Ako si zariadim online poštu?
Dobrý večer , chcela by som sa spýtať že ako si môžem zariadiť online poštu ?
Trvalé bydlisko mám na Sk a žijem v zahraničí a preto by som si chcela zriadiť online poštu, na koľko na SK mi chodia listy
@vanilkovazmrzka aby sa zásielky, listy doručovali cez online schránku .
Už som o Tom počula len neviem ako to funguje
@dettinadetta To si možno mýliš s elektronickou schránkou, cez ktorú s tebou môže komunikovať štátna správa. Potrebuješ na to občiansky preukaz s aktivovaným čipom a prihlasuješ sa potom cez slovensko.sk. Ale predpokladám, že to nie je to, čo si chcela.
Štandardná pošta nefunguje online spôsobom. To sa vlastne ani nedá urobiť. Ako by ti tie listy premieňali do online správ? To by ich musel niekto otvárať a skenovať ti ich.
Môžeš skúsiť presmerovanie pošty, ale nie som si istý, či to pôjde na adresu v zahraničí. Skôr nie. Alebo ďalšia možnosť je, že si prenajmeš na nejakej pošte poštovú schránku a presmeruješ si poštu tam. A raz za čas, keď prídeš domov si pôjdeš tú poštu vybrať.
Alebo nájdeš niekoho ochotného, kto ti bude chodiť pravidelne vyberať schránku a splnomocníš ho pre doporučené zásielky a zásielky do vlastných rúk. Iná možnosť mi nenapadá.
@dettinadetta aktivuj si ep.slovensko.sk a potom sa prihlás na schranka.slovensko.sk
@dettinadetta a to si ako predstavujes? Ze ti pride do schranky list od mamky a niekto ti ho otvori, naskenuje a posle do mailu? 😅 ved treba rozmyslat trochu…
@maranco a potom ako to funguje prosím ?
@dettinadetta v schránke si zapneš notifikácie na mail alebo SMS a keď ti príde list od obecného úradu, sociálnej poisťovne, polície, súdu, tak ti príde notifikácia a list si otvoríš cez PC/tablet na https://schranka.slovensko.sk a prihlásenie potvrdíš v mobilnej aplikácii
Rovnako cez to môžeš písať listy úradom.
@vanilkovazmrzka sú aj také služby ktoré poskytnú adresu trvalého pobytu a skenujú prijaté zásielky https://www.mojpobox.sk/trvaly-pobyt-cennik/
@dettinadetta
@dettinadetta asi myslíš PO BOX , schránka na pošte a tam si vyberám zásielky

Co je online posta?