Ako začať s pravidelnou starostlivosťou o seba?
Baby ako sa starate o seba? Naozaj by som potrebovala rady, nebola som k tomu vedená, moja mamina ,vyzerá na staršie ako je , pretože žiadne krémy ani nič nepoužíva ..a ide o to ,že som bola 7 rokov doma , počas ktorých som pri deťoch total zlenivela, teraz chodím do roboty už rok a vôbec ,ale vôbec sa neviem dostať do toho ,aby som sa o seba starala ..som smutná z toho, už aj od muža počúvam narážky , že toto ,alebo tamto ..nechcem mať zámienku ,že nevidela som doma ,tak teraz som taká istá..pomôžte mi prosím ako ísť na to? Som zanedbaná , naozaj viem to o sebe a vôbec sa mi to nepáči ..pomôžte mi ..
@deti95060810 hneď základe kaderníčka,manikúra pedikúra,kozmetika skús raz a uvidíš čo sa ti zapáči.Zaklad na pleť kyselina hyalurónová,retinol ,aha kyseliny,vitamín c ,vitamín E,masáž tela suchou kefkou,telový a pleťový krém .Pre telo základ cvičenie,to je rýchla chôdza,beh, bicykel,doma obyčajný plank, drepy,vyskoky ak bývate v baraku úplne úžasné máš schody
Ak máš peniažky,botox,kyselina hyalurónová injekčné,na telo sú strojové masáže,na chlpy IPL lumea alebo Bauer, Braun
Odporúčam poňať tú seba-starostlivosť viac holisticky a nekultivovať iba telo.❤️
A ako zanedbaná? Lebo ja si vlasy nefarbim,nelicim sa, nechty nelakujem.a necítim sa zanedbana. Vlasy umyté,sprcha každy deň,nechty čisté, krátke, oblecko čisté ozehlene. O pleť sa snažím konečne starať, čistenie, hydratácia atď.
Zacni tym, ze si das do mobilu pripomienku 2x rocne "objednat sa ku kadernikovi" (ak mas polodlhe, alebo dlhe vlasy).
A zvysok zacni zapajat postupne.
Kup si trebars farebny balzam na pery (najlepsie na zaciatok viac prirodzenej farby, nie cervenej) a aspon si rano natri pery. A ked pojdes z prace, tak zas.
Nezabera to vela casu a tvori to navyk upravit sa. Casom zistis, ze uz vopred v hlave ratas s tym, ze este si musis urobit pusu.
Popritom si neskor zapojis precesat vlasy kabelkovou kefou. hned to posobi lepsie, aj ked vlastne nic extra neurobis.
Nemusis sa dostat do stavu, ze budes robit celotvarovy makeup s konturovanim , atd. Staci, ak dojdes k tomu, ze ziskas navyk udrziavat si obocie, naniest nan farbu, urobit si linku (mozno maskaru) a dat jemny ruz/balzam. Len tak rychlo par tahmi a si do piatich minut hotova.
Vecer to zas potrebujes odlicit. Ani to nezabera vela casu. Ale uz ziskas navyk si umyt a nakremovat plet.
Ono to pride postupne. Nemusis robit nic velke.
prosim ta hlavne tu nepocuvaj botoxove krasavice... najdi si dobru kadernicku -uces je zaklad.. zakladnu hygienu zvladas snad a kremy - mas tu skupiny kde poradia napriklad https://www.modrykonik.sk/group/1951/ oblecenie -ozivit satnik niecim modernym ale nie prehnane .. nemusis za to dat majland ... upravene nechty tiez nestoja vela ... ak nemas skusenost najdi si odborneho poradcu(nie mlm predaj ako mary kay a podobne) farebna typologia kozmeticka kt nezaraba na predaji produktov tiez poradia ...
