povie dvakrát a potom trikrát, lebo naopak by to bolo nesprávne ... to je smiešna infantilná veršovačka.

nika23t
3. sep 2024

@ivka225 pre Teba. Nie pre veriaceho.

zuzinabila
3. sep 2024

pozri, v každej novéne ide hlavne o vnútornú premenu človeka , nie úzkostlivosť pri dodržaní pravidiel a postupov. verím, že na nete nájdeš správny "návod", resp. sa dá kúpiť brožúrka určite v kníhkupectve s náboženskou literatúrou. PS: toto leto som bola na púti v Augsburgu, kde je ten zázračný obraz Márie-rozväzovačky uzlov, teda tej, ku ktorej sa chceš momentálne modliť. Ja verím v silu tejto modlitby, lebo niektoré situácie sú zamotané neskutočne, ale verím aj v to, že tá premena začína vnútri človeka, resp. ide ruka v ruke s predpísanými modlitbami.

eva8
3. sep 2024

@martinmmartin heeeej, rozmyslaj pred tym, nez nieco napises

autor
3. sep 2024

@30majka71 ďakujem ❤️ aj tak som si myslela že vlastne skončím posledný desiatok a potom “hotovo” že už toto na úmysel pápeža nie

autor
3. sep 2024

@30majka71 srdečná vďaka

autor
3. sep 2024

@zuzinabila brožúrku mám 😊 len som si nebola istá. Ale áno, vlastne máš pravdu. Ak sa dobre vnútorne nastavíme, tak sila modlitby je väčšia

mantilka
4. sep 2024

Na krížik sa modlí Verím v Boha a potom Otce nas

michaelka_
2. aug 2025
@martinmmartin

@ivka225 samozrejme, inak sa nahnevaju a daju nejakemu novirodencovi obrnu

@martinmmartin nerúhaj sa.

natalka13
3. aug 2025
@nika23t

@ivka225
@martinmmartin
Strašne ste vtipni, obaja. Záleží na tom veriacemu, niekedy je viera to jediné, co človeka drží nad hladinou. A modlitba. Ak si potrebujes kopnúť, nájdi si inú tému. Denne ich tu je kopa.

@nika23t ano viera drzi veriacich nad vodou lebo sa boja.

avantime
4. okt 2025

Ja sa modlím gréckokatolícky Verím v jedného Boha, Otče náš aj Raduj sa Bohorodička, ale to je jedno. Neviem, či som to dobre pochopil.

Idem takto:

Začína znamením kríža, slovami: V mene Otca ...,

Verím v jedného Boha...

Otče náš....

Sláva Otcovi, ktorý nás Stvoril. I teraz: Raduj sa....

Sláva Synovi, ktorý nás vykúpil. I teraz: Raduj sa....

Sláva Svätému Duchu, ktorý nás posväcuje. I teraz: Raduj sa.....

Sláva Otcu i Synu, i Svätému Duchu. I teraz, i vždycky, i na veky vekov. Amen.

Otče náš:

Ó, Ježišu, odpusť nám naše hriechy, zachráň nás od pekelného ohňa a priveď do neba všetky duše, najmä tie, ktoré najviac potrebujú tvoje milosrdenstvo.

Tento ruženec sa modlím natvoju česť, Kráľovná posvätného ruženca.

Radostný ruženec

1. Prečistá Panna Mária, ktorá si počala zo Svätého Ducha, daj, aby sme boli pokorní.

Po každom desiatku na konci:

Sláva Otcu i Synu, i Svätému Duchu. I teraz, i vždycky, i na veky vekov. Amen.

Ó, Ježišu, odpusť nám naše hriechy, zachráň nás od pekelného ohňa a priveď do neba všetky duše, najmä tie, ktoré najviac potrebujú tvoje milosrdenstvo.

Po 5tom pridám modlitbu prosebnej časti prvých 27 dní Spomeň si....v Pompejách.
Amen. /28.deň-54.deň to samozrejme zmením na Ďakovnú časť: Čo ti môžem dať,.......sa utiekame k tebe. Amen./

Kráľovná posvätného ruženca, oroduj za nás. 3X

Potom idem od začiatku už bez Verím....Bolestný a Slávnostnýý ruženec.

JE TO OK?