icon

Ako vyriešiť problém s neotvárajúcim sa kufrom auta?

13. jún 2025

Zienky,vyliala sa mi voda zo zle uzavretej flase v kufri,natieklo to do tej "priehlbinky" ako sa zacvakava kufor,samozrejme co sa dalo som vyutierala,avsak prave som zistila,ze mi nejde otvorit kufor.moze to byt kvoli tej vode?p.s. muz ma zabije🤦‍♀️

tato_
13. jún 2025

Voda v tychto teplotach rychlo vyschne, ak to bola sladka ochutena voda, tak ti sladidlo mohlo zalepit mechanizmus. Treba to otvorit, mozno pouzitim trocha sily a vystriekat mechanizmus wd40-kou.

tundra
13. jún 2025

Kable a mechanizmus su vo dverach,v "Priehlbinke" je len oko,prisrobovane o karoseriu.

autor
13. jún 2025
@tundra

Kable a mechanizmus su vo dverach,v "Priehlbinke" je len oko,prisrobovane o karoseriu.

@tundra co je prosim Ta to "oko"?

autor
13. jún 2025
@tato_

Voda v tychto teplotach rychlo vyschne, ak to bola sladka ochutena voda, tak ti sladidlo mohlo zalepit mechanizmus. Treba to otvorit, mozno pouzitim trocha sily a vystriekat mechanizmus wd40-kou.

@tato_ nejde mi to ani na silu,auto mame mesiac,este v zaruke,no to sa napocuvam ked pride domov🙄ano,sladka voda to bola

senta_sofia
13. jún 2025

Nemohla si tam pri utierani mechanicky nieco zacvaknut? Skus podla znacky auta pozriet nejake video na youtube

tundra
13. jún 2025

Odborne sa to vola zapadka kufra zamku.Kazde auto ma trochu iny system.

tato_
13. jún 2025

Kufor otvaras klucom, tlacidlom na kluci alebo nejakou mechanickou packou?

marsmykkok
13. jún 2025

cez zadné sedadlá sa nevieš dostať k tomu mechanizmu a nejako to uvoľniť?

marsmykkok
13. jún 2025

A hlavne kľud, ak to len lepí možno pomôže stačí chvíľku počkať a teplom to nebude držať tak silno už alebo to opraví muž alebo servis. Ale je to banalita úplná, to pôjde to určite dať do pôvodného stavu, horšie by bolo keby zadreš motor alebo prevrátiš auto na strechu, toto naozaj do budúcna vôbec kvalitu auta neovplyvní, len teraz sa s tým muž potrápi alebo dáte pár eur v servise aby to uvoľnili.

autor
13. jún 2025
@marsmykkok

cez zadné sedadlá sa nevieš dostať k tomu mechanizmu a nejako to uvoľniť?

@marsmykkok ani nie,ani netusim kde je taky mechanizmus🤦‍♀️a platnicky by mi asi tiez nevydrzali,nedavno som bola na obstrekoch,radsej si asi vypocujem blbe pripomienky,ako by ma mali odtail hasici vyberat potom😀

autor
13. jún 2025
@marsmykkok

A hlavne kľud, ak to len lepí možno pomôže stačí chvíľku počkať a teplom to nebude držať tak silno už alebo to opraví muž alebo servis. Ale je to banalita úplná, to pôjde to určite dať do pôvodného stavu, horšie by bolo keby zadreš motor alebo prevrátiš auto na strechu, toto naozaj do budúcna vôbec kvalitu auta neovplyvní, len teraz sa s tým muž potrápi alebo dáte pár eur v servise aby to uvoľnili.

@marsmykkok dakujem,tiez som si tak povedala,ze sestra prevodovku nedavno odpalila,myslim ze z 3 do 1 dala,ale bokom😀a toto je len kufor,sice zamrzi ale tak co uz

aalt
13. jún 2025

Tam uz dokopy nic nebyva, len mechanicke oko. Zatvaraci kechanizmus byva v tych zaklapacich dverach. Rad sa necham poucit ak sa mylim. Do kufra sa da dostat cez sedacky, to bude podla mna nejaka prkotina, alebo nieco s tym vyliatim nesuvisiace.
Nepises ako to otvaras, ci mas automaticke, dialkove, tlacidlo, packu pri volante v aute ...