len si nedaj hned spravit hrube obocie !!! to je casta chyba...vlasy su najviac-podla toho ake mas vlasy,ci dlhe alebo kratsie-daj si ich nejak prestrihat,zrevitalizovat a mozno nejaka nova,ale nie drasticka zmena farby-dofarbovanie je otravne a odrasty vyzeraju zufalo...kremov vsade plno,najdi si podla svojich financnych moznosti alebo sa porad s kozmetickou /ale nie ml predajkynou/-dolezitejsie je aby si nabehla na kazdodennu rannu a hlavne vecernu rutinu-od cistenia pleti az po masaz,ktoru zvladnes aj sama,,,casom sa ti to zapaci,ked budes prebudzat v sebe zenu...ak sa na to citis,daj si spravit gelove nechty,ale kratke a vkusne /pazury su nemoderne a kriklave farby posobia lacno/...a nezabudaj na parfem...ani malovat sa nemusis prehnane-staci mascara,lesk na pery, trochu prifarbit obocie,mozno trochu pudru na tvar /po nom vyzera hned luxusnejsie/...netreba toho vela, napriek tomu taketo nenarocne hyckanie sa dost rychlo prejavi...a hyb sa-co z pestovanej tvaricky,ked je telo ako mlandrava huspenina...a rozhodne si kup nejake nove oblecenie,to ta nakopne.ale ziadne cirkusove sezonne trendy...
Co je zanedbana?tucna ale alebo co? Lebo nafarbit si doma vlasy a jemne malovanie zaberie minimalne casu, nechty prelakujem 2 x do tyzdna a vyzeram k svetu 😉
Najdi si raz ‐ dvakrát do tyzdna cas na cvicenie podla Tvojho gusta. Dostanes sa medzi ludi, odkukas ucesy, licenie, obliekanie a vyvetras hlavu. Do kadernicky investuj a chod aj ku kozmeticke. Najlepsie poradi pidla stavu pleti. Ja mam napriklad 38 rokov a plet bez jedinej vrasky, zbytocne by som pouzivala kremy a sera podla reklam. Kozmeticka v tomto poradi najlepsie‐aj upravi obocie. Licenie tiez staci dobry bb krem, puder, licenka, riasenka a ruz. Chod drobnymi krokmi, nenavalaj toho vela na seba, z tej zmeny musis mat radost a nie povinnost.
Ja nesmelo hlasujem za svoje pekné prirodzené ani nie veľmi dlhé nechty. Dámska ruka je krásna sama o sebe.
@syslik81 "uces je zaklad." absolutne suhlasim. Dobry uces a upravene obocie urobia vela. Zmenia kontury tvare a vyraz oci (a tym vyzarovanie tvare) na pockanie. A tym moze zrazu i priemerna zena vyzerat dobre.
Ak niekto chce dlhsie vlasy, ale nema ich prave huste (alebo ich ma aj huste, ale jemne, tenke), tak polodlhe vlasy su najlepsie.
Stale sa s nimi daju vcelku kuzlit ucesy a nie su tazke, netaha ich vlastna vaha k zemi a nie su na vrchu hlavy hned ulizane v smutnej tenkej vrstve, ze im ani desat stylingovych pripravkov nepomoze.
Ak ich ma clovek menej, prave pri takejto dlzke sa zda, ze aj tak maju objem, pretoze su odlahcene a nadvihnute. A potom posobia opticky hustejsie.
