icon

Ako správne skladovať orechy doma?

16. sep 2024

Ahojte. Ako skladujete orechy? Lupate ich takéto čerstvé, alebo ich susite v skrupine? Lebo nám v skrupine min rok splesniveli, tak ich lupam teraz čerstvé. Nechám ich vylupane usušiť a potom do mrazaka? Ďakujem 🙂

lilianka28
16. sep 2024

Vylúpané v mrazáku.

deti95060810
16. sep 2024

najskôr súšíme , a potom vyčistené a zomleté dávam do mrazničky...

doriiis
16. sep 2024

Výlupane v mraznicke

gertrudka222
16. sep 2024

Tiez som sa ich naucila najprv roztlct a potom uskladnit v mraziaku. Inak to uz nerobim, lebo vsetky ostatne sposoby sposobili to, ze som ich mohla po case akurat tak vyhodit. 😀 Takto je to naj.

katica06
16. sep 2024

Záleží od druhu, naše (menšie v hrubšej škrupine) v pohode vydržia aj rok vo vreci v suchu, tie od kamarátky (veľké v tenšej škrupine).sa darmo vysušia, nevydržia

oliviabb
16. sep 2024

Vysusim v skrupine, vylupem, do mraznicky nedavam, vadi mi mraznickovy pach a zabera to miesto. Kolegyna ma naucila a robim to uz len tak, ze ich dam do pohara, len same orechy a sterilizujem 20 minut.

kristina82
16. sep 2024

@oliviabb aj tak robim

kristina82
16. sep 2024

@kristina82 aj ja tak robim

zuju2
16. sep 2024

Ja mám vylupane v dóze v chlade

bibina32
16. sep 2024

Vysuším v škrupine, vylúpem a potom dám do pohárov a sterilizujem.

vroni
16. sep 2024

To vyzerá zaujímavo. Dali by sa aj lieskovce tak?

janababana
18. sep 2024

Zalezi, ake kvalitne orechy mas. Ak mas zdrave vysusene tak mozes ich skladovat v suchu napr v prepravke/papierovych vreckach nevylupane. Ja to ale radsej robim tak, ze vylupem ked mam cas, dam do uzatvaratelnych sackov a dam do mraznicky. A ked potrebujem len vyberiem a hned pouzivam.