Ako vznikol svet a vesmír?
Vie na toto dnešná veda odpovedať? A nemyslím nejaký náboženský pohľad (nejaky dedusko na oblaciku nič také).. Áno je nejaká darwinova teória, ale kto zaručí,že je 100% pravdivá? To mohla byť tiež jeho hypotéza. Môžu byť aj iné fyzické svety, kde sú ľudia napr na vyspelej technologickej a zdravotnej úrovni, môžu žiť o stovky rokov dlhšie ako my?
Ja myslím, že práve ten náboženský pohľad všetko vysvetľuje. Ale záleží od toho, že či chceš úprimne poznať pravdu. Veda a viera si neprotirečia.
Veda na to doteraz neprišla ale na Mk určite nájdeš presnú a 100% pravdivú odpoveď 😃👍
@larinka552 🤣🤣🤣🤣👏👍
To nevie na 100% nikto. Proste neexistuje jasná odpoveď a zbytočne sa trápiť nad niečím, na čo v danom momente nemáme žiadne presne vysvetlenia a dokazy
Veriaci na to majú odpoveď, neveriaci vlastne tiež a záleží na tom, čomu chceš veriť konkrétne ty 😊
@larinka552 preco hned takto? Mozno sa len zamysla nad zivotom, jeho zmyslom, chce len podiskutovat, nejde skrz mk objavit a najst zmysel zivota a povod vesmiru. Ale tu je vela mudrych ludia a ja si ich nazor rada precitam. Ak tu, smaozrejme, nejde niekto pisat nazor ala plocha zem
Odporúčam podvast Kvantum ideí https://kvantumidei.podbean.com/e/zaciatok-vesm...
@victoriab jednoducho mi to prišlo trochu vtipné položiť takúto otázku práve na tejto stránke...
Asi pre to, že to nevie nikto na svete, vedci na to neúspešne hľadajú odpoveď niekoľko desaťročí, je to otázka stará ako ľudstvo samo. Tak čo čaká od modrého koňa? 😃 Kde sa dookola riešia tehotenské testy a rodinné problémy.
Ako vznikol svet môžme každý len niečomu veriť, ja verím Bohu 🙂
Niektoré mamičky na modrom koníku to 100% budú vedieť. Oni sú vševediace 🙂
@larinka552 viem, rozumiem.ti 🙂 ja si ale celkom rada precitam rozne nazory
@stastnamanzelka ale na toto už odpoveď predsa existuje 👍 Vajce bolo prvé 😃 Lebo sliepka je potomok dinosaurov a dinosaury znášali vajcia, takže vajce bolo prvé 😃
Tu je to pekne vysvetlené 🙂
A čo tak kvôli čomu vznikol svet a za akým účelom sme tu. 🙂 Aký autor, taký zámer.
Toto si pozrite… deti v škole to vedia a baví ich to
https://www.youtube.com/watch?v=wC7ENXliw4Y@stastnamanzelka
@larinka552 Na toto ináč prišiel môj syn, ešte v r. 2021som to sem písala do témy Perly našich detičiek..." 😃🥚🦕:
@h2 no ak na toto prišiel sám a nevidel to niekde, tak klobúk dole, múdry chlapec 🙂👍
Darwinova teoria povodu druhov nema nic spolocne so vznikom vesmiru
"Podľa našich predstáv sa pred tým vesmír exponenciálne rýchlo zväčšoval – zdvojnásoboval sa a zdvojnásoboval. Čísla sú neuveriteľné: ak by sme začali s vesmírom menším ako jeden atóm, bol by omnoho väčší než celý pozorovateľný vesmír (s 350 miliardami galaxií) za menej než milióntinu milióntiny milióntiny milióntiny milióntiny sekundy."
zdroj: https://www.veda-technika.sk/teoria-velkeho-tre...

Toto je téma pri ktorej ľudský mozog nikdy nebude na takej úrovni aby dokázal pochopiť vznik vesmíru.Hocijaká teória ti nezodpovedá otázku ako to celé vôbec vzniklo a z čoho.
Pretože aj veľký tresk sa musel z niečoho vytvoriť a to niečo tiež.
Toto nedokážeme pochopiť odkiaľ sa to vzalo.Poznáme čas a priestor nič iné nepoznáme čo by nám dávalo zmysel.