icon

Ako sa zmenili poštové ceny v roku 2023?

janapeterjana
8. jan 2025

Maminy, posielala som teraz 300 gramové pančuchy a už som platila 3,50 na pošte. Viete mi napísať, čo presne sa zmenilo? Vlani by som platila 1,60

maranco
8. jan 2025

@janapeterjana nepoužila si zľavu v aplikácii, inak by si platila 3€ za doporučený list do 500 gramov
ak zvládneš prečítaj si o zmenách, už tu tých tém bolo vyše 10

keby si pančuchy stlačila do hrúbky 3cm tak si ich mohla poslať obyčajne za 2€.

janai1
Odpoveď bola odstránená
tanyan
8. jan 2025

Okrem cien sa zmenili aj podmienky. Maximálna hrúbka obyčajnej listovej zásielky je 3 cm a teda aj malé balíčky sa musia posielať ako balíky.
https://www.posta.sk/sluzby/listova-zasielka

marsmykkok
8. jan 2025

Ja som dnes posielala LIST (reálny, 3 A4 papiere) obyčajne druhou triedou a 2 eurá. No sila fakt, to ma pomaly aj ten list vyjde kuriérom poslať lacnejšie...

midka
8. jan 2025

@marsmykkok hmm, to asi nie, kurier posta -5,90€...

3petka
8. jan 2025

@janapeterjana tak to ste z lacného kraja potom 😂😂😂
Ja bežne posielam list A4 a pýtajú odo mna 2,8 poprípade aj 3 eurá.
Keď som chcela niečo predať z bazáru tak mi mamičky písali že 1,5 poštovné ale akým zázrakom by som to dosiahla už neviem. Ja mám niekedy pocit že si tie ceny bijú ako chcú. Zlate staré známky.

sisska96
8. jan 2025

Lebo už aj malý balík je balík, a nie listová zasielka

nynia
8. jan 2025

Už je tu milión diskusií zmenil sa cenník a rozmer pre jednotlivé zásielky.

maranco
8. jan 2025

@marsmykkok ten tvoj list musel vážiť viac ako 50 gramov, alebo presiahol maximálne rozmery 23,5 x 16,5 x 0,5 cm (dĺžka x šírka x hrúbka) preto cena 2€

marsmykkok
8. jan 2025

@maranco netuším. Ale boli to fakt 3 papiere v strednej obálke (rozmer obálky pol A4) A u nás na pošte vždy za list platím viac ak je tam viac ako 1 papier a v malej obálke.

maranco
8. jan 2025

@marsmykkok ja vážim na digitálnej kuchynskej váhe, aby som vedel koľko budem platiť
nemal si tam bublinkovú obálku a presiahol si hrúbku 0.5cm?

marsmykkok
8. jan 2025

@midka packeta 3,40 a skoro vždy sa dá nájsť kód na zľavu 30 alebo 50 percent. Za 2,10 som 27.12 poslala cez packetu tablet aj s tým že viem sledovať zásielku, nestratí sa, preto platiť za obyčajný list kde sú 3 A4 2 eurá mi príde moc.

janapeterjana
autor
8. jan 2025

Vďaka, pochopila som, ďalšie odpovede mi netreba. Ešte raz dakujem 🙂

zabka79
8. jan 2025

@janapeterjana balik uz nejde poslat obycajne iba doporucene

zic
8. jan 2025

@midka ved nemysli postoveho kuriera, ale za chvilu budu lacnejsi ti "komercni" kurieri... 🙂 🙂

alickapusinka
8. jan 2025

už ani pomaly nič nebudu tu predavať lebo sa už neoplatí kôli pošte objednavať.Niekedy čo tu nejake ženy núkaju tovar je lacnejši ako pošta.To človeka odradí.Určite sa bude ťažšie predavať aj ked peniaze za poštovne nie sú pre predavajucu ale pre poštu.Urobili riadnu hlúposť že zrušili obyčajne posielanie zásielky a všetko čo ma viac ako 3 cm už musí ísť ako balík.Určite bude lepšie využitie komerčnej pošty.