icon

Ako správne meditovať?

rene2
6. máj 2020

Ahojte vedel by mi niekto povedať niečo o meditovaní?
Ako správne meditovať, či to odporúčate...
Za odpovede vopred ďakujem 🙂)

sunny8
6. máj 2020

Údajne každá meditácia je správna 🙂 neviem kde som to čítala ale určite to tak je .. meditácia ti má pomôcť upratať si v hlave .. niekto sa sústredí len na dych a necháva myšlienky plynúť bez zaoberania sa nimi a niekto sa práve na myšlienky sústredí a hľadá odpovede vo vnútri. Nie je meditácia ako meditácia. Každému pomáha niečo iné 🙂 ja sa sústredím práve na odpovede ❤️

espritka29
6. máj 2020

Myslím, že sa to u každého z nás líši. Niekto má rád trebárs ticho, vníma len seba, pri tom má nap. vonnú sviečku alebo nejaké kamene. Niekto (aj ja) má rád vedené meditácie. ktoré môžu byť vedené niekym na nejakú tému (odpustenie, sebaláska, mám sa rada, atď...) Sú to zvyčajne nejaké nahrávky - hudba a hlas vedeného a pod.

ledgerka
6. máj 2020

tiez preferujem len vedenu meditaciu. Meditacia sama o sebe aspon je o to tom sustredit sa na dychanie a snazit sa nemysliet, vytlacit vsetly myslienky. Toto mne nikdy neslo a ani ma to nebavilo. Po minute som to vzdala. Vedena meditacia je ale uplne ine kafe. Na youtube najdes vela nahravok na rozne temy. Pocuvas pokyny ako dychat, uvolnit casti tela, rozne pokyny co si predstavit atd. Mne napriklad velmi pomohla meditacia na zaspavanie, mala som casto problem zaspat, niekedy aj hodinu nic kvoli myslienkam. Naucila som sa ako to vytesnit. Precitaj si o tom nieco a skus 🙂

espritka29
6. máj 2020

Tu je moja oblubena cistiaca skladba Ho´oponopono - havanska technika. Je to skvele pocuvat vecer pred spanim.

https://www.youtube.com/watch?v=7Qoq75-DQm4
rene2
autor
6. máj 2020

Ďakujem vám 🙂)

lavender273
6. máj 2020

@rene2

Myslela som ze meditacia nie je pre mna (ani vedena), ale zistila som ze meditujem ked beham. Kazdy si musi najst svoj styl.

andrejbobacik
7. máj 2020

@rene2 you tube... Michal drienik...je skvelý...

mischelin89
7. máj 2020

Staci ist do lesa, zamerat sa na spev vtakov a selest listia pod tvojimi topankami. uz to je meditacia. Alebo ked vedome dychas - tj pozorujes a vnimas ako sa vzduch presuva skrz usta, hrdlo do pluc a spat. Cokolvek, co ti vyprazdni mysel a zameria ta na dany okamih, je meditacia 🙂

rene2
autor
7. máj 2020

Supeeer ďakujem!!!😍 všetkým 🙂)