Ako vrátiť zbehnuté šaty do normálneho stavu/normálnej pôvodnej veľkosti ?
pokial viem, tak sa to neda. :/
To mi ani nehovorte, moje najoblubenejsie :( mam ich asi mesiac... a mozu ist do kosa? Boze!!! A to som prala na 30, tak ano je na stítku, aj zmykanie najniższe
joj to je mi velmi luto :/
@odesi Praveze pisala, ze ich ma iba mesiac 🙂
@satanca Bohuzial s tym sa uz nic neda robit. Jedine co by si este mohla skusit ich ist reklamovat s tym, ze si ich prala tak ako je na stitku a aj tak sa zrazili ale to neviem ci ti prejde lebo to moze povedat potom kazdy vies. Ja som takto prisla o svoj oblubeny sveter, hodila som ho do pracky ale s inymi vecami, nevsimla som si ho tam a ked som ho vytiahla bol polovicnej velkosti :/
@satanca ak je to pruzny material, este by mohlo zabrat namocit do teplej (nie horucej) vody s vacsou davkou avivaze, nechat tak polhodiny macat, a potom rucne preplachat, v rukach jemne vyzmykat, ponatahovat do potrebnej dlzky a sirky a nechat takto ponatahovane uschnut. niekde na rovnej ploche (navrchu susiaka). resp aj zavesene, ak ich chces natiahnut do dlzky.
ale nemusi to byt uspesne. ved skus.
ak nie su z pruzneho materialu, tak uz s nimi asi vela nenarobis. takytom sposobom sa predlzia len minimalne.
Neviem si predstaviť materiál, ktorý sa pri 30-ke zrazí. Napíš zloženie.
Ja sa takto vyhybam 100 % viskoze, mala som saty z nej a nieze pri 30 ale sa zrazili dokonca pri rucnom prani. Zrazu boli uzsie a kratsie. Odvtedy vzdy citam stitky a cistu viskozu nekupujem.
@satanca Je to síce staršia téma, ale práve som si scvrkla nové šaty. Skúšali ste ten tip s kondicionérom? Podarilo sa? Ja som to skúsila, mokré naťahovala, zdalo sa, že pokus zabral, ale po vyschnutí boli šaty znovu zbehnuté. Niekde som čítala, že niekedy treba postup zooakovať viackrát, no neviem, moc tomu neverím.

nijako, je po nich