Ako vypnúť/zresetovať hlavu od všetkého?
Ahojte,v poslednú dobu všetko na mňa padá,mám všetko na starosť.Deti,domácnosť,povinné platby,vyberať si výlety ,čo kúpiť,proste o všetkom sa rozhodujem ja.Vedela som že chlap nerád sa stará.Zo začiatku mi to nevadilo,som si to užívala že ja som hlava rodiny a o všetkom sa rozhodujem,mám na starosti aj všetky peniaze a gazdujem z toho.Muz bol rád že sa nemusí starať a bol pokojný a spokojný.Kupili sme dom,riešili prerábku,ja som jazdila denno denne a vybavovala dohadovala sa s robotnikmi.Lebo som bola doma na RD s dieťaťom.Tak to bolo logické že ja riešim všetko.Manzel chodil do roboty.Uz dva roky bývame,ešte stále je čo prerobiť na krajšie aj vnútri aj na dvore v záhrade.Mame dve malé deti 3 a 5 r.Niekedy to dá ozaj zabrat.Deti keď sú choré,riešiť doktorov, všetko okolo toho.Mozno mi napíšete že čo sa sťažujem že to je normálne a to má na starosti každá žena.No chcela by som aspoň na chvíľu sa vypnúť,zresetovat hlavu a nabrať nové sily,len neviem ako.Chyba mi aj opora a podpora,keby mi niekto povedal že neboj,to zvládneš a bude dobre.
Spraviť si jeden výlet s rodinou. Nemusí to byť výlet kde je drahé vstupné a treba cestovat kilometre. Proste jeden deň, keď budete mimo domu, všetci a užijete si.
vies co, akoby som to skoro ja pisala 😀 tiez som sa potom dostala do takehoto stavu... ja este popri RD som chodila do prace a ked bolo treba deti "upratat" tak som ja organizovala ze kedy ku ktorej babke, kempu apod. Dospelo to az tak, ze sa mi zdalo, ze je tolko toho, ze uz ani s muzom nemame na seba cas a zacali sme sa od seba vzdalovat... nedokazala som si pre seba najst cas, ani knizku precitat, nic... v maji sme si s muzom zaviedli, ze raz do tyzdna ked zanesieme deti do skoly, skolky, ideme spolu v klude na kavu a ranajky... tam sa vela rozpravame a hlavne v klude... ja som sa vyzalovala z mojich pocitov, ze chcem uz aby bol on viac hlava rodiny, on si tiez povie vzdy svoje a naozaj pomohlo... a ja som zvolnila.. nemam navarene, nemam. mam bordel mam. uz to ignorujem. po praci chcem byt s rodinou, nielen mat povinnosti. treba mysliet na seba! ked chcem byt sama, poziadam manzela, nabalim mu deti a chodte niekde na pol dna. rovnako aj on chce obcas sadnut, vypnut hlavu a pocuvat hudbu. berem vtedy deti ja, nech sa aj on zresetuje.
@viestta V júli sme mali veľa takých výletov aj do prírody čo boli úplne zadarmo,aj na miesta kde bolo treba platiť.Uzili sme si pekné dni aj s deťmi ako rodina.No neoddychla som si.
Tak potom sa dohodni s mužom, že pôjdeš niekde sama. Alebo dajte deti starým rodičom a choďte vy sami niekde.
@elizita On by sám nezobral von deti,keďže nejak moc sa nestará o nič.Tak aj deti viac ťahajú ku mne ako k nemu.
@viestta Jedna babka nevládze strážiť,druhá ešte chodí do roboty.
Ruku na srdce, my zeny (takmer vsetky) sme chceli mat vo vsetkom posledne slovo. Kam sa pojde na vylet, na dovolenku, s kym sa budeme kamaratit ako rodina, vsetko okolo deti a domacnosti, skol, skolok, letnych taborov, oslav, bank, uverov ...... atd. A pokial je zena sikovna a vie si vselico okolo stavby domu zratat a predstavit, chce mat aj v tomto navrch. A z toho potom vyplyva to pretazenie. Vymenis rozhodovanie za pokoj?
