icon

Ako vybrať lacný dátový paušál pre tínedžerov?

arieska
9. jan 2025

Ahojte, zakladám novú tému. Skúšala som hľadať aj v starších diskusiách ale predsa toto sú len veci, ktoré sa menia dosť často.
Moja otázka znie:
Mám 2 deti - teenagerov (17 a 13 rokov). Obidvaja cestujú do školy výhradne autobusom/vlakom, aj s prestupmi, potrebujem aby mali v telefóne dáta, aby si v prípade potreby vedeli pozrieť spoj domov, prípadne platba kartou.
Doteraz mal starší syn paušál z O2 (koľko pretelefonoval, toľko sme platili), mladší mal kredit. Potrebovala by som nájsť dátový paušál ktorý by nemusel mať veľa dát, skutočne len na to najnutnejšie a samozrejme za čo najnižšiu cenu.
Potrebujem aby to boli samostatné paušály, nie ako doplnok k nejakému inému čo majú napríklad rodičia pretože ja mám firemný telefón a manžel pracuje v zahraničí, takže na SK telefón nemá.
Za tipy ďakujem

jj_anka
9. jan 2025

Ak majú isic, tak yoxo od orange pozri

akinomel
9. jan 2025

@arieska možno Radosť - malá Radosť by vyhovovala... 7 EUR 100 minút a 4 GB

kabinka11
9. jan 2025

@arieska
Moja mladšia má radosť a staršia má od Orange, myslím že isic potrebovala, platí 17e a všetko neobmedzené.

maranco
9. jan 2025

@arieska keď nebudú pozerať videá cez dáta a naozaj používať len to čo potrebujú tak na kredit 4ka máš 1GB/2€ na mesiac a volania 0,05€/min/SMS
alebo potom tú malú radosť
na platbu kartou majú vydané svoje karty na meno?

kacena4
9. jan 2025

jednoznacne cez yoxo pausal cez isic maju tam 50G dat zadara a daju sa aj prenasat do dalsieho mesiaca - mesacne do 20€ da sa aj znizit pausal "predanim" dat

luliu
9. jan 2025

Za mňa yoxo - majú ho deti, aj ja a spokojnosť

nelca84
9. jan 2025

Syn (18) ma velku radost za 12e a je max. spokojny

arieska
autor
9. jan 2025

@maranco áno, karty majú na svoje meno

rebesita
8. feb 2025

@arieska tiež mám ten istý problém. Premýšľala som aj nad SWIPE od telekomu. Nepoznáte to niekto?

akinomel
8. feb 2025

@rebesita vyzerá zaujímavo, ale je iba pre mladých od 15 do 28 rokov. Ani som nevedela, že taká ponúka existuje.

ano12345
8. mar 2025

@rebesita poznam, jak yoxo, len tam netreba dokladat ziadnu isic, itic alebo euro26
plus si to mozes namixovat podla seba, kolko minut/sms, dat a aka rychlost

uctik
9. sep 2025

@rebesita yoxo od orange maju neobmedzene data aj volania za 20€, pokrytie moze byt miestami aj lepsie ako telekom, swipe je tiez fajn napr. Ak si vyberies 50GB s 3 mbps to mas za 14€ pri tej rychlosti to nikdy deti neminu + tam je este 26GB navyse k tomu ( mozno bude stacit aj 15GB s 1 mbps za 8 ..., no a volania napr. 4ka na kredit, ja to tak mam a myslim, ze dodnes je najvyjodnejsie mat 2 slovenskych operatorov v mobile, kedze ceny su ake su.

uctik
9. sep 2025
@ano12345

@rebesita poznam, jak yoxo, len tam netreba dokladat ziadnu isic, itic alebo euro26
plus si to mozes namixovat podla seba, kolko minut/sms, dat a aka rychlost

@ano12345 pri yoxo potrebujes isic, itic .....

uctik
9. sep 2025
@akinomel

@rebesita vyzerá zaujímavo, ale je iba pre mladých od 15 do 28 rokov. Ani som nevedela, že taká ponúka existuje.

@akinomel cenovo je to dost podobne radosti, Swipe sa oplati hlavne s vyssim objemom dat a rychlostou, alebo naopak s nizkym objemom a pomalim internetom,telekom moze mat trosku lepsi signal, ale kedze obaja aj telekom aj O2 zdielaju svoje siete, tak je to skoro narovnako 😀.

Vo vseobecnosti ma radost lepsiu ponuku ak, berieme do uvahy, ze ponuka 100GB za 17€ s 20 mbps, v tejto cene Swipe ponuka tiez 100GB ale s 10 mbps. + Radost to ponuka pre kazdeho, nie len pre mladych ludi.

niekto2hy
9. sep 2025
@uctik

@akinomel cenovo je to dost podobne radosti, Swipe sa oplati hlavne s vyssim objemom dat a rychlostou, alebo naopak s nizkym objemom a pomalim internetom,telekom moze mat trosku lepsi signal, ale kedze obaja aj telekom aj O2 zdielaju svoje siete, tak je to skoro narovnako 😀.

Vo vseobecnosti ma radost lepsiu ponuku ak, berieme do uvahy, ze ponuka 100GB za 17€ s 20 mbps, v tejto cene Swipe ponuka tiez 100GB ale s 10 mbps. + Radost to ponuka pre kazdeho, nie len pre mladych ludi.

@uctik ,,obaja aj telekom aj O2 zdielaju svoje siete, tak je to skoro narovnako " Nezavadzaj.