icon

Ako vybrať ideálnu navigáciu do auta?

12. aug 2025

Ako najefektivnejsie a najlacnejsie vyriesit navigaciu do auta? Mobil ma maly displej, original navigacia sa mi zda prilis draha. Rozmyslala som nad nejakym stredne velkym tabletom?

matusformanek
12. aug 2025

@anonym_autor ja by som si kupil nejaku lacnejšiu motorolu, cca do 130-150e. Myslite na to, že ten tablet musite aj niekam uchytit. mobil lapsie uchytite do držiaka. navyse, mne osobne viac pomahaju tie hlasove povely navigacie nez mapa na obrazovke. určite by som šiel touto cestou-čiže lacnejši mobil a waze / google maps

autor
12. aug 2025
@matusformanek

@anonym_autor ja by som si kupil nejaku lacnejšiu motorolu, cca do 130-150e. Myslite na to, že ten tablet musite aj niekam uchytit. mobil lapsie uchytite do držiaka. navyse, mne osobne viac pomahaju tie hlasove povely navigacie nez mapa na obrazovke. určite by som šiel touto cestou-čiže lacnejši mobil a waze / google maps

@matusformanek dakujem za nazor. Myslela som, nejaky mensi tablet

anonym_5b0c05
12. aug 2025

@anonym_autor a android auto sa nefunguje? Ak ano, klasika google maps / waze

mirola
12. aug 2025

naco chces kupovat samostatne zariadenie do auta? Ved staci telefon, ktory bezne pouzivas. Ja mam navigaciu v aute a ak potrebujem nieco rychlo hodit do nej tak ajtak to robim len cez tel. Zbytocne riesit nieco dalsie podla mna

anonym_e74e2a
12. aug 2025

@anonym_autor voľakedy pred 15-20r sme mali navigáciu čo mala polovičný displej ako mobil za stovku čo používam aj ako navigáciu teraz. Chodili sme vtedy chodíme aj teraz. Ako už bolo napísané dôležité je uchytenie, nie je nič horšie ako keď ti bude navigácia pri každom výmoli padať

gas1201
12. aug 2025

ak by sa dalo ja by som skôr išiel do výmeny autorádia za nejakú čínu čo podporuje apple carplay/android auto. čo máš za auto? ja som si kúpil čínske rádio do vw passat za 60e a pripojím si mobil cez carplay a zapnem waze a zároveň mám aj mobil pripojený pre hudbu/telefonáty.

autor
12. aug 2025
@gas1201

ak by sa dalo ja by som skôr išiel do výmeny autorádia za nejakú čínu čo podporuje apple carplay/android auto. čo máš za auto? ja som si kúpil čínske rádio do vw passat za 60e a pripojím si mobil cez carplay a zapnem waze a zároveň mám aj mobil pripojený pre hudbu/telefonáty.

@gas1201 to by bolo super riešenie. Hyundai ix35

gas1201
12. aug 2025

potom máš dve možnosti
1. objednať z nejakej slovenskej stránky kde ti poskytnú záruku, prípadné nejakú podporu a pod ale cenovka bude vyššia (ale stále to bude čínsky výrobok)
2. pozrieť napr aliexpress a objednať si a dať namontovať (najlacnejšie budu podľa mňa od 80e až po x stoviek)

treba si ale dávať pozor na to - väčšina lacnejších čínských rádii nedokáže dobre spracovávať naše radiove frekvencie. v mojom aute teda klasicke FM radio (expres, fun a pod.) mimo mesta ja takmer nepoužiteľné.treba s tým rátať že sa to môže stať.

príklad https://shorturl.at/CqmXv (je to aliexpress ale original link bol extremne dlhy) a zvoliť vhodný variant. ja by som šiel do aspoň 2+32GB minimum (RAM+ROM)

maranco
12. aug 2025

ideálne mobil + android auto, budeš mať tak cez dáta aktuálnu navigáciu aj s nehodami a zápchami

autor
12. aug 2025
@maranco

ideálne mobil + android auto, budeš mať tak cez dáta aktuálnu navigáciu aj s nehodami a zápchami

@maranco co znamena android auto? 🙈🙈🙈

maranco
12. aug 2025
@anonym_autor

@maranco co znamena android auto? 🙈🙈🙈

@anonym_autor je to dotyková obrazovka do auta ktorá sa prepojí s mobilom káblom alebo bezdrôtovo a cez to využívaš veci v mobile/aute
https://vosveteit.zoznam.sk/co-je-to-android-au...