icon

Ako zachrániť zmoknutý papier?

Včera o 20:05

Požičala som jednu knihu pre dcéru do od znamej. Dcéra celá zmokla, knižka je teraz v otrasom stave. To bude cirkusu ak to v takomto stave vrátim.
A nie nedá sa kúpiť druhá

Strana
z2
anonym_ab3721
Včera o 20:07

@anonym_autor Bude cirkus.

stellarstar
Včera o 20:19

Vyžehliť

kavasmliekom
Včera o 20:23

Vyžehliť

autor
Včera o 20:37
@anonym_ab3721

@anonym_autor Bude cirkus.

@anonym_ab3721 ďakujem za tvoj príspevok veľmi si mi pomohla

jaskolka
Včera o 20:37

Mňa zaujíma,to ako sa dá zmoknut tak,že až kniha sa premoči? To ju niesla v ruke, či čo? Také niečo,že nosím pri sebe dáždnik,to dcéra nepozná?
Bohužiaľ, s tým sa už veľa neurobí. Vyžehliť knihu stranu po strane? 🫣Však aj tak to bude zničené, mokrý a vysušený(aj keď možno vyzehleny)papier nikdy nebude už ako predtým.
Ospravedlnit sa znamej,ak sa fakt nedá kúpiť nová,tak zaplatiť ju a poučiť do budúcnosti dcéru.

autor
Včera o 20:49
@jaskolka

Mňa zaujíma,to ako sa dá zmoknut tak,že až kniha sa premoči? To ju niesla v ruke, či čo? Také niečo,že nosím pri sebe dáždnik,to dcéra nepozná?
Bohužiaľ, s tým sa už veľa neurobí. Vyžehliť knihu stranu po strane? 🫣Však aj tak to bude zničené, mokrý a vysušený(aj keď možno vyzehleny)papier nikdy nebude už ako predtým.
Ospravedlnit sa znamej,ak sa fakt nedá kúpiť nová,tak zaplatiť ju a poučiť do budúcnosti dcéru.

@jaskolka knižka bola v taške .dávala som ju tam ako poslednú, čiže bola prvá v predu a , preniklo asi prvých 50 strán, od látky. Tá látky bola úplne mokra aj peračník a kľúčenka.
Dám radšej obrázok, len dcéra má inakšiu tašku

jaskolka
Včera o 20:57

No neviem,či s tým sa dá niečo urobiť. Mokrý papier už nebude nikdy ako predtým,to ako "knihomaniak"poznám,môžeš skúsiť to žehlenie,ale z vlastnej skúsenosti poviem,že to príliš nepomôže, papier už sa nespraví tak, aby nebolo nič poznať.
Neviem,ako je tá kniha cenná,keď píšeš,že sa nedá kúpiť nová,tak asi to nebude nejaká bežne ľahko dostupná,čiže len sa pripraviť na každú reakciu známej.

anonym_ab3721
Včera o 21:05
@anonym_autor

@anonym_ab3721 ďakujem za tvoj príspevok veľmi si mi pomohla

@anonym_autor A čo ti mám pomôcť? Zmoknutý papier sa nedá vyrovnať. Čakala si zázrak na MK?

anonym_90051b
Včera o 21:20

@anonym_autor ak sa nedá kúpiť nová, skús pohľadať po bazároch a antikvariatoch aj online.

autor
Včera o 21:21
@anonym_ab3721

@anonym_autor A čo ti mám pomôcť? Zmoknutý papier sa nedá vyrovnať. Čakala si zázrak na MK?

@anonym_ab3721 ak nevieš pomôcť , vyroesieť nás problém načo prispievaš?
Je tu plno super tém pre teba o dĺžke 🍆 a pod

anonym_9841b5
Včera o 21:26

Napis aká je to kniha, možno sa nájde niekto čo ju ma. Ja mám napríklad doma na stene 8x2,5m obrovskú knižnicu plnú kníh

anonym_9841b5
Včera o 21:28

Inak chát gpt povedal že nezehlit a nefenovat

denisa1284
Včera o 22:12

Mozno na vinted zozenies druhu

autor
Včera o 22:29
@denisa1284

Mozno na vinted zozenies druhu

@denisa1284 v stave ako nové? Neverím
Vzhľadom k tomu že sa jedná a rozprávkovú knižku pre deti, je toho minimum v super stave.
Knižky tejto autorky sa už nevydavaju a tie 15-20 rokov staré idú za cenu zlata

denisa1284
Včera o 22:31
@anonym_autor

@denisa1284 v stave ako nové? Neverím
Vzhľadom k tomu že sa jedná a rozprávkovú knižku pre deti, je toho minimum v super stave.
Knižky tejto autorky sa už nevydavaju a tie 15-20 rokov staré idú za cenu zlata

@anonym_autor a aka je to knizka?

autor
Včera o 22:34
@denisa1284

@anonym_autor a aka je to knizka?

