Ako vybrať šumivé víno so zlatom?
Zienky, poradte mi nieco stylove a zaroven chutne na mensiu prilezitost. Nie som znalec, ale chcela by som prosecco alebo vino so zlatom..mate najake oblubene?
My sme raz dostali do daru šumivé so zlatom, nejaké luxury niečo, mne to nič nehovorilo, ale teda pekné na efekt, víno samo o sebe o ničom... tak možno, že čo neodporúčam 😅 ... a trošku sa obávam, že to bude prípad drvivej väčšiny takýchto darčekových vin...
Skus sumive vino luxury gold. Obsahuje aj broskyňový likér. Chutilo nám...
Ahoj, moj muz je somelier ale fakt skvelý. To noe lebo je to môj muž ake nadšení boli z neho aj 3 šéfovia 4☆ hotelov, v ktorých sme robili.
O týchto vínach vzdy hovoril, že je to gíč a chuťovo nič moc. A to vypije kludne aj nirmalne víno za 6 e sedmičku. Teda nie ze dobre víno je len od 150e vyššie.
Ak chces to víno pre ľudí, čo si zakladaju na na "zlatom luxuse" kúp hocijaké, prd sa tomu rozumejú. Koli tým trblietkam ti ho vychvslia do neba! Pokial chceš víno pre niekoho, kto si ho aj rad vychutná kúp radšej bez tých zbytočných smeti a kvalitnejsie.
Ak chceš niečo štýlové, tak odporúčam kvalitné víno. Víno so zlatom nie je štýlové v ničom a hlavne pri týchto vínach nemožno hovoriť o kvalite.
@tamitamitami ale Tokaj musí mať človek rád, kto má rád suchšie vína, tak Tokaj bue príliš sladký a aromatický a doslova nepitný.
Včera som pozerala v kauflande glitter spritz, vyzeralo to zaujímavo. U nás je vyložené tam kde všetky aperitívy. Stálo okolo 15€.
@eva8
a vieš ci pijú skôr suché ci polosladké, biele, červené 🙂? To by bolo super zistiť. Ja by som ti napriklad vedela odporučiť Vino Hruška. Sú z Moravy a vína si chválil aj môj muž. Maju dokonca aj nealko verziu a červené je od alka takmer nerozoznanie. Aj cenovo je prístupné. Kúpila som vo vinárne v Trenčianskej Teplej ale majú aj internetový obchod myslím. Aj tie šumivé od nich sú fajn.
Ak zistíš, ktoré majú radi tak ti môžem napísať aspom niečo konkrétnejšie, ci udať smer ak chces 🙂 Pekný deň ti prajem.

ja milujem víno z ríbezli. červenych aj čiernych. ak klasicke z hrozna, tak Rose, ružové víno.