Ako sa správne odvďačiť za opravu auta?
Zdravim. Prosím vás čo by ste robili na mojom mieste? Známi nenazvala by som ho asi ešte úplne kamošom akože občas sa porozprávame ale je to také čo ja viem. Každopádne on opravuje auta a vždy mi hovoril že keď budem mať nejaký problém on mi to rád zadarmo opraví. Už v minulosti som s ním šla s prosbou či by sa mi na niečo nepozrel s on že jasné s potom som sa ho pýtala čo by za to chcel, a on že nič nechce a ja že ale no že veď povedz koľko, on že nič s vyzeral by až naštvaný že sa ho na niečo také pýtam tak som sa poďakovala a nechala som to tak. Koniec koncov vtedy to nebolo nič veľké. No teraz spravil robotu za ktorú by som bežné platila okolo 300€ a ja neviem či sa ho mám pýtať že koľko mu mám za to dať alebo čo mám robiť ako sa mu poďakovať bez toho aby sa nastval s bral to nejako zle. Keďže mi už predtým povedal že mi rád pomôže zadarmo len proste ja sa potom cítim zle že ho takto "využívam".
Normálne sa ho opýtaj , čo si dlžná a keď povie , že nič, tak by som priniesla aspoň niečo ako lepšiu fľašu alkoholu ako poďakovanie.
tak ho nevyuzivaj a daj si opravit auto niekomu, kto si da za to zaplatit
Koľko máte rokov?
@reanda tak ale to mi príde blbé ja viem možno by sa o Tom nedozvedel ale ak náhodou ano bol by nastvany
@vorkola on je ženatý my máme k sebe vzťah ako bratia určite nemá ku mne nijaké iné city to som si istá ale tak ja som momentálne nezamestnaná cize podľa mňa to robí skôr z tohto dôvodu že mi chce pomôcť
Tak znamy, ktoreho by si este nenazvala uplne kamosom alebo mate vztah ako bratia?
Odkial sa poznate, ako dlho, poznas sa aj s jeho zenou? Uplne vylucit nemozes, ci k tebe naozaj nieco neciti, nejaku naklonnost
Určite to robí chlap pre tvoje pekne oči 🤣, ty máš koľko rokov a koľko naivity? Normálne mu zaplať alebo chod do iného servisu žiadny problém nevidím, ale vyrobím si ho
@natalyya poznám aj jeho ženu ja som od nich o dosť mladšia cize pochybujem naozaj si nemyslím že by ku mne cítil niečo viac to by okrem tohto robil aj iné veci si myslím a toto podľa mňa robí fakt iba preto že mi chce pomôcť keďže teraz nemám prácu a som o dosť mladšia šetrím si na dom
Normalne mu zaplat. Opytaj sa ho kolko mas dat a ked odmietne,povedz,ze aspon za nahradne diely zaplatis. Ak odhadujes opravu na 300€ kludne by som mu dala 300€. Mat takehoto muza,co sponzoruje cudzie zeny,mna by to nastvalo. To iste naopak,ja by som si nedovolila zdierat niekoho. Ine,ked ti opravi nieco jednoduche a ine,ked do toho investuje svoje peniaze a vela casu.
No ale tak či tak aj keď si mladá a nemáš prácu máš auto a s autom sú spojené aj výdavky....keď nemám na opravu tak si jednoducho nebudem dávať auto do servisu a budem chvíľu chodiť radšej MHD... Na dom si šetris tak snáď aj na opravu auta máš či?aj keby nechcel tak mu nanutim tie peniaze
Je to normálny prejav ľudskosti, keď Ti niekto pomôže a nepýta so za to peniaze. Ja by som sa opýtala čo som dlžná a ak povie nič, tak sa opýtam či aspoň za materiál. Ak aj potom povie nič, tak sa mu poďakujem a teším sa, že mám v blízkom okolí takého milého človeka. Nikdy nevieš kedy budeš môcť v budúcnosti Ty pomôcť jemu alebo niekomu inému. Možno jemu tiež niekto v minulosti pomohol a on to takto opláca vesmíru.
Veď vtedy to nebola až ktovie aká oprava, tak nad tým mávol rukou. No teraz ak to vyšlo na tých cca 300 €, tak mu normálne zaplať, veď ti nebude kupovať súčiastky on. Normálne daj do obálky peniaze, slušne poďakuj, že si rada, že ti pomohol, že sa určite aj na budúce obrátis na jeho pomoc a hotovo. V dnešnej dobe nikto v koši 300 € nenájde. Ciiiii...? 🤔
Veď si to otoč. Ty by si opravovala niekomu auto zadarmo, lebo ten druhý nemá prácu a šetrí si na dom? A ty vieš, že on má ženu a možno aj dieťa? Zrejme aj preto chodí do práce, aby mali z čoho platiť nájom, jedlo....Ciiiii, on býva zadarmo? Tu mi niečo nehrá z tvojej strany 😏🤔.
@margotka17 ja som povedala že sa cítim zle s chcem to zaplatiť asi ste ma nepochopili ja len neviem ako to spraviť aby sa nenahneval a nezobral to zle. Pretože keď som mu to minule ponúkla bol na mňa naštvaný že vymýšľam blbosti a viem že veľa mužov to berie ako urážku
a co furt rozmyslas nad tym, ci sa nahneva? ved to je jeho vec.. ak je to tak, ze ti ponuka sluzbu a nic za to nechce, tak ked sa ti to hodi, tak to vyuzi a ked ti je to blbe, tak odmietni.. ako to vezme on, je uz na nom, to nie je tvoja starost.. ty sa staraj o to, ako sa citis ty a co je tebe prijemne.. o seba nech sa postara on.. predpokladam, ze ked mas auto, si dospela, tak sa ako dospela chovaj a nie ako male decko, co sa boji, co ujo na to
Opytaj sa, co si dlzna, ak povie nic, maj pripravenu obalku so 100-200e a podaj mu so slovami, ze dakujes velmi pekne, nech si s rodinou spravia radost.
V penazenke maj pritom hotovost na zaplatenie, ak by povedal sumu
V jeho pomoci by som nehľadal nič hlbšie. Podľa mňa má radosť z toho, že ti mohol pomôcť. Na tvojom mieste by som zašiel za ním a vysvetlil mu, ako sa cítiš, že si veľmi rada, že ti to urobil, ale ostáva v tebe pocit, že si mu stále niečo dlžná. Len mu prosím nikdy nehovor, že sa cítiš zle. To by sa ho mohlo dotknúť.