icon

Ako vás oslovovali učitelia na vysokej škole?

mesiacikluna
10. feb 2023

Ahojte, ako vás oslovovali na vysokej škole učitelia ?

tri
10. feb 2023

páni kolegovia....

ak_tak0202
10. feb 2023

Pani M....ová, resp. pani kolegyňa

mesiacikluna
autor
10. feb 2023

@tri ach myslela som študentov 🙂😉

mesiacikluna
autor
10. feb 2023

či meno alebo priezvisko

petamich
10. feb 2023

@mesiacikluna ona tiez myslela studentov 🙂 tiez nas oslovovali kolegovia, priezviskom alebo krstnym menom a vykali - kazdy to mal nejako 🙂

mesiacikluna
autor
10. feb 2023

@petamich aha dakujem

sticker
tri
10. feb 2023

však áno, študentov, oslovovali nás vážené kolegyne, vážený kolegovia, v prváku priezviskom, neskôr menom, podľa toho ako často sme boli v kontakte s prednášajúcim

heln
10. feb 2023

@mesiacikluna zapisom na vysoku skolu sa stavas studentom a clenom akademickej obce a teda si pre vyucujucich kolegom. preto to oslovenie.

mesiacikluna
autor
10. feb 2023

🙈

btus
10. feb 2023

aj nás profesori na výške oslovovali bud Pani a priezvisko, alebo pani a meno ale aj milá kolegyňa, pani kolegyňa.

mesiacikluna
autor
10. feb 2023

@btus 😀

estrella5
10. feb 2023

Tiež najčastejšie kolegyňa... ale aj len priezviskom alebo len menom.. záležalo od vyučujúceho 🙂

vroni
10. feb 2023

Tiež kolega, kolegyňa. Menom alebo priezviskom len pri skúškach a aj to nie každý.

kik2022
10. feb 2023

@mesiacikluna Nás väčšinou krsným menom, keď sme mali nejaké predmety s rovnakým učiteľom viacej rokov, tak už nás poznali po mene. A keď sme mali iného učiteľa, tak meno s priezviskom.

h2
10. feb 2023

Mňa môj vedúci diplomovky vždy, keď som prišla na konzultácie: "H...ová! (moje priezvisko) Čo zase neviete?!" 😃 Zlatý človek to bol, mala som ho veľmi rada. 😊

zorkahorka
10. feb 2023

Kolegyna plus priezvisko

denkatn
10. feb 2023

na prednaske kolegovia, ale ked sme niekedy chodili v uzkom kruhu na kruzky ze nas lepsie poznal ten vyucujuci, tak dovolil si aj krstnym menom, ak to bolo take prirodzene, ze sa vytvoril taky vztah, ale myslim ze vykali vsetkym. ucta tam bola, to je jedno ako nas oslovil, lebo sme vedeli ze bude aj na statniciach vyucujuci tak taky odstup a respekt tam bol, aj keby nam neviem ako hovoril.

sigma510
10. feb 2023

Krstne meno, tak ako mam v občianskom, základný tvar.

kat_
10. feb 2023

kolegyna, kolega, plus priezvisko... a mali sme zlateho stareho profesora, ktory nas volal damy a slusne sa vzdy pytal, ci si moze odlozit sako 🙂 je to taky prijemny pocit ten prechod zo strednej na vysku 🙂

jaskolka
10. feb 2023

Bud priezviskom alebo častejšie kolegyňa, kolega, samozrejme vykali nám vždy

marianarem
10. feb 2023

@mesiacikluna Sranda, ja uz dlho ucim na VS, predtym som robila doktorat na inej VS a predtym som samozrejme studovala, a kolega/kolegyna som nikdy nepocula a ani nepouzila. Studentom vykam a oslovujem ich krstnym menom. Aj kolegovia na katedre, o ktorych viem, ako oslovuju, tak oslovuju takto.

trema
10. feb 2023

Nas jedna vyucujuca na seminaroch volala mladenci, boli sme tam 2 baby a ostatni chalani a vsetci sme boli mladenci 😀 inak nas volali krstnym menom

sasitimi17
11. feb 2023

Ako kedy a ako kto, niekto len pani kolegyňa + priezvisko, niekto priezviskom len a niekto normálne menom 😀 ale menom málokedy najčastejšie kolegyňa + priezvisko

katkine_terapie
11. feb 2023

Pani kolegyna resp. pani kolegyna + priezvisko alebo na individualnej skuske (ked sme isli kazdy samostatne do triedy/pracovne tak krstnym menom + vykanie (ale nie kazdy). Skolitelka ma oslovovala menom + vykanie.

modrykolibrik
11. feb 2023

Ja mam titul ale nikdy ho nerespektovali tak som ich tiez netitulovala. Niektory pochopili niektory nie ale ked uz raz titul mam tak ho nemaju prehliadat

jaaty
11. feb 2023

@modrykolibrik s titulom sa nerobia “hrubky” v množnom čísle prídavného mena. Možno to im vadilo 😉

uprimnazienka
Odpoveď bola odstránená