icon

Ako vybrať zrelý melón?

zuzulienocka78
20. máj 2025

Ahojte, podarilo sa už niekomu kúpiť tento rok dobrý melón?
Poprípade, nemáte nejaký trik, ako zistiť, či je už zrelý, či kúpiť/nekúpiť?
Muž po nich ťuká, ale teda nevšimla som si, že by zrelý melón vydával lepší zvuk 🙂

pribinak
20. máj 2025

Tak na dobrý melón si budeš musieť estw počkať. Toto je dovoz a na sladké šťavnaté letné melóny sa ro nechytá

ivuska027
20. máj 2025

Ja som tento rok mala už 2x. Bol cerveny, šťavnaty, ale chýbala mu sladkosť. Ešte počkám aspoň mesiac.

veronika2316
20. máj 2025

Ja som ani minulý rok v obchode nenatrafila na dobrý ale moja mama mala na záhrade minulý rok a teda také výborne sladké som dlho nemala tak dúfam že aj tento rok zasadí 😊

zuzulienocka78
autor
20. máj 2025
@veronika2316

Ja som ani minulý rok v obchode nenatrafila na dobrý ale moja mama mala na záhrade minulý rok a teda také výborne sladké som dlho nemala tak dúfam že aj tento rok zasadí 😊

@veronika2316 Minulý rok nám všetky chutili ako tekvica, bez chuti. Aj sme sadili - prvý krát, ale asi neskoro, začal kvitnúť v auguste 🙂

veronika2316
20. máj 2025
@zuzulienocka78

@veronika2316 Minulý rok nám všetky chutili ako tekvica, bez chuti. Aj sme sadili - prvý krát, ale asi neskoro, začal kvitnúť v auguste 🙂

@zuzulienocka78 áno presne aj ja som mala pocit že jem uhorku ale tie domáce boli výborné mali sme ich myslím že niekedy koncom augusta ale už si nie som istá a aj keď niektoré boli bledé aj tak boli fakt riadne sladké

1ryba
Odpoveď bola odstránená
sisska96
20. máj 2025

Ešte sú naprd. Aj naši kupili a nedalo sa zjesť

sisska96
20. máj 2025

Ale tu na SK už nepredávajú dobrý melón, iba šmejdy

babushkaem
20. máj 2025

Ja som dnes kupila v bille a sama som bola prevapena, aky je super

momka
20. máj 2025
@babushkaem

Ja som dnes kupila v bille a sama som bola prevapena, aky je super

@babushkaem Aj my sme dnes kúpili v Lidli v akcii za 0,79 €/kg a je krásny červený a sladký, tiež nás to veľmi prekvapilo.

karolinakr
20. máj 2025

najlepšie melony ti prinesu z Grecka, ktoré predavali po ceste, asi 2x take veľké ako tieto

zuzulienocka78
autor
21. máj 2025
@momka

@babushkaem Aj my sme dnes kúpili v Lidli v akcii za 0,79 €/kg a je krásny červený a sladký, tiež nás to veľmi prekvapilo.

@babushkaem
@momka A nejako špeci si vyberáte? V článku, čo odporučila kočka vyššie je, že treba ovoňať, ohmatať :-/

momka
21. máj 2025
@zuzulienocka78

@babushkaem
@momka A nejako špeci si vyberáte? V článku, čo odporučila kočka vyššie je, že treba ovoňať, ohmatať :-/

@zuzulienocka78 Zvykneme poťukať, aj po vizuálnej stránke vyberáme, ale často sa stáva, že to nevyjde, takže poradiť neviem.