Ako správne polievať orchideu?
mne sa stalo, ze som ju preliala a zhnila mi:(
ja raz za dva týždne polejem z vrchu, pokiaľ sa nepociká (ale len trošku)
mne bolo kvetinárom povedané, že orchidea je kvet lenivej ženy 😀 polievať a postrekovať vodou len keď ťa napadne.. ja to robím tak, že keď už má také mľandravejúce listy, tak ponorím do vody na hodinku (dakedy zabudnem a je tam aj viac 😅 ), potom vodu vylejem a listy jej postrekujem vodou kedy ma napadne, dakedy dvakrát za deň, dakedy raz za tri dni.. mám tri orchidey a žijú, dve mi už kvitli u mňa a jedna sa nevie zobudiť, ale tú som zachránila v hodine dvanástej od mojej mamy, takže tá má ešte právo byť mimo 😀
ja ju nepolievam, osprchujem ju 😀 stačí jej to, stále kvitne, len občas (asi tak 3 x za rok) polejem s hnojivom . . . .
Ked nezabudnem tak raz za tyzden jej nalejem do kvetinaca vodu a necham tam hodinu. Nepolievam po korenoch,mimo nich, nech sa napije zospodu. Hnojivo nepouzivam, volakedy som, ale uz nedavam. To striekanie na listy je tiez fajn, ale ja to nerobim.
Na tvoju otázku odpoveď nepoznám 🙂 ale ja som strašný zabúdlivec, čo sa kvetov týka a čím menej orchidey polievam, tým viac sa im darí. Tuším raz za dva týždne im dávam vodu, ale možno aj menej často 🙂
orchideje sa nepolievaju,ale namacaju na urcitu dobu 20 min staci,kym korene natiahnu vodu. zhnije v zasade len vtedy,ak sa dostane voda do stredu srdiecka listov a ostane tam stat,vela vody orch. skodi,namacat treba az vtedy,ak su korene biele,ak su zelene nie,lebo odhniju korene,intervl 1x za 2-4 tyz. zalezi od substratu,vodu treba vzdy nechat odtiect, ak sa dlho nehnoji,casom prestane kvitnut pre neddostatok vyzivy,hnoji sa od marca do oktobra cca 1-2 x mesacne hnojivom speci na orchideje,ak Stoja v prievanie alebo sa casto meni sanovisko,ci na nich fuka Teply vzduch z radiatorov,prestanu kvitnut,alebo zacnu zltnit a vraskaviet listy a odumru 😉
ja mam orchidee v tých vysokych nádobkach určených na ne, ale mám to nové a teraz neviem ci tam mam tolko vody naliat a potom vyliat alebo naliat a doliat po case ked bude treba. Načo su tie nádobky také vysoké? Tie originál na orchideu ak niektorá viete čo myslím.
Takze nema sa nechat voda v miske?

raz do tyzdna ju postavit do plnej misky s vodou a nechat ju tam aspon pol hodinu, potom vodu vyliat. Uplne staci.