icon

Ako vrátiť zbehnuté šaty do normálneho stavu/normálnej pôvodnej veľkosti ?

satanca
22. nov 2019
snehulienka8
22. nov 2019

nijako, je po nich

adelakom12
22. nov 2019

pokial viem, tak sa to neda. :/

satanca
autor
22. nov 2019

To mi ani nehovorte, moje najoblubenejsie :( mam ich asi mesiac... a mozu ist do kosa? Boze!!! A to som prala na 30, tak ano je na stítku, aj zmykanie najniższe

adelakom12
22. nov 2019

joj to je mi velmi luto :/

odesi
22. nov 2019

@satanca nijak, ak su vynosene a starsie bohuzial, latku len tak neobnovis...

sisulia
22. nov 2019

@odesi Praveze pisala, ze ich ma iba mesiac 🙂
@satanca Bohuzial s tym sa uz nic neda robit. Jedine co by si este mohla skusit ich ist reklamovat s tym, ze si ich prala tak ako je na stitku a aj tak sa zrazili ale to neviem ci ti prejde lebo to moze povedat potom kazdy vies. Ja som takto prisla o svoj oblubeny sveter, hodila som ho do pracky ale s inymi vecami, nevsimla som si ho tam a ked som ho vytiahla bol polovicnej velkosti :/

moonlight1210
22. nov 2019

@satanca ak je to pruzny material, este by mohlo zabrat namocit do teplej (nie horucej) vody s vacsou davkou avivaze, nechat tak polhodiny macat, a potom rucne preplachat, v rukach jemne vyzmykat, ponatahovat do potrebnej dlzky a sirky a nechat takto ponatahovane uschnut. niekde na rovnej ploche (navrchu susiaka). resp aj zavesene, ak ich chces natiahnut do dlzky.

ale nemusi to byt uspesne. ved skus.
ak nie su z pruzneho materialu, tak uz s nimi asi vela nenarobis. takytom sposobom sa predlzia len minimalne.

oli18
22. nov 2019

Neviem si predstaviť materiál, ktorý sa pri 30-ke zrazí. Napíš zloženie.

koniarova
22. nov 2019

@oli18 veru, ani ja.

oli18
Odpoveď bola odstránená
asia83
22. nov 2019

@satanca Na tridsiatke sa zbehli? 😵 Nepribrali ste? 😉

satanca
autor
22. nov 2019

@oli18 primitivne reči si nechajte 🙂 tie šaty mám mesiac. Pred včerajším pranim boli Ok. Oprala som ich, vyschli, ráno som si ich obliekla a boli o 10 cm kratsie. Pochybujem, že som za noc vyrastla do výšky 10 cm

oli18
Odpoveď bola odstránená
zuzanaam
22. nov 2019

@oli18 pri 30 stupňoch by sa mohla zraziť vlna, najmä vtedy, ak teplota vody na pranie a pláchanie by bola iná. A nevadí, že nízka. Mne sa pri 30 stupňoch v práčke zrazila vlnená sukňa. Predtým som ju právala ručne pri rovnakej teplote a nič jej nebolo.

satanca
autor
Odpoveď bola odstránená
oli18
22. nov 2019

@zuzanaam mne sa pri ručnom praní na 30-ke nezrazil ani pulóver z angory.

oli18
22. nov 2019

@satanca kroť sa, ak ti došli argumenty. Vo vulgarizmoch máš slovnej zásoby dosť . Môžeš sa hanbiť. Si horšia, ako satanča👎

zuzanaam
22. nov 2019

@oli18 normálne ani mne, mám plno vecí z vlny, väčšinou periem ručne, ale raz som riskla a dala som niekoľko vlnených sukní do práčky na šetrný program "ručné pranie" na 30 stupňov. Zbehla sa len jedna jediná, ale zato riadne.

mishka81
23. nov 2019

Ja sa takto vyhybam 100 % viskoze, mala som saty z nej a nieze pri 30 ale sa zrazili dokonca pri rucnom prani. Zrazu boli uzsie a kratsie. Odvtedy vzdy citam stitky a cistu viskozu nekupujem.

marya2
4. jún 2023

@satanca Je to síce staršia téma, ale práve som si scvrkla nové šaty. Skúšali ste ten tip s kondicionérom? Podarilo sa? Ja som to skúsila, mokré naťahovala, zdalo sa, že pokus zabral, ale po vyschnutí boli šaty znovu zbehnuté. Niekde som čítala, že niekedy treba postup zooakovať viackrát, no neviem, moc tomu neverím.