Ako zbaviť psíka bĺch, keď sa nerád kúpe?
Ahojte,
myslím, že náš pes, má asi blchy, neustále sa škrabe ,je nepokojný. Ako zistím, či ich má a čo by mu pomohlo?
Okúpať ho je nemožné, neudržím ho / vlčiak /, máme ho vonku vo voliere.
Čítala som, že zmiešať vodu s octom a citrónom a postriekať srsť.
Ako mu pomôcť?
Ďakujem za každú radu.
Zájsť na veterinu tam ti dajú tabletku na odblšenie. V priebehu niekoľkých hodín začnú blchy kapať. Bude to proces až do druhého dňa. Treba každé 2-3 hodinky až do ďalšieho dňa psa vyčesávať a tým ho zbavovať mŕtvych bĺch ktoré zostávajú zachytené na srsti. Potom žiaľ ti nič iné neostáva ako kúpiť šampón proti blchám a riadne ho vydrhnúť. Na záhrade by to nemusel byť až taký problém. Takéto úkony by sa mali so psom od malička vykonávať a učiť ho a zvykať ho na to. Lebo v dospelosti to môže byť s takýmto veľkým psom riadny problém. Zistiť sa to dá jediné skúmaním srsti a ak sú premnožené tak ich aj uvidíš voľným okom pobehovať sú to také podlhovasté chrobáčiky malé. Ak ich je málo tak sa dosť ťažko dajú len tak identifikovať. Prípadne zájsť aj so psom na veterinu a tam ho prezrú. Ver tomu že žiadne domáce recepty ti na blchy nepomôžu. Najmä ak nemáte bytového psa. My sme toto riešili v byte nakoľko náš york bol v kontakte so psom ktorý na ňu preniesol blchy. Blchy majú radi prach špinu atď. Takže my sme zvýšili hygienu a všetko sme upratovali vysávali umývali prali v pravidelných intervaloch a dali sme jej tú tabletku. Mať psíka s blchami v byte je horšie nakoľko je to extrémny proces prania žehlenia lebo blchy kladú vajíčka a dokážu prežiť na rôznych povrchoch. Ak máte psíka vonku tak v tej špine a prachu sa budú zdržiavať stále tam ti nebude stačiť žiadna voda s citrónom a octom.
Vypytaj si od veterinara nejaky pripravok. On ti poradi.
Ale ak ma blchy, nezabudni poriesit aj jeho okolie. Volieru, miesta kde spava...
Pohrab sa mu v srsti. Blchy je vidno. Minimálne zanechávajú po sebe výkaly. V podstate možno vôbec nie je zaparazitovaný, ale pokojne môže mať aj alergiu na nejakú zložku v potrave.
Treba ísť k veterinárovi a on ti dá pipetu tú mu vyleješ na hlavu a skapú. Jediné účinné. Ja som zobrala vo februári psíka z útulku a tiež mal blchy a veru sme sa ich s pipetou proti blchám za chvíľu zbavili.
Ty si nikdy toho psa nekupala?
Ani nedavala obojok/pipetu/tabletky proti blcham a kliešťom?
🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️🤦♀️ Chudák pes ak žije vonku tak ho musia každú jar tie kliešte zožrať
Ináč skrabat sa môže aj pri alergii na jedlo, najčastejšie spôsobuje psom problemy kuracie nado, kurací tuk a pšenica
Blchy zistíš tak ze sa pozrieš na korienky srsti, hlavne okolo chvosta, krku.
Psa uviaz na dvore a umy ho s hadicou.

Sprej, obojok, tablety, pipeta - proti blchám.