Ako sa zorientovať v cenách poštovného Packeta?
Dobrý deň chcela by som poprosiť, či by ste mi pomohli zorientovať sa v cenách, viem, že je tu niekoľko podobných diskusií ale ide o to, že Packetu som začala využívať len nedávno a mám v tom chaos. Ide o to, že napríklad objednám si niečo z eshopu do Z boxu a stojí má poštovné cca 2,45 dajme tomu, objednám si niečo z V... a v rámci Slovenska platím 1,49 dajme tomu a keď v aplikácii Packeta chcem niečo odoslať, najlacnejšie mi tam ukazuje 3,50 alebo tak nejako, napríklad predám niečo na koníku a budú to chcieť poslať napríklad do Boxu Packetou, to vychádza pomaly ako poštou, ktorá teraz podražela, iba snáď s tým rozdielom, že Packetou to príde rýchleho. Ďakujem pekne za odpovede
pre podnikatelov platia ine ceny ako pre sukromne osoby cez aplikaciu, pretoze posielaju uplne ine mnozstva balikov. pripadne si to mozno niektori rozpocitaju radsej aj do tovaru, aby postovne neodradilo zakaznika. nezda sa mi to vobec nepochopitelne...
Je uplne normalne, ze eshopy a obchody celkovo maju vlastne cenniky na zaklade objemu zasielok, kedze posielaju ovela viac zasielok ako sukromne osoby. Takze pre nich platia ine ceny, ako pre fyzicku osobu, ktora v appke ide balik posielat.
@wiccawicca Ďakujem vám za odpovede

@wiccawicca obchodníci majú dohodnuté iné ceny ako súkromný odosielateľ a taktiež obchodník môže mať čast ceny dopravy započítanú v cene tovaru
Pošta má balík do 5kg s doručením na poštu alebo do boxu za 3.10€