@denisa1284 nejedná sa o slovesnkú knižku nevysla v slovenskom jazyku . Antikvaria majú u nás v rôznych cenách

venom19
Dnes o 06:31

Ahoj. Ja by som asi skusila zohnat dalsiu, v co najlepsom stave.

anonym_fd1ce2
Dnes o 07:39

@anonym_autor Toto je jeden z dôvodov, prečo knihy zásadne nepožičiavam nikomu cudziemu.Ludia nevedia sa správať ku knihám úctivo.Ja keď som požicala knihu,tak som ju dala do mikrotenoveho sáčka,aby sa nezašpinila a vrátila sa mi s ohnutými rožkami a špinavými listami.Poziciam jediné sestre.Otvorene poviem a nehanbím sa za to, že nepožičiavam knihy. A toto je jeden z dôvodov, prečo nemám rada knižnice. Je tak ťažké vrátiť požičané zabalené?

autor
Dnes o 07:54
@venom19

Ahoj. Ja by som asi skusila zohnat dalsiu, v co najlepsom stave.

@venom19 detskú knihu v uvedenej cene?

autor
Dnes o 07:54
@anonym_fd1ce2

@anonym_autor Toto je jeden z dôvodov, prečo knihy zásadne nepožičiavam nikomu cudziemu.Ludia nevedia sa správať ku knihám úctivo.Ja keď som požicala knihu,tak som ju dala do mikrotenoveho sáčka,aby sa nezašpinila a vrátila sa mi s ohnutými rožkami a špinavými listami.Poziciam jediné sestre.Otvorene poviem a nehanbím sa za to, že nepožičiavam knihy. A toto je jeden z dôvodov, prečo nemám rada knižnice. Je tak ťažké vrátiť požičané zabalené?

@anonym_fd1ce2 obaja nebola zabalená

anonym_ac1e8f
Dnes o 08:21

Baby, ze sa vam chce reagovat na taku vymysleninu. Stale pripisuje veci, ako sa jej hodi. To nevidite?

o__o
Dnes o 08:29
@anonym_autor

@venom19 detskú knihu v uvedenej cene?

@anonym_autor neviem co chces pocut, znicili ste knihu.. bud kupite novu akebo im date peniaze, nech si oni kupia

denisa1284
Dnes o 10:00
@anonym_ac1e8f

Baby, ze sa vam chce reagovat na taku vymysleninu. Stale pripisuje veci, ako sa jej hodi. To nevidite?

@anonym_ac1e8f tak clovek by jej aj pomohol, ale ked nechce 😀

autor
Dnes o 11:18
@o__o

@anonym_autor neviem co chces pocut, znicili ste knihu.. bud kupite novu akebo im date peniaze, nech si oni kupia

@o__o my tak to je kto? Ja? Muž? Naše dospelé dvojičky? Náš pes?

autor
Dnes o 11:20
@denisa1284

@anonym_ac1e8f tak clovek by jej aj pomohol, ale ked nechce 😀

@denisa1284 a to ako? som si istá že asi 95% SVK nehovorí detská knižka ktorá mení v slovenčine

jaskolka
Dnes o 11:54

Autorka,ja napríklad mám doma detské knižky aj v češtine, poľštine, nemčine a dokonca aj zopár ukrajinskych v azbuke. Keby si napísala názov, možno by ju tu niekto aj dokonca mal a bol by ochotný trebárs predať.
Mokru a uschnutu knihu proste už do pôvodneho stavu nedáš,s tým nič sa nedá robiť. Môžeš ju snáď nejako trochu narovnať,ale vždy bude viditeľne,že sa niečo s ňou udialo.

autor
Dnes o 12:27
@jaskolka

Autorka,ja napríklad mám doma detské knižky aj v češtine, poľštine, nemčine a dokonca aj zopár ukrajinskych v azbuke. Keby si napísala názov, možno by ju tu niekto aj dokonca mal a bol by ochotný trebárs predať.
Mokru a uschnutu knihu proste už do pôvodneho stavu nedáš,s tým nič sa nedá robiť. Môžeš ju snáď nejako trochu narovnať,ale vždy bude viditeľne,že sa niečo s ňou udialo.

@jaskolka nech sa páči
Knižka od autorky Erika Bartos -5 diel so série

jaskolka
Dnes o 14:37

To je maďarská kniha?Bruno v Budapešti -5 diel Dunaj,alebo tak by to malo byť? (Ja neviem po maďarsky)Lebo keď som ju hodila do vyhľadávača,tak mi našlo pár e-shopov,kde sa dá kúpiť za úplne normálnu cenu,len neviem,či to je ono.

autor
Dnes o 16:19
@jaskolka

To je maďarská kniha?Bruno v Budapešti -5 diel Dunaj,alebo tak by to malo byť? (Ja neviem po maďarsky)Lebo keď som ju hodila do vyhľadávača,tak mi našlo pár e-shopov,kde sa dá kúpiť za úplne normálnu cenu,len neviem,či to je ono.

@jaskolka nie to je úplne iná séria a je mimochodom pre malé deti. Vsak od začiatku píšem že však bežne nedajú kúpiť.
Knihy tej druhej série sú pár rokov vypredané a odvtedy sa dajú kúpiť len z druhej ruky za premrštenú cenu. Niekde som čítala, že autorkine 3 deti už vyrástli a nechcú, aby sa knihy znovu vydávali. Sú v nich poviedky o ich detstve a na konci každej poviedky je ich skutočná fotografia.

jaskolka
Dnes o 17:43

Ale veď prečo normálne nenapíšeš, aká konkrétna kniha to je... To nie je hádam tajomstvo...keď táto autorka má očividne viac sérií

Strana
z2