@roja01 To zas nie nevymenila by som to.Vidim aj z druhej strany ako to vyzerá.Mam kamošky čo manžel sa rozhoduje kedy kam idú na výlet alebo na návštevu,vydelí im peniaze a viac nedostanú z toho musia vyjsť atď atď.To by som si ja nedala.Mne vyhovuje že u nás ja sa rozhodujem o všetkom.Len mám aj oveľa viac naložené na pleciach.
tak nemusia ist von len... moze ich zobrat na navstevu k starym rodicom.. nemusite chodit len ako rodinka.. alebo k jeho kamosom... co je to za otca co netravi so svojimi detmi cas aspon nejako? chapem, ze nie kazdy vie zobrat svoje aj susedove deti a kopat si s nimi loptu alebo hrat nahanacky.. ale snad niekam na navstevu alebo detskeho centra, kde nemusi on robit animatora, to vie kazdy
Pánovi manželovi vysvetli, že deti sú jeho a nech preberie úlohu otca v domácnosti.
Toto zvláda každa žena samoživiteľka. A reset? Dobrá kniha, vaňa plná vody, pohár vína, príroda, atď / nie vždy mi to pomôže
Pokial je zena inteligentna a tolerantna je vsetko OK, ale ked chce o vsetkom rozhodovat a kasle na potreby muza, nech potom od neho neziada, aby sa vzdy staral o len o to, co sa jej hodi. Ak su muzi uplne vynechavani z rozhodovania, rezignuju a nestaraju sa...
Trocha nerozumiem. Tebe vyhovuje, ze riesis doma veci za dvoch a o vsetkom rozhodujes a pytas sa, ze ako zresetovat a nabrat novych sil.
No realne ked zastavas prace vas oboch, cize za dvoch ludi, tak ten priestor mas minimalny a niekde to u teba "vykypi", vacsinou odide cloveku zdravie, ci sa mu zhorsia vztahy v rodine, s priatelmi.
Ak chces mat viac priestoru pre seba, mat podporu, mat ochrancu, mat teda skutocneho muza - je potrebne zist z "piedestalu" a zacat byt realnou partnerkou. Lebo partnerstvo je prave o tomto - o vzajomnom doplnani sa, pomoci, spolupráce, nie ze na jednom zostane vacsina veci a on pada na hubu a druhy si to de facto uziva. Nepises, ze pracujes, ale ak nastupis do prace, prirodzene tvoj muz bude ratat s tym, ze "bude o neho dobre postarane"
@roja01
ja som od tohto uplne upustila a velmi "dobrym vzorom" mi v tomto boli starsie zeny, vacsina z nich frustrovana, vycerpana, chorlava, bez vlastneho zivota, priatelov... cely zivot len otrok domaci.
Vzdy ked nieco nestiham, nemoozem to riesit polozim si otazku " a čo sa stane, ked to nespravim?". V 90 % pripadov absolutne nič dolezite 😉
@elizita Kamarátov nemá manžel,on je len s nami doma a sám ani von nejde.On je taký samotár,nemá rád spoločnosť ľudí.
@zmrzlinka2021 Ešte som na RD.Ano keď nastúpim do práce bude ešte menej času aj síl na všetko.
Ja si myslím,že nie je dobrý ani jeden,ani druhý extrém.
Rozhodovať by sa mali manželia +-spolocne,sem tam mat "naviac" niekde v oblasti,kde je to mužská,či čisto ženská záležitosť.
Ženy často sú ako stíhačky,všetko mať pod palcom a potom to nerobí dobrotu ani im,ani manželstvu.
A starostlivosť o deti je úplne speci kategória.
Otec je odsúvajú,lebo "nevie" a potom ako deti rastú jasné,že je všetko o žene a na žene
Buď sme rodina alebo sme každý sám vojak v poli a sám víťazom.
Vyčerpáva to.
Zmeňte štýl vedenia rodiny,dosť to pomôže všetkým.
No podla toho co si napísala ti zresetovanie hlavy nepomôže lebo o pár dní budeš zase tam kde si. Musíš zmeniť spôsob ako fungujete. Spustiť viac z nárokov, automatizovat co sa dá, nesnazit sa robiť všetko perfektne. A hlavne, muž sa musí rovnakým dielom starať o svoje vlastné deti.
Chlapovi dat deti a zober kamosku a chodte na wellness..aspon jeden den jedna noc..neboj muz bude donuteny sa po starat..

Ahoj. Až na tie peniaze, sme na tom podobne. Ja mu sem tam nechám deti a idem von so psíkom na prechádzku, k susedke na kávu, na bicykel, či si zaplávať. Môj muž je chápavý, takže vie, že aj ja potrebujem čas na seba 🙂