icon

Ako uchrániť novorodenca pred koronou?

deniskatimmy
19. mar 2020

Ahojte mozno je to hlupa otazka ale neopytas sa nevies...co chvila sa mi ma narodit bábätko, rozumej buduci tyzden mam termin. No a chcem sa opytat ako ho ochranit na tu chvilku kym prideme domov? Na tu chvilku kym prejdem nemocnicu a parkovisko do auta. Len ma neukamenujte 🙈 viem ze na novorodencov to zatial nema ziadny vplyv alebo na deti ze nebolo to potvrdene ale nechcem to ani riskovat

weisovameggy4444
19. mar 2020

@deniskatimmy prehoď latkovú plienku cez autosedačku

iwuanka
19. mar 2020

Ked bude vo vajicku, tak prehodot latkovu ploenku, deku. Ja som tak odnasala novorodenca z osypkovej epidemie v nemocnici.

heln
19. mar 2020

a hlavne nedovoľ aby ti staré tetky nakúkali do vajíčka, či kočíka a potom dodržiavaj poriadne šestonedelie, žiadne návštevy a podobne.

dzejsik
19. mar 2020

@deniskatimmy prehod tu plienku... aj ked s nim pojdes vonku, tak si prehod cez striesku kocika, ak budete medzi ludmi

tncka
19. mar 2020

@deniskatimmy podla mna neni problem ani ze co potom,skor ten pobyt v nemocnici :-/kopec ludi,personalu a stavme sa ze ruska mat nebudu

deniskatimmy
autor
19. mar 2020

No tak hadam budu mat lekari a sestricky ruska...ja si tiez mienim davat zakazdym rusko ked pridu na izbu ma skontrolovat aj ked som v nemocnici a su zakazsne navstevy ale rusko si dam vzdy ked pridu na kontrolu tak hadam aj oni....a malej asi na tu chvilku dam plienku cez postielku ked tak....no rozmyslala som nad tou plienkou cez vajicko len som si nebola ista....tak a co sa tyka navstev doma bohuzial ja viem ze je to babetko kazdy ho chce vidiet ale kym sa tato sutuacia nevyriesi musia to chapat ze ziadne navstevy

matapo
19. mar 2020

...bud rada ze rodis teraz ked pocet nakazenych nie je tak velky, jedna sa zatial len o stovky ludi, to je zatial dobre, horsie bude ak bude chorych 60 percent obyvatelstva ☹

vulka
19. mar 2020

@deniskatimmy Ty si dáš rúško, len keď ťa prídu skontrolovať? To je ale zodpovednosť. Inokedy nie? Kukni trochu info od iných mamičiek, čo píšu, že dokonca aj počas pôrodu museli mať rúšku. Tento týždeň.

deniskatimmy
autor
19. mar 2020

@vulka No neviem si dost predstavit mat rusko pocas porodu ked potrebujem dychat a cez rusko sa mi dost zle dycha...a inokedy ako kedy? Ked budem sama na izbe s malickou a navstevy aj volny pohyb po nemocnici je zakazany? Co ho mam mat 24 hodin vkuse v porodnici?

mogaa
19. mar 2020

@deniskatimmy veľmi pochybujem že sestričky robia celý deň v rukaviciach....takže stačí že príde robiť bezpríznaková mamina ktorej napr.sestrička zoberie pohár z ktorého pila alebo tanier a sestrička si neumyje ruky....následne je infikovaná sestrička ktorá ti podá bábo, či niečo podá.....chytiť ten vírus je veľmi jednoduché keďže na povrchov rôznych vecí vydrží dlhšiu dobu....rovnako nevieš či obed nevarila, nenakladala infikovaná kuchárka....preto sú zdrav.zariadenia celkovo rizikové - premelie sa tam veľa ľudí a aj personál sa mení....stačí že sa niečoho chytíš kde je vírus na povrchu a podvedome si pretrieš oči alebo chytíš nos.....týmto ťa nechcem strašiť, ale je to proste tak....dobrá stpáva je že práve deti do 10rokov aj keď ochorieť môžu - nemajú žiadne alebo len slabé príznaky a nepredstavuje to pre ne vážne rizoko....samozrejme ak sú aj bezpríznakové prenášačmi sú.....a súhlasím s tým že buď rada že rodíš teraz a nie o mesiac alebo dva....

deniskatimmy
autor
19. mar 2020

@mogaa tak ako ano to som rada ze rodim teraz kym je tych ludi menej nakazenych ale tak dufala som ze aspon v nemocniciach dodrziavaju poriadnu hygienu...a je pravda ze sa to moze stat ale tak teraz mam co sestricke zakazat zobrat dieta ked musi? Ako ja si beriem do nemocnice aj rusko aj rukavice..len mat cely den na rukach rukavice a rusko no neviem neviem

majamat
19. mar 2020

@mogaa uplne suhlasim. aj takto, ked sa chranime. vonku mam kabelku, bundu nohavice, na ktore sa virus moze prichytit. rovnako neviem kto chytal, kto balil a akokolvek manipuloval s potravinami. to su take detailiky, ktorym sa jednoducho zabranit neda, lebo toto ustriehnut je dost narocne. tak Monk by to zvladol, ale bezny clovek asi nie 😀

@deniskatimmy a co sa tyka sestriciek, aj oblecenie moze byt kontaminovane, ved nie je v nikoho silach, prezliekat sa vzdy ked pride do kontaktu s inou osobou. aj na vlasoch sa moze nieco udrzat.

deniskatimmy
autor
19. mar 2020

@majamat no ved prave preto ze ja nijako tomu nezabranim kde chodi sestricka alebo lekar a ci sa prezlieka kazdych 10 minut....niektore veci sa bohuzial ustriehnut nedaju...a nemozem povedat lekarovi aby ku mne nechodil a nevysetroval ma ved to je hlupost alebo sestricke povedat ze nenoste mi obed alebo co....fakt niektore veci sa bohuzial ustriehnut nedaju...aj my ideme do obchodu a moze sa vyrus dat na bundu napriklad a co si ju nedate dole? Alebo budete ju prat kazdy den? To iste aj kabelka ako vravite...neda sa to ustriehnut

rybka16
19. mar 2020

Dala by som na vajíčko pláštenku, ak máš. V DM dostať kúpiť univerzálnu. Plienka je dosť riedko tkaná, to neviem, či by pomohlo.

deniskatimmy
autor
19. mar 2020

@rybka16 mam plastenku hej...vidite aj to je moznost a asi aj lepsia ako plienka...dakujem 😊