Za mna je zaklad dobra postava(kazdy chce to, co nema😅😅😅) chude zeny podla mna furt vyzeraju dobre. My ostatne sa uz musime obracat
Velmi zaujimava uvaha. Mna by zaujimalo, preco Vas to trapi, prave toto konkretne, ci nap.Vam nieco v zivote chybali podobne, ci to neprameni z toho 🙂 dcerka sa moze hrabat napr.v hrebenoch, gumickach a pod. Make up ma byt sluha, nie pan 🙂
Zašla by som na vlasy, manikúru, pedikúru, kozmetiku a nechala si poradiť čo a ako. Inak na vlasy kúpiť okrem šampónu určite masku a nejaký olejček, nechodiť spať s mokrými ale vyfúkať pred tým, ono to urobí aj pekný look, chodiť na farbu s podstruhnutie aspoň 3 krát do roka. Čo sa pleti týka tak záleží akú pleť máš. Určite kúpiť čistiaci gél, tonikum, platový krém na den s spf a na noc bez, plus ešte nejaké séra zamerané na tvoj typ pleti a tvoje problémy s ňou. Aspoň raz za týždeň masku a ak chceš aby ta pleť fakt vyzerala, tak aspoň raz za dva mesiace na ošetrenie ku kozmetičke. Samozrejme upraviť obočie, vytrhať fúzy 😃. Inak okrem týchto všetkých produktov určite sa aj o postavu treba starať, takže ideálne fitko, alebo ak nechceš tam tak teraz v zime beh, posilňovanie doma a v lete bicykel korčule. A nezabúdať na stravu a pitný režim lebo bez toho môžeš robiť čo chceš ale neodrbes to. Líčenie podla mňa nie je nutnosť, ale samozrejme záleží aj kde pracuješ a ako vyzeráš. Sú ženy, ktoré vyslovene potrebuju aspon trošku zvyrazniť obočie, troksu hnedý tieň do ohybu, riasenka, korektor a nejaké jemne lička a aspon ofarbeny balzam na pery
Fuuha, tá rada, že hneď botox a kyselinku pichnúť.. 🤦🤦
Šport, šport a šport. Vitamíny, kolagén, pleťová rutina, zmena šatníka, vlasy, nechty, obočie.
@kubkovamama čo je zle na botoxe a kyseline
@minenkak ahoj, prosím ťa IPL lumea odstráni naozaj chĺpky? Mne kedysi aplikovala v 3 sedeniach pulzné svetlo kozmetička, vôbec žiaden efekt sa nedostavil. Ďakujem.
@jakubrianka https://epilatory-a-depilatory.heureka.sk/beure...
Ja mám tento a ja som veľmi spokojná a čo sú tu diskusie tak si chvália lumeu
@minenkak ďakujem, pozriem sa 🙂.
@minenkak len čo to bude robiť po rokoch, vieme? Ja by som sa tiež prihováral za prirodzenosť, nie (možno dočasnú) dokonalosť.
@minenkak nevšímaj si to, proste sú ľudia, ktorí estetické úpravy vnímajú len cez extrém :D môj muž mi “zakazal” ísť na botox a viečka a nakoniec si to ani nevšimol, po týždni som mu povedala.
@madeincssr a kto píše ísť do extrému, všetko jemne a decentne a botox a už faaak dlho používa, takže je odskúšaný
Ja sa nemyslím že je to až tak krémami alebo bohužiaľ skôr genetikou a potom životným štýlom (strava, stres, pohyb, fajčenie, alkohol,...). Ja som mladá, ale vyzerám na oveľa staršie. Vrásky sa mi zacali objavovať už v 22 a ro pravidelne každý deň používam hydratačné krémy, nepijem nefajčím. To neznamená prestať sa o seba starať. Len ti vravím že môžeš byť sklamaná ak to nepomôže...ja už jedine botox hehe
Koľko máš rokov?
- vyvážená strava + denne si dám aspoň pol hodinu na rotopede,
- pravidelná laserová epilácia lumeou,
- prirodzené nechty, vlasy (žiadne umeliny, obyčajný lak, vlasy nefarbim, podsrihujem sama, občas kaderníčka)
- tetované obočie a PMU pier,
- pestrý šatník,
- veľmi dôležitá je spokojnosť v práci, sebarealizácia,
- z toho vyplýva dostatočná energia na rodinu, domácnosť a tým pádom platí spokojná mama = spokojné celé okolie 😊

však popozeraj na mk skupiny, kde maminky si navzájom radia....